Årskrönikan 2003 (ocensurerad) Del 3

BoIS säsong enligt BoISares syn på det. I tre delar och den är bättre än Sagan om ringen triologin. Gott Nytt År

Efter två bragdmatcher lockade det igen att bli dit-tryckta med tre i gumpen när BoIS åkte upp till håriga Småland för att besöka Klüftomanerna. Pinsamt dåligt. Efter det var det hemmamatch mot ÖIS och det blev 1-1 efter en skadesoppa utan dess like. Båren var mer synlig på IP denna dag än fotbollen. Eklunds "hästaspark" var behållningen denna eftermiddag!

Sedan var det upp för att få tre hårda i Fjollträsk och Kim Källström försökte skada Mats I Svensson för livet. Förlusten var det inget att säga om, men Källström desto mer om. Han har för evigt skrivit in sig som hatobjekt i alla BoISares hjärta. Kim visade att det går hur bra som helst att vara komplett kass i huvudet, men ändå en bra fotbollsspelare!

Väl hemma efter utskåpningen i 08-land väntade HBK på IP och Dr. Jones gjorde enda målet och gav oss tre poäng istället för att få tre där bak. Men så fick man äta upp det också för matchen efter var det dags igen och det var Elfsborg bockade BoIS framåt och skänkte oss de härliga tre. Årets sämsta match! Och av bara farten i ett strömlöst Sverige stod möghunnarna ifrån norr redo att knäcka oss totalt! Det var som att stå på en bar och säga: "Jag tar dom vanliga tre" och sedan bara luta sig fram! Det var rysligt obehagligt och äckligt!

BoIS tog sig i kragen och rätade på sig och spelade ut enslingarna från Norrland i 45 minuter och gav tre för omväxlings skull. Sandkvist gjorde historiens värsta räddning på IP och kvitterade tavlan ifrån premiären. Men sedan kom allt tillbaka: Tre nya friska (och nu vet ni var) mot AIK och det var snudd på att tårarna kom på en nu. Det enda positiva var att Måns Sörensson blev av med sin allsvenska oskuld på Råsunda i denna match.

De två återstående matcherna var helt betydelselösa och det var mot Enköping som anammat BoIS vana att få ta emot tre ljuvliga i pepparkakshuset. Kjellsson vägrades komma med fyran i sin sista hemmamatch på IP. Firma Johan & Alex Tekniska AB var grymma och spelade för sista gången (?) tillsammans på IP? Janne släppte fram Mikael Dahlgren och hans debut lovade mycket mer framöver. Klubben avtackade Magnus Kjellsson och Magnus Torvaldsson för deras tjänster i den randiga tröjan och det var sorgligt att se dem för sista gången på IP! Sista matchen mot Blåvitt och Alex satte punkt för sin karriär i BoIS för denna gång (?) med ett snyggt volleymål. Matchen slutade 1-1 och Jesper Westerberg fick göra allsvensk debut på högerbackspositionen. Där har BoIS en storspelare på gång! Efter matchen stannade Black & White kvar för att hylla Kjellsson och Torvaldsson för deras insatser på plan för BoIS. Dessa två kommer för alltid tillhöra "hjältarna" och vi på BoISare tycker det är rent ut sagt för jävligt att Torvaldsson inte spelar mer i BoIS. Vi respekterar att han vill satsa på sin familj och sitt civila arbete, men fan vad du kommer att saknas på IP kommande år Magnus!

Så såg säsongen ut om man kortar ner den lite. BoIS gjorde en ganska ok säsong, men man rasade ihop för många gånger. Ständigt dessa matcher då man fick tre mål rent ut sagt rakt upp i stolgången och då blir man ganska trött på det. Tack vare ett par heroiska matcher som MFF hemma och Bajen borta så kan vi dra ett streck över pinsamheterna. Spelare kom och gick som det var "redligtdistrict" på IP, men det får vara slut med det nu. BoIS måste bli mer "stabila" och hålla laget intakt.

Vi måste också ta upp domarinsatserna i år som höll på att kosta BoIS sin allsvenska status. Skyddade av varandra så diskiminerade domarkåren BoIS äckligt mycket detta orättvisa år. Feldömda straffar emot BoIS och bortdömda straffar för BoIS. Hade man klippt ihop alla misstag som domarna gjort i år och som drabbat BoIS så hade de platsat som bloopers i "Agnetas nyårskarameller". Hade detta varit i det "riktiga" livet hade FN få ta tag i det. Spelare och ledare i BoIS var uppgivna och tyckte att de behandlades illa av domarna, men de kunde inte göra något för att påverka Frisk och hans korrupta kumpaner. Hoppas att Svenska Fotbollförbundet drar domarna i öronen så nästa år blir ett roligt fotbollsår.

Silly Season har hittills varit en jättehit och klasspelare har snöat över oss som håller på BoIS. Pettersson, Gallo och Okkonen är "färdiga" spelare som ska gå rakt in i laget och Amunike kan bli en succé i allsvenskan. Sedan får vi inte glömma våra redan befintliga spelare och alla talanger som härjar runt i BoIS. Vad BoISare vet så kommer minst en spelare till innan den allsvenska säsongen 2004 drar igång. Kommer Milovanovic tillbaka på allvar kan det bara bli bra och han får ju räknas som ett nyförvärv. Vi önskar alla BoISare som lämnat klubben lycka till: Eklund, Torvaldsson, Söderstierna, Ljung, Nannskog, Kjellsson, Zelinski, Ravn och Dodoo: Ni har alla berikat oss på IP!

Vi på BoISare Björn Jeppsson & Michael Svegbrandt ser ljust på framtiden för vårt randiga lag. Vi kommer att fortsätta att försöka hänga med och leverera inför match, matchreferat, krönikor, intervjuer, nyheter, statistik och allt annat som rör BoIS.

BoISare tackar följande: Landskrona BoIS, Landskronadirekt.com, ZebraMedia för alla bilder (tusen tack), Black & White, alla supportrar till BoIS, läsare på SvenskaFans och HIF´s förra styrelse för att dom har visat samma dåliga omdöme som BoIS "krisstyrelse" gjorde i början på 90-talet! Hoppas ni har det kul med skulderna! Vi ligger på plus, men vi har aldrig spelat i Champions League om det är någon tröst?

Forza Randigt!


Ps. Vissa av dessa saker kan man om man vill läsa med glimten i ögat och vill ni inte det? Nähä? Låt bli då! Ds

Björn Jeppsson2003-12-30 09:02:00

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan