Silly Season 2012: Carlsén lånas av Inter

Silly Season 2012: Carlsén lånas av Inter

Följ TFF:s Silly Season här på Ståplats som förr eller senare tillhandahåller information om vem som ansluter och vem som lämnar inför kommande säsong.

Senaste nytt i rött...


Klara nyförvärv

Namn: Sebastian Carlsén
Ålder: 21 (född 1991)
Position: Mittfältare
Klubb: FC Internazionale Milano (Lån)
Kommentar: I samma stund som det meddelades att mittfältaren Joakim Nilsson missar hela säsongen 2012 pga knäskada gjorde TFF klart med ännu ett lån. Carlsén tillhör italienska Inter men har rötterna i Helsingborgs IF, som han var utlånad till delar av 2011. Carlsén är främst innermittfältare och har under försäsongen även provtränat med superettankonkurrenten Hammarby.


Namn: Mohamed Ramadan
Ålder: 21 (född 1991)
Position: Anfallare
Klubb: Helsingborgs IF (Lån)
Kommentar: Efter att ha tränat med laget ett antal veckor och gjort helt okej ifrån sig i ett par träningsmatcher har TFF kommit överens med Ramadan och HIF om ett lån till och med juli. Ramadan är i grunden anfallare men kommer troligtvis även, alternativt främst, att få speltid som offensiv yttermittfältare.

Namn: Zlatan Azinovic
Ålder: 24 (född 1988)
Position: Målvakt
Klubb: Kalmar FF
Kommentar: Samtidigt som Noring lånas ut till MFF skriver klubben kontrakt med Azinovic till och med augusti. Den förre Kalmar-målvakten, som var på lån redan förra året, har kontinuerligt tränat med laget under försäsongen.

Namn: Tobias Malm
Ålder: 20 (född 1992)
Position: Ytterback/Yttermittfältare
Klubb: Malmö FF (Lån)
Kommentar: TFF lånar Malm av MFF under kommande säsong. Malm, som gjorde en match från start och fem inhopp i Allsvenskan 2011, är främst tänkt som ersättare för flyktade Erdin Demir.

Namn: Alf Westerberg (Ass. tränare)
Ålder: 52 (född 1960)
Position: Tränare
Klubb: Trelleborgs FF
Kommentar: Alf Westerberg som tidigare varit assisterande tränare ser ut att vara klubbens förstahandsval till att ta över huvudtränaransvaret kommande säsong. Alf Westerberg har tackat ja till att ta över som huvudtränare efter Tom Prahl. Alf har huvudspåret hela tiden och han har enligt Trelleborgs Allehanda spelarnas stöd och förtroende.

Namn: Hannu Sirviö
Ålder: 42 (född 1970)
Position: Assisterande tränare
Klubb: Trelleborgs FF
Kommentar: Klubbens Tips Elit-tränare övertar jobbet som assisterande tränare när Alf Westerberg övertar huvudtränaransvaret. 


Rykten in

-


Avskrivna rykten in

Namn: Alexander Nilsson
Ålder: 20 (född 1992)
Position: Anfallare
Klubb: Malmö FF (Lån)
Kommentar: Det ryktades att TFF var intresserade av ett lån av Nilsson men att Nilsson själv avböjde genom att välja att stanna kvar i MFF för att slåss om en plats i startelvan.


Klara förluster

Namn: Fisnik Shala 
Ålder: 23 (född 1989)
Position: Anfallare
Klubb: FC Trelleborg
Kommentar: Efter många långa skadefyllda år går nu kontraktet ut för den unge, tidigare lovande anfallaren. TFF valde att inte förlänga kontraktet. Shala har nu hittat en ny klubb i division 4-laget FC Trelleborg. Totalt blev det 1 mål på 23 allsvenska matcher för trelleborgssonen Shala som provtränat med både Juventus och Ajax.


Namn: Viktor Noring
Ålder: 21 (född 1991)
Position: Målvakt
Klubb: Malmö FF (Lån)
Kommentar: Alltid proffsaktuelle Viktor har under året varit mycket skadad. Liksom för övriga laget går säsongen 2011 inte till historien som Viktors bästa. Med tid kvar på kontraktet lär det förmodligen bli en slant till klubbkassan då Viktor redan innan säsongen tydligt framförde att han var sugen på att ta nästa steg i karriären. Frågan är bara om det blir utlandet eller Sverige och Allsvenskan. Liksom med Turunen och Demir torde inte Noring vara alltför lockad av spel i Superettan, särskilt inte om han vill behålla sin plats i U21-landslaget. Noring ska ha jagats av diverse klubbar såsom Örebro, Djurgården och danska Odense. Till slut blev det dock klart att Noring lånas ut till Malmö FF till och med augusti. Samtidigt förlänger han kontraktet med TFF till sommaren 2013.

Namn: Daniel Jovanovic
Ålder: 24 år (född 1988)
Position: Mittfältare
Klubb: FC Trelleborg
Kommentar: Daniel sitter precis som sin äldre bror Zoran på utgående kontrakt och det tycks inte finnas några planer för att förlänga. Har under hösten varit utlånad till LB07. Klubben meddelade tidigt att man inte tänkte förlänga med Daniel som varit och provtränat i bland annat Danmark och i några superettanklubbar, dock blev det div 4 och hårdsatsande FC Trelleborg för den skadeförfäljda Daniel.

Namn: Marcus Pode
Ålder: 26 (född 1986)
Position: Anfallare/Offensiv mittfältare
Klubb: Mjällby AIF
Kommentar: Marcus kontrakt gick ut efter säsongen 2011 och meddelade tidigt att han ville spela på så hög nivå som möjligt. Efter intresse från GAIS och provspel i FC Thun (Schweiz) blev det istället klart med allsvenska Mjällby AIF som troligtvis ser Pode som ersättare för Tobias Grahn som gick till Örebro.

Namn: Nichlas Schön
Ålder: 21 (född 1991)
Position: Anfallare
Klubb: Höörs IS (Lån)
Kommentar: Nichlas Schön som kom till klubben inför fjolårssäsongen lånas ut till division 3-klubben Höörs IS.

Namn: Thommie Persson
Ålder: 28 (född 1984)
Position: Back
Klubb: Varbergs BoIS
Kommentar: Thommies kontrakt gick ut efter säsongen 2011 och något nytt erbjöds inte från TFF:s sida. Den mångsidige backen gör istället vännen Sjöhage sällskap till Varberg efter ett flertal säsonger i TFF-tröjan och drygt 100 allsvenska matcher på meritlistan.

Namn: Andreas Wihlborg
Ålder: 25 (född 1987)
Position: Mittfältare
Klubb: Östers IF
Kommentar: Intresse finns från konkurrerande Superettanklubbar. Har fått lite speltid i år och sitter på utgående kontrakt. Det är numera klart att Wihlborg lämnar TFF för superettankonkurrenten Öster.

Namn: Erdin Demir
Ålder : 22 (född 1990)
Position: Vänsterback
Klubb: Brann
Kommentar: Efter årets succédebutsäsong annonserade U21-landslagsmannen tidigt att han inte ville följa med klubben ner i Superettan. Ett tag var Djurgården intresserade men till slut blev det norska toppklubben Brann som fick Demirs signatur för fyra år framåt.

Namn: Tom Prahl (Huvudtränare)
Ålder: 63 (född 1949)
Position: Tränare
Klubb: -
Kommentar: Tom väljer att bryta sitt kontrakt med klubben trots att han har två år kvar. Förmodligen kommer Tom att lägga tränarpärmen på hyllan för gott.

Namn: Joakim Sjöhage 
Ålder: 26 (född 1986)
Position: Anfallare
Klubb: Varbergs BoIS
Kommentar: Kontraktet går ut och efter att ha varit i frysboxen i 3 år kommer inte Sjöhage att stanna kvar i Trelleborg. Sjöhage lämnar för den nyblivna Superettanklubben Varbergs BoIS.


Rykten ut

Namn: Kristian Haynes
Ålder: 32 (född 1980)
Position: Mittfältare
Klubb: Hönefoss (Tippeligan, Norge)
Kommentar: Kristian gjorde en väldigt bra säsong 2011, bl.a. vann han den interna skytteligan med 9 mål och var överlag väldigt stabil i sitt spel. Detta väckte intresse från Mjällby men deras intresse svalde efter att de fått reda på vad Haynes skulle kosta att lösas från hans kontrakt som gäller ett antal år till. Intresse ska under en längre tid ha funnits från norska klubben Hönefoss och Haynes ska ha sagt att han vill spela på så hög nivå som möjligt nu i slutet av karriären och att en flytt inte är uteslutet för hans egen del.

Namn: Fredrik Jensen
Ålder: 27 (född 1985)
Position: Anfallare
Klubb: Mjällby AIF
Kommentar: Trelleborgs Allehanda nämner att Mjällby har visat intresse för Jensen. Jensen har dock uppgett att han inte har hört något och att han är inställd på att vara kvar i laget och hjälpa föreningen upp i Allsvenskan igen.

Namn: Tuomo Mikael Turunen
Ålder: 25 (född 1987)
Position: Back
Klubb: -
Kommentar: Turunen som lite nätt knackar på dörren till det finska landslaget vill antagligen inte spendera alltför mycket tid i Superettan. Efter en ganska strulig säsong med många skador har han dock inte rosat marknaden i år som förra hösten.

Namn: Viktor Svensson
Ålder: 22 (född 1990)
Position: Mittfältare
Klubb: -
Kommentar: Kristian Haynes har uttalat sig om att han tror att Svensson kommer att försvinna inför kommande säsong.


Avskrivna rykten ut

Namn: Zoran Jovanovic
Ålder: 26 år (född 1986)
Position: Mittfältare
Klubb: -
Kommentar: Den äldre av bröderna Jovanovic satt med utgående kontrakt efter säsongen 2011 och verkade inte finnas med i planerna för Superettan. Var under hösten utlånad till LB07 i Division 1 Södra. Förmodligen bidrog det faktum att Pode lämnade till att TFF slutligen kom överens med Zoran om ett nytt kontrakt över de två kommande säsongerna.

Namn: Tobias Mattsson
Ålder: 21 (född 1991)
Position: Back
Klubb: -
Kommentar: Mattsson har under året suttit på ett lärlingskontrakt som går ut efter 2011. Det är nu klart att Mattsson förlänger med klubben efter att ha signerat ett 3-årskontrakt som gäller t.o.m. 2014.

STÅPLATS2012-04-01 14:35:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg