Drugge lämnar för Häcken
Drugge klar för BK Häcken

Drugge lämnar för Häcken

Efter en tids spekulation är det nu klart att Andreas Drugge lämnar Blåvitt. Nästa adress för den 28-åriga anfallaren blir BK Häcken.

Idag står det alltså klart att Andreas Drugge lämnar IFK Göteborg. Detta gör han efter en mindre lyckad debutsäsong där han lyckades peta in en boll på 23 matcher, vilket säger sig självt är alldeles för lite för en offensiv mittfältare/anfallare. 

- Jag hade naturligtvis hoppats på en bättre säsong både för mig och för laget. Men den fotboll som vi spelade i IFK Göteborg under 2011 är inte optimal för min spelstil. Jag spelar gärna en passningsorienterad fotboll där mycket går centralt. Då gör jag mest nytta, säger Andreas Drugge till Häckens hemsida. 

Drugge har skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken och lämnar alltså Blåvitt med två år kvar på kontraktet. Någon summa har inte släppts, men det vore underligt om man släpper en spelare med två år kvar på kontraktet utan att vilja ha betalt. Dock rör det sig antagligen inte om några större summor, men IFK har nog åtminstone fått lite pengar för Brämhult-sonen. 

Henning Bruno2011-12-13 11:18:47
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg