Lagbanner

En helt vanlig rare naked choke

Jag har ett starkt minne av en måndag för någon vecka sen som jag inte kommer glömma på ett bra tag. Ni vet de där dagarna som man inte har någon som helst lust att gå till skolan eller jobb, och kanske känner sig totalt omotiverad. En sådan måndag var det. Men allt ändrade sig mot kvällen. Tack vara en simpel grej. Brasiliansk jiujitsu.

Jag klev upp och såg ut genom fönstret, vädret var inte kul, snarare riktigt fult. Jag funderade på vad som skulle kunna få mig på humör. Så jag begav mig till köket och gjorde i ordning två jordnötssmörs mackor, den ena med sylt på och den andra med banan. Fyllde på ett glas vatten för att det var med det jag var van. Jag kände att energin var på väg.  Jag borstade tänderna och satte på mig kläderna. Nu var jag redo att dra. Först ut av min familj var jag. Nu var jag på väg till tunnelbanan jag tar varje dag. 

När jag kom ut möttes jag av en väldig kyla, den omfamna min kropp och jag ville skrika stopp men ingen skillnad skulle det ju göra. Så jag fortsatte mot tunnelbanan och är glad att jag hann i tid, glad att jag inte behövde vänta i tio minuter till. När tunnelbanan kom fram ställde alla sig i rad redo att hoppa på i allra högsta grad. När jag kom till skolan var det inte bara jag som var på ett trött humör. De flest andra kände det samma. Vi gick genom lektion för lektion och humören blev inte bättre. För några till och med lite värre. Snart var det dags för skoldagens slut och jag såg fram emot vad som skulle se under kvällen.

Efter sista lektionen gick jag och hämtade mina saker ur skåpet. Sedan kollade jag upp tidigaste buss. Jag tog den direkt och kände mig väck efter den långa skoldagen. När jag sedan kom hem packade jag väskan direkt, Jag tog mina träningskläder, handduk, duschtvål, underkläder, tandskydd och vattenflaska. Jag väntade in min pappa så att vi kunde dra vidare till träningen. Men först gjorde jag i ordning två mackor till med samma pålägg. Åt dom och blev inte för mätt med tanke på att man inte vill ha håll. När vi åker till träningen i pappas grå Toyota lyssnar vi alltid på musik. Den gången var det min tur att spela och jag hade haft låten "Stay up" med 88-Keys oc Kanye West på repetition på sistone. Så den låten blev det hela vägen fram. Vi parkerade lite längre bort från klubbhuset med tanke på att platserna alltid är lediga där, vi tog väskorna och började gå mot träningen. När vi var framme skrev vi in våra personnummer och registrerade oss och sedan bytte vi om i omklädningsrummen. Vi är alltid på mattan lite innan så vi kan få en liten tjuvstart innan uppvärmningen och träningens start. Efter uppvärmningen kände jag en förändring i mitt humör på direkten.

Den här träningen så tränade vi försvar och ett strypgrepp som kallas "rare naked choke". Det gick bra. Sen var det dags för sparring och rundorna skulle vara i åtta minuter med två minuters vila. Det skulle pågå i en timme, och man blev slut efter bara en halv. Men kul var det som vanligt och jag fick ta lärdom om hur man stryper andra människor. Roligare än det låter!

När träningen var klar så tackade vi varandra för träningen och de flesta duschade efteråt. Jag tycker att det är viktigt att duscha på klubben efter träningarna för att ifall det får vänta för länge finns det en större risk att få ringorm, det är inte något man vill få. Efter duschen brukar jag, min pappa, min bror och några andra från klubben stanna kvar och prata. Det kan vara om allt från vad som hände på träningen till vilka som ska köra på helgens UFC gala. Sedan säger vi hej då och åker hem.  Dessa träningar kan verkligen göra stor skillnad på vad hur min dag har varit, vad jag tyckt om den vare sig väder eller humör och hur den fortsätter under kvällen. Något jag verkligen uppskattar.
 

Leo2023-11-03 08:54:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!