Väntat avslag!

Disciplin kommiten avslog Comos begäran om att får straffet på fyra matcher reducerat, beslutet kom inte som någon överraskning.

Som väntat så avslog den italienska disciplin kommiten Comos överklagan, Como ville ha den fyra matcher långa avstängningen från Sinigaglia reducerad till två eller tre. Disciplin kommiten står fast vid sitt beslut och det blir fyra matcher på neutral plan för Como. Första matchen är nu på lördag då hemmamatchen mot Atalanta spelas på Reggianas hemmaplan Reggio Emilia. De övriga tre hemmamatcherna då Como spelar på neutral mark är i tur och ordning mot Roma, Parma och Juventus. Just det faktum att den fjärde matchen är mot Juventus har retat upp många Como supportrar, det är just detta faktum som man tror är anledningen till det hårda straffet. Vid liknande incidenter, t ex Inter för två år sedan så blev det två matcher på neutral mark, så blev även fallet för Cagliari denna säsong då en supporter tog sig in på plan och knockade Messinas målvakt. Läsarna på Como sidan verkar tycka att det är ett hårt straff de med, 55% av de drygt 110 röstande anser att straffet var för hårt och ett straff på två matcher hade varit rimligt.

För tillfället ser det ut som om Como kommer att spela tre av de fyra matcherna på Reggio Emilia med plats för ca 30 000 åskådare. Helt klart är att matcherna mot Atalanta och Roma spelas där. Parma matchen kommer inte att spelas på Reggio Emilia då man anser att det ligger för nära Parma, troligt är att man då kommer att utnyttja Monzas hemmaplan Brianteo med plats för ca 10 000.

Jag har även fått information om att matchen Como- Roma har flyttats till lördagen den 25/1 med match start 20.30. Jag hoppas att detta betyder att vi kan njuta av att se Como på Canal+ denna afton, det skulle i så fall vara första gången någonsin det går att se Como live i en kanal med svensk anknytning.

Vai Lariani

Jonas Ivarsson2003-01-09 21:35:00

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön