Como- Roma 2-0

Äntligen......

Så vann då äntligen Como en serie A match, som vi har väntat på denna seger. Det känns som om jag bara skulle kunna skriva äntligen framför allting när jag skriver om denna match.
Äntligen seger, äntligen gör vi två mål i en match, äntligen håller vi nollan, äntligen har vi lite marginaler på vår sida, äntligen har vi tur med ett domslut, äntligen fick Brunner visa vad han kan – listan på äntligen kan göras väldigt lång.

Matchen började som väntat med Roma press, första halvlek var så bedrövlig från Comos sida att det anstod endast ett bottenlag att vara så dåliga. Romas skapade några riktigt bra lägen men Brunner hade bestämt sig för att hålla nollan denna match. Brunner var enastående matchen igenom och hade det inte varit för honom hade det kunnat stå 0-3 i paus, nu gick Como tacksamt till vila med 0-0, jag tror det stog 0-10 i skott efter den första halvleken. Fascetti ändrade nu i laget inför den andra halvleken och gjorde i paus ett byte. Bytet Binotto/Pecchia satte fart på offensiven, detta byte betydde att laget gick ifrån 4-4-2 och istället spelade 3-5-2. Como började få mer att säga till om även fast de riktigt heta chanserna aldrig skapades, Roma hade ett par men Brunner fortsatte sitt storspel på chanser från Totti, Delvecchio, Montella och Dacourt. Matchen kom att avgöras i slutet när vänsetrlöpande Music fick sätta dit ett pressat skott från kanten av straffområdet, innan det hade Dellas dragit på sig sitt andra gula och därmed fått lämna planen. Efter målet var Roma nära kvittering och hade bud på straff, men fru fortuna hade sin hand över Como denna kväll och Carbone dödade matchen vid 90 min strecket med sitt 2-0 mål.

Innan matchen så var domare Treossi i fokus, både Como och Roma har ansetts sig vara orättvist behandlade under säsongen. Dellas försök att för Capello spela oskyldig efter det andra gula kortet framstår för mig som patetiskt, han omfamnar och hållet i Caccia, solklart gult kort och när man har fått två sådana måste man som bekant lämna banan. Dellas skulle blivit utvisad redan när lagen möttes i Rom, då fick han endast gult och Capello fick chansen att byta ut (ursäkta uttrycket) puckot. För han måste idiotförklaras när han håller på som han gör. Jag skulle bli mycket förvånad om jag får se Dellas göra fler matcher o Roma tröjan, han är inte speciellt bra och när han håller på som han gör så… Roma hade otur med domaren, det skall erkännas. Jag tycker dock inte att de kan skylla på honom för torsken. Brunner i målet gör idioträddning efter idioträddning och så frustrerad som Totti var kan inte vara kul att se sin stjärna. Roma hade bud på straff, jag såg dock själv inte handsen förrän på reprisen. Jag kan förstå att Treossi missar den. Otur för Roma givetvis men äntligen fick Como ha tur med domaren, anfallet efter så gör Carbone 2-0 bara för att krydda hela situationen lite extra.

Nu är det bara att hoppas att Como fortsätter vinna, närmast mot Empoli borta. Det är många matcher till som måste vinnas för att chansen till nytt kontrakt skall finnas, nu har man åtminstånde tagit den första segern, det krävs många till. Fasceti lär nog nu starta med 3-5-2 och det är positivt, det är med den uppställningen som Como har spelat bäst.