Como- Parma 2-2

Rättvist enligt många, men ändå två lag som kanske är besvikna med oavgjort. Parma gjorde två straff mål, Como missade sina.

Händelserikt och spännande beskriver väl bäst matchen mellan Como- Parma. Gästerna kom som favoriter till matchen men ett varningens finger var hissat för Como som på senare tid har börjat spela bättre och bättre.

För Como´s del blev matchen en liten besvikelse, visserligen spelade man bra men borde ha vunnit. Brunner fortsätter storspela i målet och det krävdes två straffar för att Parma skulle få med sig en poäng. Kan väl börja med att säga att jag själv inte sett någon av situationerna som föregår straffarna men enligt mina kontakter var det korrekta allihopa, dock med liten tveksamhet på den sista.

Den förväntade debuten av Amoruso lät vänta på sig, Fascetti valde att börja med Carbone och Caccia på topp. Tränare Fascetti fortsätter att spela på 3-5-2 vilket är den uppställning som han använt mest och det är med den som Como har spelat bäst. Como inledde också matchen bra, Cauet hade en boll som han trodde var inne men på mållinjen stog Cannavaro och kunde rädda. Matchen fortsatte i högt tempo och spelet var jämnt fördelat. Brunner visade att formen sitter kvar när han räddade en chans från Adriano. I den 31:a minuten så dömer då domare Palanca straff till Parma efter att Tarantino rivit ner Mutu, rumänen gör givetvis inget misstag från 11 meter och 1-0 till Parma. Huvudena sjönk lite hos Como spelarna och parma tog nu över spelet fram till paus, dock utan att skapa några jätte chanser.

I pausen så byttes Amoruso in i Como anfallet, ut gick Rossi som återigen hade en dålig dag. Med detta byte gick Carbone ned i en offensiv mittfälts roll bakom Amoruso och Caccia. Amoruso var så när på att kvittera direkt i inledningen av andra men Frey som storspelade i Parma målet räddade. Como kom att få fler chanser mot ett konfunderat Parma, de hade nog inte räknat med ett så offensivt och aggressivt Como. Frey fortsatte dock att storspela i Parma målet och räddade två straffar från Caccia. Como fick straff i den 56 min när Corrent gjordes ned, upp steg rutinerade Caccia. Frey räddade dock hans försök men straffen beordrades att slås om då domaren tyckte att övriga spelare var för snabba in i straffområdet. Caccia fick en ny chans men Frey visade att det inte var tur utan snarare skicklighet när han räddade den första, han nöp även den andra och Caccia begravde ansiktet i händrna. Caccia fick dock sin revansch 10 minuter senare då han kvitterade efter ett inlägg från utmärkte Music. Como fortsatte sitt aggressiva spel och Fascetti ville vinna matchen, det märktes om inte annat på bytet när Pecchia kom in istället för Corrent i den 71:a min, ställningen var fortfarande 1-1 då Como gick upp på en 3-3-1-3 uppställning. Carbone tog åter en central plats i anfallet, Caccia tog hand om vänster sidan och Amoruso till höger, bakom dessa i den offensiva rollen låg Pecchia. Det tog inte mer än 8 minuter så hade detta betalat av sig då amoruso snyggt tog ner en krossboll och snyggt la in den bakom Frey, 2-1 och nu gällde det att försöka försvara. Stellini fick komma in istället för Caccia och vi spelade nu med 4 backar, även Cauet drogs ganska långt ner i banan och Parma tilläts äga boll. Det gav dock inte några chanser förrän i slutet då Cannavaro fixade straff. Jag har som sagt inte sett situationen men har fått den förklarad för mig, inte fel att blåsa straff men… Jag skrev i tidigare artiklar om hur domarna kommer att vara rädda för avstängningar om de blåser fel för stor lag, nu räknar jag inte Parma som något storlag men klart större än Como. Som jag förstått situationen så söker Canavarro straffen, han helt sonika springer emellan två Como försvarare och lägger sig. Kontakten mellan spelarna är där, men… Som sagt, jag tror detta är ett resultat av straffen som delats ut till domare tidigare. Mutu gjorde givetvis inget misstag denna gång heller, en mycket snygg straff för övrigt. Parma gjorde också 3-2 på stopptid men detta dömdes korrekt bort för offside.

Rapporten är byggd på diverse matchrapporter samt mail från åskådare. Det är även min kontakt som gett betygen, Music tycker han var bäst i Como – han fick bara en 5:a i gazzettan så om ni tycker det är konstigt satta spelar betyg så har ni förklaringen i det. Rossi och Binotto får återigen skäll och det är synd då båda har varit bra när övriga laget varit dåliga. Corrent fick även han underkänt, vi får hoppas att Allegretti är tillbaka i nästa match på den platsen. Annars finns det utrymme för optimism för oss Como supportrar, laget spelar betydligt bättre nu och med tur så vinner vi. I inför rapporten efterlystes skärpa i avsluten, tyvärr måste jag säga att det inte uppfylldes trots två mål. Caccia hade många chanser förutom målet och missade två straffar, även övriga forwards hade fina lägen. Hade Carbones ”ribbskott” gått i mål så hade det varit ett av årets turmål, mycket konstig situation. Jag andas dock optimism inför framtiden och tror att Amoruso kommer att bli en stor tillgång, nu väntar vi bara på att fru Fortuna skall hitta till Como också.

Vai Lariani

Jonas Ivarsson2003-02-10 13:04:15

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön