Domare Treossi stängs av?

Det är enligt mig bedrövligt om så blir fallet, jag tycker förbundet är helt ute och cyklar.

Domare Treossi riskerar nu även han att sluta sig till den mindre angenäma skara domare som förbundet stänger av, detta efter matchen Como- Roma.

Själv anser jag att det är tragiskt att Trentalange och Bertini har stängts av efter deras senaste insatser, det känns som om förbundet endast agerar för att en större klubb nu råkat bli bortdömt, detta dessutom i en match man hade torskat ändå så dåliga som man var. Jag tänker givetvis på matchen Perugia- Inter, visst var det en feldömd straff och visst var det hands vid 2-0 målet, men hur många feldömda straffar har storklubbar fått med sig genom åren? Hur många gånger har domare stängts av för att de blåst en helt felaktig straff till en storklubb i 90:e min vid ställningen 0-0? För det har hänt fler gånger än vad de har fått felaktigt dömda straffar mot sig. Som supporter till Como kan jag minnas att Preziosi har varit väldigt lack under säsongen på horribla domslut, framförallt efter matchen mot Brescia borta då Brescia i 88:e min fick en straff av domare Rosetti, blev han avstängd? – svar nej! Jag tycker det var skönt att han inte blev det också, visst blir jag förbannad, men inte får Como tillbaka poängen för att han blir avstängd. Trentalange har även Como råkat ut för och han var värdelös i den matchen, det var efter den matchen Preziosi i protest avgick, avstängning?- Nej!

Nu känns det som om en hetsjakt på felaktiga domslut har inletts. Visst kan jag hålla med om att Roma varit väldigt utsatt denna säsong, men det är nog den första säsongen i historien som man kan säga att Roma har fått fler domslut emot sig än med sig, så känns det i alla fall när man är supporter till en betydligt mindre klubb än Roma. Nu skall då Treossi kanske stängas av efter matchen Como- Roma, på vilka grunder undrar man genast då. Dellas utvisning anses som väldigt hård, vaddå hård? Det är solklar varning vid båda tillfällena, jag har svårt att se varför han ens försöker bedyra sin oskuld för Capello. Man klagar även på offside vid Comos 1-0 mål, visst står Caccia i offside position, men det hade varit skandal att blåsa för offside i det läget, han påverkar inte spelet det minsta. Sen till det mest diskutabla, erkänner villigt att det skulle varit blåst för straff innan 2-0 målet. Jag skall dock säga att jag själv inte såg handsen förrän på reprisen, för mig såg det ut som en nick rakt ner. Domarens position och hur han ser situationen går inte att sia om, han kanske borde sett handsen, det är svårt att avgöra på Tv- bilderna. Såg han handsen så är det dåligt att inte blåsa, men jag är tveksam, jag tror inte han såg den. Detta tillsammans är alltså fog nog för att stänga av Treossi, vill vi ha det så? Jag vill det inte, hur många tror att storklubbar någonsin kommer att kunna tvätta bort stämpeln om domar hjälp etc om domarna skall stängas av så fort de missar en straff för någon av dessa, eller dömer en felaktig mot dem. Hur många kommer att stängas av för de ger en storklubb en felaktig straff i 90:e min när det står 0-0, ingen tror jag men däremot så kommer de större klubbarna att få desto fler om förbundet fortsätter stänga av domare på dessa grunder som man nu stänger av dem på.

Själv tyckte jag att Treossi skötte sig bra i matchen Como- Roma. Jag skall dock villigt erkänna att jag blev arg när han gav Totti vissa frisparkar och när han och den assisterande helt felaktigt blåste av Caccia i friläge, han stog i linje och det får man.

Det kanske bara är jag som överreagerar, men jag tror att konsekvenserna kan bli ödesdigra för mindre klubbar. Jag är övertygad om att förbundet gör fel när de stänger av domare på de misstag som de gör nu, jag är övertygad om att detta kommer slå tillbaka i form av: Fler domslut för storlagen och därmed tristare attityd till den italienska fotbollen. Fega domare som hellre friar ett storlag mot ett mindre när det är en svår situation. Endast ett fåtal domare som kommer att döma storklubbarnas matcher. Kom gärna in på forumet (Como) och ge din syn, överreagerar jag eller? Vad tycker du, är det rätt att stänga av domare för sådana misstag som de har blivit avstängda för nu?

Jonas Ivarsson2003-01-28 17:09:00

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön