Adam Johansson klar för Seattle Sounders
Tack för allt!

Adam Johansson klar för Seattle Sounders

Det har mer eller mindre vart klart hela året, men nu är det definitivt. Adam Johansson lämnar IFK Göteborg. Ny klubb blir hårdsatsande Seattle Sounders i den amerikanska MLS-ligan.

Sju säsonger av trogen tjänst i den blåvita tröjan blev det för Adam Johansson som kom till IFK Göteborg från Västra Frölunda inför säsongen 2005. 203 matcher i klubben blev det, något som belönades med en plats på Kamratstenen utanför nya Kamratgården.

– Det känns verkligen fantastiskt bra. Jag visste väldigt lite om den amerikanska ligan, men jag pratade med flera personer med insyn innan jag bestämde mig och till slut kändes det här som det rätta valet, säger Adam Johansson till Sportbladet.
Alla detaljer är inte helt klara men enligt Adams rådgivare Carl Fhager så borde allt vara klart ikväll eller imorgon. Seattle gör en hårdsatsning och Adam sägs vara en viktig pusselbit i deras lagbygge.
– Ambitionen är att vinna ligan och de är med i deras motsvarighet till Champions League. Så det är en toppklubb i USA jag kommer till.

Adam uttalar sig också om sin kärlek till IFK Göteborg och att han en dag hoppas att få avsluta sin karriär i de finaste av färger.
– Jag hoppas verkligen att jag får avsluta karriären i Blåvitt. Det är mitt mål. Jag har den klubben att tacka för mycket och jag har upplevt så mycket positivt där, säger han till Sportbladet.

Personligen så vill jag tacka Adam Johansson för hans tid i Blåvitt. Han var en av klubbens absolut bästa spelare under sin sejour i och belönades också under 2008/2009 med en startplats i landslaget där insatsen borta mot Portugal då han som vänsterback raderade ut en av världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo fullständigt sticker ut lite extra. Han inledde också Allsvenskan 2009 i storartad stil och var en av lagets bästa och viktigaste spelare. Europa låg framför hans fötter men allt förändrades en sommardag på Råsunda. Efter en duell med en motspelare så landade Adam olycklig och vred till knät. Korsbandet var av och nästan 10 månaders frånvaro väntade. Adam kom tyvärr aldrig tillbaka i gammalt gott slag och även om hjärtat hela tiden funnits där så var vägen till den gamla storformen för lång och svår.

Adam delade på senare tid upp supportrarna i två läger då det ganska tidigt stod klart att han inte ville skriva på nytt kontrakt. Ena sidan ville peta honom och att det var "en skam" att en bosmanspelare bar lagkaptensbindeln. Den andra sidan tycker att Adam har gjort så mycket gott åt klubben att det är en självklarhet att han ska få ta chansen att bli utlandsproffs, även om det sker som bosman. Jag personligen tillhör den senare delen. Jag unnar verkligen Adam denna chansen och att han tar den. Jag komnmer alltid minnas honom som en fantastisk spelare med stort hjärta som slog för IFK Göteborg och jag hoppas verkligen vi får se honom springa ut på Gamla Ullevi i den blåvita dressen åter om några år. TACK FÖR ALLT ADAM!

Posta gärna era hälsningar och lyckönskningar till Adam i kommentatorsfältet nedanför.



Jonathan Nordifk_goteborg87@hotmail.com2011-12-27 17:28:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg