Lucho Rodriguez och Christoffer Carlsson klara för Bajen
Christoffer Carlsson, här i duell med den tidigare Hammarbyspelaren Simon Helg.

Lucho Rodriguez och Christoffer Carlsson klara för Bajen

I dagarna så har Hammarby gjort klart med ytterligare två tillskott till laget. Det handlar om den 27-årige vänsterspringaren Luis Antonio Rodriguez (kort och gott kallad "Lucho") samt Christoffer Carlsson, 23 år ung, som ansluter till Hammarby först till nästa säsong från seriekonkurrenten Falkenberg.

Luis Antonio Rodriguez från Argentina blev Hammarbys fjärde nyförvärv under sommaren. Den 27-årige Argentinaren ansluter närmast från spel kazakstanska FC Sunkar, men han har också representerat Djurgården under hösten 2010. Andra nämnvärda klubbadresser i Luchos karriär är moldaviska Sheriff Teraspol samt danska Ålborg.

Lucho beskrivs som en frejdig och tekniskt skicklig vänsterspringare, som både kan användas som försvarare och ytter. Han skall dock ha vissa brister i det defensiva spelet, men hans tidigare sejour i den svenska fotbollen skall enligt rapporter ha varit väl godkänd. Hammarbys assisterande tränare Carlos Banda, tidigare tränare i Djurgården, har säkert haft en stor del i rekryteringen av sin förra adept.

Rodriguez har skrivit på ett avtal som gäller säsongen ut, där Hammarby har option på förlängning över 2013 samt 2014. Han är dessvärre ej spelklar till torsdagskvällens cupmatch mot Sirius på grund av diverse pappersexercis.

På torsdagen så presenterades så även Christoffer Carlsson som ny Hammarbyspelare. 23-åringen, "Stoffe" kallad, ansluter till Hammarby inför nästa säsong - när hans kontrakt med sin nuvarande arbetsgivare Falkenberg löpt ut.

Carlsson har haft ett par succéartade år i Falkenberg, dit han anslöt inför säsongen 2010 från Landskrona BoIS - och så sent som i september ifjol så var han ytterst nära en övergång till de regerande svenska mästarna Helsingborgs IF. Sin unga ålder till trots så har Carlsson gjort över 150 matcher i Superettan, och han räknas som en av seriens bästa och mest kreativa yttrar.

"Stoffe" har nu skrivit på ett treårskontrakt med Hammarby, som alltså börjar gälla från och med den 1 januari 2013. 
"- När man varit här och spelat har man känt att man skulle vilja ha sådana supportrar som Hammarby har. Så när klubben hörde av sig kändes det riktigt roligt, att få chansen att spela med Hammarby istället för mot dem", motiverar Christoffer sitt klubbval till Hammarbyfotboll.se.

Varmt välkomna till Hammarby, Lucho och Christoffer!

Johannes Carlsson2012-08-16 15:49:56
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona