Fagerberg ersätter Thordarson?

I göteborgsupplagan av tidningen City meddelas idag att Örgrytes forwardstalang och U21-landslagsman Ken Fagerberg vill lämna sin nuvarande klubb - men inte för att gå till någon annan göteborgsklubb.

Det är dagens upplaga av storstadstidningen City som gör gällande att Örgrytes succétalang Ken Fagerberg vill lämna Superettan och ÖIS för en större klubb. Men inte för att spela i lokalkonkurrenterna IFK Göteborg eller GAIS. Fagerberg säger till tidningen att han vill spela för en klubb utanför Göteborg.

Rykten gör gällande att italienska Sampdoria skulle vara intresserade av den 18-årige forwarden. Men han kan lika gärna hamna i en Allsvensk klubb, något som kanske öppnar en dörr för IFK Norrköping.

Stefan Thordarson lämnar som bekant Kamraterna efter årets säsong för att flytta hem till Island. 18-åringen har gjort en strålande debutsäsong i Superettan och svarat för 11 mål på sina 21 matcher för Örgryte. Han har dessutom spelat med P18-landslaget och gjort 3 mål på lika många matcher.

I IFK Norrköpings hemmamatch mot ÖIS i somras var det Ken Fagerberg som inledde målskyttet efter blott 12 minuters spel, när han fri med Nuredin Bakiu satte bollen i nät.
Fagerberg är en stor och stark forward, som använts som lite av en targetplayer i Janne Carlssons Örgryte under säsongen. Men trots sin storlek och tyngd är Fagerberg en rörlig forward, med god teknik. På Parken i somras gav han självaste Thomas Magnusson svårigheter i närkampsspelet, något inte många forwards klarat av under säsongen.

Parkens Vita Hjältar återkommer under dagen med en kommentar från IFK Norrköpings klubbdirektör Michael Andersson.

Fakta, Ken Fagerberg.

Född: 1989-01-09
Längd:
185 cm
Vikt: 84 kg
Moderklubb: Lindholmen BK
Statistik 2007: 21 matcher (19+2), 11 mål, 1 ass, 5 varningar.
Landslaget 2007: 3 matcher, 3 mål.

Magnus Cadelin - Åberg 2007-10-18 10:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås