Både målvaktstränaren och eleven höll nollan mot Örebro!
Flaggan i topp, det hoppas vi på att IFK avslutar säsongen med, nu när vi står inför sommarens stora helg!

Både målvaktstränaren och eleven höll nollan mot Örebro!

Med en temperatur på minst 25 grader mötte idag IFK derbyrivalen Örebro. Resultatet var inte det viktigaste utan Norling hade 3 detaljer han ville få svar på, dels om defensiven med omställningar fungerade, dels om IFK kunde vara spelförande och dels hur laget fungerade. Motståndet skrämde inte, ÖSK ligger 4 poäng efter IFK på 15:e plats i tabellen. IFK ligger lika nära botten som toppen då vi har 3 poäng upp till AIK på 3:e platsen. Hur ska vågskålen göra, väga för eller emot eller bli kvar?

Norling ville lufta alla tillgängliga spelare i dagens match, startelvan såg ut så här

Oscar
Linus, Marco och Castegren
Ishaq, Alle, Ari och Telo
Levi, Björk och Sema

Bänken: Julle, Hadar Sundberg, Hampus Näsström, Dino, IBJ, Khazeni, Chabo, Kusu, Lima och Bjarnason. Ni som saknar Rask, hans frånvaro berodde på en hjärnskakning! Att ett lag på årets relativt korta vårsäsong skulle råka för så många hjärnskakningar är ju inte direkt sannolikt.

Jag hade knappt satt mig ner innan försvaret, som inte verkade ha kommit in på plan, släppte till på sin vänsterkant och helt plötslig var Hümmet helt fri och skulle bara sätta till bredsidan för 0-1, men han verkar vara kvar på badstranden med badtofflorna på, så hastigheten på hans ”skott” hade en snigels hastighet, så Marko, som inte bara står och tittar på, utan slängde sig ner och fick i tid bort bollen! Norlings första intryck blev nog att han måste få spelarna att fokusera från första sekunderna. Kan ju avslöja att hela laget chockades av de inträffade och skärpte sig.

De första 20 minuterna lyckades ÖSK med sin diamant på mittfältet att pressa tillbaka IFK, men fick inte till några liknande målchanser. IFK försökte inte spela sig ur pressen utan slog längre bollar och fick tag på spelet. Så från 25:e minuten blev IFK spelförande lag.

Första matchen med åskådare gav inget större tryck på matchen. Dagen innan midsommarafton och träningsmatch var väl bara den optimala tiden för FHM, då det enlig kommentatorerna kanske var ett par, trehundra åskådare!

Nästa detalj som kan vara intressant om Alles vara eller icke vara, är ju att han fick starta, vilket jag kan tolka att han blir kvar. Han uppträdde också med pondus och gav mig ett bra intryck. När han sedan gjorde målet i andra halvlek, så betyder det för mig att han var närvarande och taggad. Det kan ju också göra att han eventuellt ville göra intryck på eventuella uppköpare?
Skönt att det snart måste vara avklarat!

IFK fick upp spelet på Örebros planhalva och skaffade sig ett antal hörnor, om jag räknar rätt så var det tre hörnor under andra halvan av första halvlek. Vattenpaus gav två stoppminuter men inget av vikt hände då.
Vi som hade väntat oss några byten i andra halvleks början fick vänta till 70:e minuten, men då blev det byten!

Innan dess så skulle nog IFK få igång ett snabbare passningsspel och skapa en högre press för att få vassare avslutning på de chanser de ändå skapat i första.

Passningsspelet gick nog både snabbare och bättre vilket gjorde att det i 50:e minuten var lite av ryskt klapp-klappspel mellan Castegren, Telo och Alle som med ett välplacerat skott satte 1-0.

Inget spektakulärt hände förrän det blev dags för bytena i 70:e minuten. 10 av 11 spelare byttes ut!
Den enda som var kvar på planen blev Castegren!
Oscar bytte med målvaktstränaren Julle. 
Linus bytte med Hadar Sundberg, Marco med Hampus Näsström.
Ishaq med Dino, Alle med IBJ, Ari med Bjarnarson, Telo med Chabo.
Levi med Kusu, Björk med Lima och Sema med Khazeni.

Ingen av de yngre spelarna gjorde bort sig men naturligt nog så kom Örebro in i matchen igen, men lyckades inte överlista Julle heller.

Jag tror dock inte MFF, om de orkade sända någon spanare till matchen, blev direkt oroade inför nästa veckas match. Jag misstänker dock att Norling har en annan taktik mot MFF än mot ÖSK, så om inte mirakel så är i alla fall fortfarande bollen rund, om inte annat så kan vi ju fråga polackerna!

Sedan kan jag ju hoppas, kanske inte till nästa helg, men under spelarfönstret, att vi kan förstärka laget med spelare som direkt kan gå in och ta en startplats i laget.

Idag gjorde Ishaq, Alle, Marco, Telo och Khazeni störst intryck på mig.Jag kan t.o.m. sträcka mig så långt att säga Khazeni påminner lite om succéspelaren i landslaget, Kulusevski!
Nu hoppas jag att IFK får en trevlig midsommar, att inga ytterligare skador sker inför MFF-matchen på lördag den 3 juli, då jag oxå tror på 500 personer i publiken!
Trevlig midsommar på er alla!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-06-24 17:08:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås