Flyttat igen!

Como- Roma har blivit flyttad till ny arena igen, nu blir det Piacenzas hemmaplan. Domarna står åter i fokus, tyvärr verkar de riskera en avstängning.

Lördagens TV-sända match mellan Como- Roma spelas inte som först bestämt på stadio Brianteo i Monza, polis och borgmästare i staden (byhålan) har satt stopp för detta. Borgmästaren och presidenten i Monza verkar vara väldigt bra kompisar då Monzas president har kalla Como supportrarna för ”vilda djur”. Matchen kommer nu istället att spelas på Piacenzas hemmaplan Stadio Garilli, matchen spelas på tidigare aviserad tid, dvs lördag kl 20.30.

****************************

Roma är i ropet på fler än ett sätt, nu har man haft en dålig domare (Trentalange)igen. Jag hålla med om att de blev bortdömda och det hade förmodligen också inverkan på slutresultatet, vad jag finner intressant i det hela är följande. Även Inter blev ju "lite" orättvist behandlade av domare och genast har då diskussionen blossat upp om att stänga av dessa två rättsskipare. Trentalange har gjort misstag även tidigare på säsongen, detta gjorde Preziosi ingen hemlighet av efter att Como spelat mot Bologna på borta plan. Trentalange var dock inte i närheten av att ens granskad efter denna match (tur är väl det), även fast han fick stark kritik från oberoende källor. Nu är det ett aningens större lag drabbar och genast börjar man sia om eventuellt straff, nu tror jag inte att det beror på att Roma har börjat klaga, för det har Roma gjort länge. Nej nu har även Inter drabbats i en match, inte av Trentalange men han får följa med som kollektiv bestraffning, för inte kan man låta bli att straffa en domare som inte varit till storklubben Inters fördel. Nu är detta inte på något sätt ett påhopp mot Inter, det råkade bara vara de som blev först av de tre stora. Det vore patetiskt och pinsamt om dessa domare blir straffade för misstagen, det bara spär på myten(?) om att domarna blåser mer för storlagen, de kommer att vara rädda för att göra misstag som missgynnar storlagen och resten kan ni då räkna ut själva. Jag hoppas verkligen inte att dessa herrar blir avstängda, det vore inte bra för fotbollen. Domarna gör misstag, tyvärr – det är bara att gilla läget. Många säger att det jämnar ut sig i längden, det köper jag dock inte men vem fan bryr sig, misstag gör alla och straffas domarna för det så kanske det snart inte finns några kvar – alla domare gör ju misstag, inte minst de assisterande. För att nämna något som Inter har fått med sig av misstagen kan jag bara säga att Vieri på något mystiskt sätt klrade sig undan utvisning mot Como.

Vai lariani

Jonas Ivarsson2003-01-21 20:57:00

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön