OFFICIELLT: Jan Mak tränar GAIS säsongen ut
Holländaren Jan Mak tränar GAIS säsongen ut.

OFFICIELLT: Jan Mak tränar GAIS säsongen ut

Då var det officiellt. Holländaren Jan Mak kommer vara huvudansvarig för GAIS säsongen ut, bekräftar GAIS officiella hemsida idag. 67-åringen hämtas från Elfsborg, där han har varit tränare för deras U17-lag.

Holländaren Jan Mak bli GAIS tränare säsongen ut. GAIS officiella hemsida har bekräftat detta under dagen.

- Vi ville ha en erfaren tränare och Jan har en väldigt lång karriär och står dessutom för en tydlighet som vi behöver det här utsatta läget, säger våran sportchef Mats Persson till den officiella hemsidan.

Jan Mak kommer närmast från Elfsborg, där han var ansvarig för deras U17-lag. Han har tidigare tränat bland annat Brage, Halmia, Halmstad och IF Norrby.

- Vi är överens med Jan om en kontraktslängd fram till november. Vad som händer sedan beror förstås på hur säsongen avslutas för oss, fortsätter Persson.

Källa: gais.se



Namn: Jan Mak
Ålder: 67
Nationalitet: Holland
Tränarkarriär
1977-79 FC Voldendam (Holland)
1981-84 Halmstads BK
1985 IS Halmia
1986 Brage
1988-90 Elfsborg
1999 TPV (Finland)
? Nejmah SC (Libanon)
2008-10 Seychellerna (Förbundskapten)
-2012 Elfsborg U17
2012- GAIS

Kommentar:

Då blev det officiellt. Den rutinerade holländaren blir den tränare som tar över huvudansvaret i GAIS säsongen ut. Ett intressant val då han har mycket rutin och han kan säkerligen ge en positiv effekt kring laget. Enligt rykten så är detta en tränare som verkligen säger vad han tycker och det kan ju behövas i ett läge som detta.

Är jag positiv eller negativ till detta? Svaret blir nog varken eller. Jag har inte sett honom agera som tränare så jag vågar inte säga om det kommer att fungera med holländaren vid rodret. Men Jan Mak är säkerligen en tränare som kan ge en skjuts för oss.

Men var han verkligen vårt förstavalet? Jag tror nog inte att han var det. Men jag kommer verkligen ge holländaren en chans, för jag tror att 67-åringen kan få laget att vakna. Det mentala är ju så otroligt viktigt och får man ordning på det så kommer poängen att komma, med start på lördag och framåt!

Vi på GAIS-redaktionen hälsar Jan Mak varmt välkommen till GAIS!!!

Simon Kostofski2012-07-31 12:17:00
Author

Fler artiklar om GAIS