Kort från gårdagen

Kommentar från Fascetti, gazzettans betyg till spelarna. Preziosi tycker att Viola fansen skall få en chans till att hata Juventus.

Tränare Fascetti var nöjd med manskapets insats igår, men inte med resultatet. ”Vi släppte till en kontring som de fick kvittera på, vi måste lära oss att inte vara så naiva. Laget var heltänt och gav 100% vilket är ett gott tecken, det är synd och skam att vi bara får med oss en poäng eftersom vi hade övertaget” (Källa, Channel4.com)

Gazzettans betyg på Como spelarna efter matchen igår

Brunner 6
Tarantino 6.5
Stellini 6.5
Juarez 6.5
Binotto 5
Cauet 6
Corrent 6.5
Music 6.5
Benin 5
Caccia 7
Bjelanovic 6


Tyvärr så inträffade en del tråkigheter med publiken igen, denna gång var dock inte Como supportrarna de värsta syndarna. Under matchen så kastades en snöboll från Como läktaren, denna träffade den assisterande domaren. Efter matchen blev det tyvärr kravaller, det var då Atalantas fans som inte kunde sköta sig. När de skulle lämna arenan gick de till attack mot polisen och kastade diverse föremål (flaskor, snöbollar), ett av dessa föremål träffade en polisman så olyckligt att denne fick föras till sjukhus. Från sjukhuset rapporteras att polis mannen riskerar att mista synen på ena ögat, sammanlagt 13 poliser skadades i upploppet, hur många personer som greps vet jag inte.

Como presidenten Preziosi fortsätter med härliga uttalanden, nu gäller det Juventus matchen. Como ville ju få straffet sänkt med en match och det skulle innebära att man fick möta Juve på Sinigaglia, det blev dock avslag och matchen skall spelas på neutral plan. Detta kom dock inte som någon chock för Como ledningen och supportrar, det var just det att man möter Juve i fjärde matchen som man tror att straffet blev så hårt. Preziosi svarar med att INTE spela den matchen på Reggio Emilia som tidigare aviserats, nu vill han flytta den till Florens och Fiorentinas (jag kallar dem fortfarande för det) hemmaplan. Han kommentarer om flytten dit och anledningen är klockrena, ”Det är för att folket i Florens hatar Juventus, det kan leda till att vi får publikstödet och att vi kan sälja några extra biljetter”. Alla som känner till Italiensk fotboll vet att Juventus inte är särskilt omtyckt av ”Violas” supportrar, hoppas att de är sugna på att se serie A fotboll den dagen. Jag hoppas att matchen flyttas dit, det är nästan så att jag är beredd att säga att vi tjänar på att spela neutralt om den spelas i Florens, en nätt överdrift kanske, men ändå intressant.

Vad tycker du? Rösta på Como sidan.

Vai Lariani

Jonas Ivarsson2003-01-13 15:42:00

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön