Lagbanner
Messi är mästaren
In the undying words of E-type: "There can be only one"

Messi är mästaren

18 April 2007, Copa del Rey semifinal, Barcelona mot Getafe. Inne i 28 minuten och det står 1-0 till FCB. Messi får bollen strax innan halvplan och dribblar mot mål. “Messi, Messi, Messi… Ankara Messi, Ankara Messi, Ankara Messi!...”

Lionel Messi, en av de mest omtalade fotbollsstjärnorna. Han har fram till 2021 spelat i storklubben FC Barcelona där han slog igenom. under hans 16 säsonger i klubblaget spelade han 731 matcher varav han gjorde 634 otroliga mål samt 279 assist. Men vem är egentligen Lionel Messi? Är han världens bästa fotbollsspelare? Ja, det är han.

Lionel Messi är en fotbollsspelare som idag spelar för Paris Saint-German och även representerar det Argentinska landslaget. Han blir ofta jämförd med andra stora fotbollsspelare som Cristiano Ronaldo och den Argentinska fotbolls ikonen Diego Maradona på grund av hans talang.
Han har gjort saker som ingen annan tidigare kunnat göra, slått världsrekord med 91 mål under ett år, gjort flest mål i La Ligas historia, 7 Ballon d´Ors och han är den enda spelaren som blivit tilldelad Guldskon vid 6 olika tillfällen. 18 år efter sin landslagsdebut lyckades han dessutom leda Argentina till VM final 2022 mot Frankrike och ta hem guldpokalen.

Alla dessa priser, rekord och utmärkelser och han är fortfarande ödmjuk.

Omöjligt!
Det han gör på plan är sjukt och näst intill omöjligt. Sättet han hanterar bollen på, de perfekt-placerade passarna och hans makalösa mål, otroliga saker vi aldrig har sett förr. Messi är den typ av spelaren alla lag vill ha, han passar in i alla olika typer av spel, han är en lagspelare och en sann ledare inom fotbollen, han ser alltid till att hans lagkamrater är delaktiga och gör sitt bästa, till skillnad från till exempel Cristiano Ronaldo.

Den Portugisiska stjärnan Cristiano Ronaldo är någon som oftast jämförs med Messi, vem som är bäst. Ronaldo fansen menar på att han har fler gjorda mål än vad Messi har, men det finns så många fler aspekter som avgör om man är en bra spelare eller inte. Visst, Ronaldos nickar är otroliga, sättet han kommer långt över marken och sätter sina mål, men han är också mycket längre och två år äldre än Messi. 
Messi är en lagspelare, han gör allt för sitt lag och sina medspelare medans Ronaldo bara bryr sig om sig själv och styrs av sitt ego. 
Ronaldo kanske har fler mål, men om vi istället jämför hur många assister båda spelarna har så är han inte ens i närheten av Messi. Han spelar med hjärta och kärlek för sporten medans Ronaldo bara har ett stort ego.

Varför jämföra?
Jag tycker att det är helt orimligt att ens jämföra Ronaldo och Messi med varandra, de är två olika typer av spelare och har två helt olika kroppsbyggnader. Dock spelar Lionel Messi för hans kärlek för sporten och inte för alla priser och utmärkelser, han har själv sagt vid flera tillfällen att han är stolt över det mesta i hans karriär och att utmärkelserna aldrig har varit målet. När han är på plan ser man verkligen hur mycket han älskar och brinner för fotbollen.

“...Ankara Messi!...” Lionel Messi fortsätter dribbla mot målet, han har drivit bollen stadigt hela vägen från halvplan och lyckas komma förbi alla motståndare på andra halvan och fortsätter satsa på mål. “Goal! Goal! Goal! Goal!” Han gjorde det, han gjorde det som bara en annan spelare tidigare gjort. Han dribblade förbi alla motståndarlagets defensiva spelare och det målet han gjorde var något som alltid skulle kommas ihåg. Andra spelare kommer aldrig kunna bli den sorts spelaren som Messi är, han är en unik spelare och så kommer det att förbli, Lionel Messi är världens bästa fotbollsspelare.
 

Corinne2023-04-03 09:00:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!