-
-

Disciplin och revanschering när Oddevold kryssade i Göteborg.

Gårdagens seriefinal mot Örgryte IS hade i stort sett allt utom mål. Bra väder, en med divisionens mått mätt bra inramning, målchanser och utvisning. I Oddevolds mål stod en viss David Stenman och med sin insats blev han både matchhjälte och fick någon form av revansch gentemot sin gamla klubb.

Första halvlek
Båda lagen inledde något trevande men med ÖIS som det spelförande laget. Hemmalaget skapade också de första målchanserna genom kanske framförallt ett välfungerande kantspel. Om Oddevold fick jobba lite hårdare i inledningen jämnade det ut sig efter dryga kvarten och man kunde även få utdelning i form av chanser som denna dag ändå inte riktigt ville in. Närmast var Robin Ganemyr som slog en frispark i stolpen efter dryga halvtimmen. Irritationen var som sig bör mer påtaglig och domare Pavlovic från Göteborg (?!) hade problem med påtryckningarna från hemmaklacken. Just en av dessa situationer skulle få stora konsekvenser. Emmanuel Adebayo blev varnad en andra gång i den 30:e minuten och även om förseelsen i sig inte går att försvara föranleddes den av att Peter Nyström låg sänkt uppe vid Örgrytes mål utan notering från domaren. Vidare var varning nummer ett, given i den 25:e minuten, kanske än mer ett tecken på mindre smickrande karaktärsdrag från rättskiparen. Ostskivan väntade då på sig väldigt lång tid och behövde lite hjälp upp ur fickan. Trots det decimerade manskapet kunde Oddevold hålla uppe spelet hjälpligt, nu med Alexander Pettersson ensam på topp, fram till halvtidsvisslan gick.

Andra halvlek
I den andra akten märktes det att Oddevold på ett annat sätt spelade för att säkra sitt kryss vilket får anses välmotiverat givet matchsituationen. Några chanser skulle man dock kunna klara av att vaska fram och då främst genom en trippelhörna som Peter Nyström så när lyckades slå in. En eventuell straffsituation kan också närmas när samme Nyström valde att stå istället för att falla. Efter hand som halvleken led sjönk dock Oddevold längre och längre ner i banan och tillslut kunde man bara försöka komma upp i sporadiska kontringssituationer. Jesper Westermark kämpade förtjänstfullt på sin kant och sprang och slet men tillslut, kanske med hans byte, försvann även det sista i kontringsväg och Oddevold var i brygga. Det var då, även om han hade stått för några fina insatser tidigare i matchen, som David Stenman verkligen fick visa vad han gick för och räddade Oddevold. De sista tio minutrarna var spel mot ett mål och ÖIS kunde komma till avslut från nära håll utan att klara av att spräcka nollan.

Sammanfattning
Det märks att det är seriens bästa lag som spelar den här matchen. Man ges inte särskilt mycket utrymme och matchen är tät och man raderar ut varandras styrkor i flertalet situationer. Det märks också att Oddevold har ett övertag i sin storlek och kan så när få utdelning genom det. Det märks att Örgryte inte kommer att tappa många poäng till och att krysset här var mycket välbehövligt. Det märks slutligen vad att åka jojo genom serisystemet gör för supporterkulturen. Det känns relevant att kommentera eftersom detta är den enda matchen i SöderEttan med någon form av riktig inramning. Visst är det ganska fin publik och visst är Örgryte fortfarande större och låter mer men det är inte samma sak som när vi möttes för 3 år sedan. Kul kanske för Bohus Bataljon som blivit bättre men jag anser nog att ingen av dessa lagens supportrar skall behöva se sitt lag i den här serien.

Dagens !
Idag är det lätt. Oddevolds försvar, över hela banan, ner genom en stabil backlinje och slutligen med David Stenman i spetsen gör att Oddevold får poäng med sig idag. Dock skall alla ha en eloge för en kämpa insats. Spelare och supportrar.

Dagens ?
Det känns dassigt med jag spelar ändå domarkortet här. Varför vill man ha en domare från Göteborg och kan på så sätt så frön i subjektiva supportrar? Matchen innehåller alldeles förmånga 50/50 dueller och dueller som är mer eller mindre karbonkopior på varandra som nästan konsekvent bedöms i hemmalagets favör. Jag har inte problem med nivån, jag har problem med att utfallen blir olika. Men jag är också en subjektiv supporter. En subjektiv supporter som nöjt konstaterar att det ändå inte spelade någon större roll på hur matchen slutade.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-07-08 13:45:00
Author

Fler artiklar om Oddevold