Lagbanner
Kommer Messi återvända till Barcelona?
Kommer vi få se Messi i den blåröda dressen igen?

Kommer Messi återvända till Barcelona?

Våren är på ingång. Blommor hittar fram ,fåglarna börjar kvittra, snön tinar bort men en sak som knappast har tinat fram är om Messi ska gå till Barcelona eller inte. Idag ska jag ta en närmare titt på om det är överhuvudtaget möjligt  för Barcelona från ett ekonomiskt perspektiv eller om Messi ens vill. Följ med!  

För inte länge sedan valde Lionel Messis bror att från ingenstans twitcha om situationen på konstigt nog sin sons twitch där han sa saker som att “Barcelona FC var inget innan Messi” och även att Messi inte kommer gå till Barca om inte Laporta, som alltså är Barcelonas nyblivne återvändande president, avgår. Detta var dock inget som Messi själv verkar hålla med om och bad senare om ursäkt för sin broders uttalande.

Rykten omgärdar klubbprofilen
Allt detta har skapat en hel del rykten förstås men det ser ut, iallafall enligt mig, som att Lionel Messi fortfarande är öppen för en “comeback”  men det verkar som att tanken är att hela Messis familj följer med och då kan Mateo Messi vara en käpp i hjulet för den efterlängtade återkomsten för världsmästaren. Det är många som har varit oense om Messi vill återvända. Fabrizio Romano som är en av de mest pålitliga journalisterna har uttalat sig för media om vad han tror och han verkar se att en potentiellt återvändning är mer troligt än inte . 

Vill Messi, klarar Barcelona det rent ekonomiskt. Han harfortfarande år kvar innan han måste lägga fotbollsskorna på hyllan. Det är några av många frågor som jag eller någon annan en Messi och Barcelonas högsta höns kan svara på, men vi som älskar Barcelona vilket gör att vi älskar Messi kan åtminstone försöka förstå situationen. 

Kan Messi gå gratis?
Många undrar om det är överhuvudtaget möjligt för Barcelona att ha råd med och jag anser att det är fullt möjligt dels för att Messi kan värvas gratis om kontraktet går ut eller att man iallafall får honom billigt men bara om PSG är schyssta. Dock så har båda klubbarna inte det vänskapsbandet som hade varit optimalt i denna situationen.  

Även om Messi kostar en del så kan det fortfarande vara en bra affär eftersom han är känd och publiciteten hade lett till nya rekordstora summor tröjor sålda och att Camp Nou hade blivit fullsatt varenda hemmamatch, detta hade kunnat leda till att Barcelona hade kanske till och med tjänat på värvningen långsiktigt, vi snackar om Messi-effekten trots allt! 

Kommer Messi vilja gå till Barcelona? 
Jag skulle säga ett svagt, tveksamt ja på det eftersom han älskar Barcelona, det råder ingen tvivel om det, men jag anser att om han vill återvända för nostalgi och att kunna acceptera en drastiskt reducering av sin lön hade jag nog gått till Newell's Old Boys om jag var honom, hans allra första klubb hemma i Argentina. Allt för att åter kopplas med de fotbollsgalna Argentinska fansen som sålde sina bilar bara för att se honom lira boll i Qatar och på så sätt sluta cirkeln. 

Om han vara ute efter mer pengar vilket jag inte tror hade han antingen stannat eller åkt ner till Saudiarabien för att för sista gången tävla mot hans ikoniska rival Cristiano Ronaldo men det är inte den typen av personlighet som Messi har alltså är det alternativet uteslutet. 

Men Barcelona fortsätter uttrycka sin vilja och Messi verkar mer och mer övertygad, många journalister anser att det antingen kommer hända nu eller aldrig men vi Barcelonafans får helt enkelt fortsätta hålla tummarna och tiden kommer avgöra hur Messis sista år kommer se ut. 
 

Edvin2023-04-05 09:00:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!