Il Mercato Estivo 2012: Fönstret stängt
Cirkusen är i stan igen!

Il Mercato Estivo 2012: Fönstret stängt

Och så är ännu en säsong slut och mercaton inför 2012/2013 har dragit igång. Nedan en sammanfattning av Milans aktivitet på transfermarknaden. En artikel med mercato-rykten är per definition aldrig komplett.  Redaktionen försöker dock att bara inkludera rykten med viss kredibilitet, dvs att det finns uttalanden från klubb, spelare, agent eller annan närstående källa.  Rena påhitt lämnas åt kvällspressen. Använd gärna kommentarsfältet för uppslag rörande ytterligare spelare, konfirmerade eller rykten, som borde vara med på listan.

Senaste uppdateringar i rött



 Ricardo Montolivo – Fiorentina, central mittfältare, free transfer, 27 år

 Bakaye Traore – Nancy, central mittfältare, free transfer, 27 år

 Gabriel – Cruzeiro, målvakt, 0,5 miljoner Euro, 19 år
Den unge brasilianske U-20-målvakten med europeiskt pass, enligt vissa källor, ansluter till Milan som tredjemålvakt efter att Flavio Roma lämnat klubben. 
Tyvärr hävdar både Sky och Gazzettan med mera att Gabriel inte lyckats fixa något europeiskt pass.  

Kevin Constant - Genoa, mittfältare, lån med köpoption (summa ännu okänd), 25 år
Milans sammarbete med Genoa fortsätter inte helt oväntat även den här sommaren, Milan Channel välkommnade idag mittfältaren Kevin Constant till Milan. Spelaren kommer på ett säsongs-långt lån med köpoption, utköpssumman är ännu okänd. Constant plockas in som ersättare för Muntari då denne drabbats av en svår knäskada i samband med en landskamp. Constant har erfarenhet från Serie A efter två säsonger i ligan, en för Chievo och en för Genoa.

Francesco Acerbi - Genoa, mittback, delägarskap 4 miljoner euro, 23 år
Acerbi har länge ryktats vara på väg till Milan, idag hittade klubbarna en överenskommelse. Den italienska mittbacken kommer till Milan på ett delägarskap värt 4 miljoner euro. Acerbi är lite av en doldis för många då han säsongen 2010/2011 spelade för Reggina i Serie B. Säsongen 2011/2012 började han som en bänkspelare i Chievo, men när han väl fick chansen tog han den och släppte den aldrig. Den reslige mittbacken övertygade under våren och väckte intresse från storklubbar som Milan och Juventus - och nu är han klar för Milan.

Cristian Zapata - Villareal, mittback, lån med köpoption, 25 år
Den colombianska mittbacken har väldigt länge varit ett intressant namn för de italienska topplagen. När han istället lämnade Udinese och skrev på för Villareal chockade han många. När nu den gula ubåten sjunkigt ända ned till spanska andraligan norpar Milan Zapata. Den väldigt överraskande övergången blev idag (8/8) officiell. Milan lånar honom ett år med option att köpa loss honom. Summor för affären lär komma inom kort. Allegri säger att i och med värvningen av Zapata är Milans försvar komplett. Milan betalar 400 000€ för det säsongslånga lånet av Zapata. Utköpsklausulen ligger på 6 miljoner €. Colombianen kommer att tjäna 1,5 miljoner € under den kommande säsongen.

Gianpaolo Pazzini, Inter, anfallare, 28 år
Onönskad av Strama i Inter. Milan är intresserade av ett lån. Återvänder Pazzini återförenas han med gamle radarpatnern Cassano, och bildar då åter igen Pazzano.
19/8: Allt intensivare rykten om att Pazzini anläder till Milan i utbyte mot Cassano och pengar kommer upp till ytan. Eftersom Pazzini är yngre, har bättre hälsa och ett år längre kontrakt än Cassano värderas han högst. Summan som Inter sägs kräva i mellanhand ska ligga på 10 milj € enligt Milannews. Milan erbjuder 5. Fortsättning följer
20/8: Pazzini kopplas fortfarande ihop med Napoli, som sägs ge Inter ett bättre erbjudande. Utesluter den förmodade Niang-affären en Pazzini-övergång? Förmodligen inte. Milan har tappat Pippo, Ibra, Lopez och förmodligen Cassano. Fler än en anfallare kommer nog ansluta. 
Gianpaolo Pazzini är klar enligt Gianluca Di Marzio, journalist på Sky Sport som allt som oftast har rätt. Milan betalar Pazzini med Cassano samt en summa mellan 6 och 8 miljoner €. Läkarundersökningen äger förmodligen rum imorgon, tisdag. Pazzini himself anslöt till Braida och Galliani under deras middag på en av Milanos finare restauranger under kvällen.
21/8: Pazzini sägs befinna sig på läkarundersökningen i detta nu (11:30). Dock ingenting officiellt än. Priset för Pazzini ska ha landat på Cassano+7,5 miljoner €.
22/8: Pazzini är nu klar för Milan. Läkarundersökningen klarades galant och flera spelare har välkommnat Gianpaolo till klubben. Montolivo har till och med gjort det offentligt, i media. Enligt RossoneriBlog har han signat ett treårskontrakt, med en lön på 2,8 miljoner €/år. Han tar även över Ibras nummer 11. Eftersom inget officiellt dykt upp på acmilan.com avvaktar vi att flytta upp honom till "Bekräftade köp".
22/8: Pazzini är officiellt en Milanspelare. 

M’Baye Niang, Caen, anfallare, 17år

4/8 - Niangs agent har uttalat sig om att två engelska klubbar och en italiensk är intresserade av den spänande fransosen. Italiensk media hävdar att det är Milan som visat intresse. 7 miljoner euro ryktas vara det pris som Caen skulle acceptera.
7/8: Ungtuppen ska enligt L'Equipe ha besökt Milanello i fredags. I samma veva ska han ha uttalat sig: "Jag har riktigt imponerad av Milanello. Det var magnifikt. Milan är en klubb jag är intresserad av." Samma tidning säger att Milan idag kommer lägga ett officiellt bud på anfallaren
20/8: Sky Sports hävdar att Niang är väldigt nära Milan. Affären kan komma att bli officiell idag.
24/8: Flera andrahandskällor på twitter (hänvisar till Sky och GdS) säger att Caen har accepterat Milans bud på supertalangen. Lån är det som gäller första året, med köptvång (alternativt -option) till nästa säsong.
29/8: Unge herr Niang är nu helt klar för Milan, även om de finansiella detaljerna kring affären inte är officiella. Ännu en tuppkam ansluter alltså till det Milanesiska anfallet och redaktionen hälsar honom välkommen och all lycka.
 
Bojan Krkic, Roma/Barcelona, anfallare, 22år
29/8: En smula oväntat gick Galliani för ett par dagar sedan ut och sade att Allegri gillade Bojan. Idag är Bojan klar för Milan officiellt på lån från Roma. Spelarens kontraktssituation är dock minst sagt komplicerad och det är inte ännu kännt huruvida Milan har en uppgörelse med även Barcelona om en köpoption eller inte.

 Nigiel de Jong, Manchester City, mittfältare/monster, 27år
30/8: Trots Gallianis försäkringar om att marknaden är helt stängt har nu Sky Bet slutat acceptera spel på Nigiel de Jongs eventuella övergång till Milan, då affären anses klar av spelbolaget. Spelarens kontrakt går ut nästa år och han vill inte förlänga med City, vilket givetvis ökar chansen för en flytt redan nu. Rykten gör gällande att Milan bjudit 4 miljoner euro och att City vill a 8. Där någonstans verkar det landa.
31/8: De Jong traskar nu runt med Milan-scarf och twittrar om hur glad han är att vara i Milan. Så gott som klar affär nu.
31/8: Spelaren officiellt klar


Övriga spelare in

Didac Vila - Espanyol (Milan), 22 år
31/5: Milan värvade Didac Vila under januarifönstret 2011 men många frågade sig varför, eftersom han endast fick spela en match innan han återvände till Espanyol på lån. Säsongen som gick fick Didac Vila spela 3330 minuter, mest av alla i den spanska högstaligan. Nu säger hans agent att Vila ser fram emot ett möte med Milan för att utröna en eventuell rödsvart framtid.
22/6: Galliani konfirmerar att Didac kommer att spela för Milan den kommande säsongen efter en possitiv säsong i Espagnyol. 
25/6: Galliani hävdar till skillnad från några dagar sedan att det inte alls är säkert att Didac stannar. Istället bekräftar han att ett lån inte är aktuellt utan enbart en försäljning om någon skulle visa intresse. Man får anta att detta har att göra med Valencias intresse då Alba kan vara på väg ut.

De Sciglio – Milans ungdomsakademi, ytterback, uppflyttad till A-laget, 19 år
Allegri har nu konfirmerat att De Sciglio är ”da Milan” och flyttas upp permanent i A-laget. Intressant att notera är att Allegri ser honom som ett alternativ på både höger och vänsterkanten.

Stephan el Shaarawy –anfallare, bud på halvan som ägs av Genoa, 19 år
Galliani har nu sagt att el Shaarawy kommer att vara 100% Milan nästa år och att Merkel kommer att vara 100% Genoa. I övrigt har vi ingen information om eventuell mellanskillnad och avvaktar konfirmation från Genoa innan Stephans transfers flyttas till den konfirmerade listan.
30/5: Affären El Shaarwy mot Merkel får nog ses som klar. Synd att Merkel lämnar, men El Shaarawy är en bättre spelare.

Sulley Muntari – Inter, central mittfältare,  free transfer, 27 år
Det ryktas om att Muntari erbjudits ett nytt kontrakt av Milan efter det lyckade lånet från Inter i Januari.
25/5: Muntari sade i veckan: "Inter? Jag vill bara ha Milan".
30/5: Muntaris agent hävdar att det är 100% chans att Sully stannar i Milan. Då Aqulanis agent hävdade samma sak kring jul avvaktar redaktionen med att flytta upp Muntari till "bekräftade köp" tills dess att klubben uttalat sig.
22/6: Muntari är bekräftad, men kommer att vara skadad fram till jul, därav nödlånet av Constant.
 

Mattia Valoti - offensiv mittfältare, bud på halvan som ägdes av Albinoleffe (summa ännu okänd), 18 år
Milan äger nu den lovande offensiva mittfältaren Mattia Valoti fullt ut efter att man köpt ut Albinoleffes halva. Allegri har tidigare uttalat sig om Valotis enorma talang och vår käre tränare tror att Valoti är Italiens nästa stora stjärna. Det troligaste är dock att det dröjer ännu någon säsong innan Valoti spelar med Milan A-lag, det ryktas om att Milan letar efter en klubb i Serie B att låna ut Valoti till.

Flamini – kontraktslös
Mer än ett rykte gör gällande att Milan erbjudit Flamini en kontraktsförlängning med halverad lön. Återstår att se om fransmannen accepterar eller flyttar vidare.
30/5: Flamini verkar nu närmare att acceptera en förlängning till 2014 med en lön strax under 2 miljoner Euro per år, alltså mindre än hälften av hans nuvarande lön. Media spekulerar i att detta skulle innebära att Milans intresse för Aquilani försvinner helt.
22/6: Flamini släpptes av Milan efter en deadline för acceptens av nya avtalsvilkor från klubbens sida missades av Flamini. Galliani berättade igår att klubben nu letar efter en annan mittfältare, möjligtvis Aquilani. Idag meddelade Flaminis agent att han vill stanna i Milan. Undertecknad avvaktar med att flytta upp fransosen till "bekräftade försäljningar".
25/6: Flamini har enligt rapporter förlängt sitt kontrakt med 1 år till mindre än halva den tidigare lönen. Gallianis rävspel fungerade således.




FÖRSÄLJNINGAR

Taye Taiwo -  Dynamo Kiev, 27år
30/5: Taiwo: "Om Benfica är intresserade av att signa mig kan jag bara tacka för intresset." Efter sina misslyckade insatser i Milan och QPR denna säsong, hoppas vi alla på en permanent lösning.
27/7: Taiwo tilldelas ej ett tröjnummer för den kommande säsongen, vilket med all sannolikhet innebär att han lämnar innan mercatons slut.
30/7: Dynamo Kiev har officiellt gått ut och meddelat att man lånat Taiwo från Milan (bara läkarundersökning återstår) för 1/2 miljon euro, samt att man har en option på att köpa loss spelaren nästa sommar för 2 miljoner euro. Således går Milan från 4 vänsterbackar till 3 och sänker lönekostnaderna ytterligare. Vi önskar Taiwo lycka till i Ukraina och hoppas att optionen används.
 
Thiago Silva - Paris SG, 27 år

Världens bästa mittback har officiellt lämnat Milan. PSG skriver på sin hemsida att Thiago skrivit på ett femårskontrakt. Summan sägs ligga på 42 miljoner €.

Zlatan Ibrahimovic  - Paris SG, 30 år
Milans andra storstjärna lämnar nu klubben och ansluter till Thiago Silva i Paris. Zlatan kommer imorgon, den 18/7, genomgå läkarundersökning och skriva på kontrakt. Leonardo har bekräftat uppgifterna. Enligt italiensk media ska övergångssumman ligga på 23 miljoner €. Kontraktet är på 3 år och årslänen ska ligga på 13 miljoner €, vilket gör honom till världens näst bäst betalda fotbollsspelare (endast Eto'o före).

Alexander Merkel – till Genoa
Som noterats ovan, Galliani hävdar att Merkel kommer att tillhöra Genoa till 100% nästa säsong.
30/5: Bytet mot resterande andel i El Shaarawy får nu anses som konfirmerat

Antonio Cassano - till Inter
9/8: Romas sportchef har bekräftat att en tredjehands-part har erbjudit Cassano till Roma. Cassano verkar inte längre vara en del av Milans framtidsplaner och man letar nu efter en ny klubbadress. Roma verkar vara det hetaste spåret för tillfället, och då gärna i en bytesaffär som ser Borriello gå i motsatt riktning.
19/8: Allt intensivare rykten om att Pazzini anläder till Milan i utbyte mot Cassano och pengar kommer upp till ytan. Eftersom Pazzini är yngre, har bättre hälsa och ett år längre kontrakt än Cassano värderas han högst. Summan som Inter sägs kräva i mellanhand ska ligga på 10 milj € enligt Milannews. Milan erbjuder 5. Fortsättning följer. Cassano sägs också ha uteslutits ur kvällens (Trofeo Berlusconi) matchtrupp.
20/8: Adriano Galliani bekräftar att Milan och Inter förhandlar om Cassano, efter att Cassano uttryckt sin vilja att lämna klubben som fick tillbaka honom till världstoppen. Cassano kommer att lämna Milan och med all sannolikhet spela i Inter den kommande säsongen.
Cassano kommer förmodligen att genomgå en läkarundersökning hos Inter under morgondagen. Detta enligt Sky. Dock inget officiellt...än.
22/8: Cassano befann sig under gårdagen på Appiano Gentile. Flera bilder på en glad Cassano finns på Inters officiella hemsida, men inte heller Inter har annonserat att övergången är officiell. Därför avvaktar vi med att flytta upp Cassano till "Bekräftade köp". 
22/8: Cassano är officiellt en Interspelare. 


PENSIONERINGAR OCH FREE TRANSFERS

Filippo Inzaghi
– utgånget kontrakt, 38 år, ny tränare i Milans ungdomssektion

Gennaro Gattuso – FC Sion, utgånget kontrakt, 34 år
Braveheart vill tillbaka till Skottland och Glasgow Rangers, men ingenting är konfirmerat ännu.
17/6: Gattuso har skrivit på för den Schweiziska klubben FC Sion.

Alessandro Nesta – Montreal Impact, utgånget kontrakt, 36 år
Nesta är klar för den kanadensiska MLS-klubben.


Gianluca Zambrotta – klubblös, utgånget kontrakt, 35 år

Flavio Roma – Monaco, utgånget kontrakt, 37 år
Flavio återvänder till furstendömet och har skrivit på för ett år

Clarence Seedorf – klubblös, utgånget kontrakt, 36 år
Clyde är sugen på att avsluta karriären i Brasilien, och visst vore det kul nu när TV4 Sport+ kommer att visa den brasilianska ligan till hösten.
30/5: Seedorf: "Jag har inte bestämt någon om min framtid, men jag kommer att fortsätta att spela"...."det kan bli här i Milan"
22/6: Klubben har konfirmerat att Clyde lämnar
27/7: Seedorf är sedan några veckor tillbaka klar för Botafogo i brasilianska ligan. Kul!


Övriga spelare ut

Massimo OddoLecce, utgånget kontrakt, 35 år

Maxi LopezCatania, slut på lån, 28 år
Galliani konfirmerade idag att Milan inte kommer att använda sin köpoption på Maxi Lopez. ”Vi kommer inte köpa Maxi Lopez, även om vi är nöjda med allt han gjort för oss”. Tråkigt för Maxi som ville stanna i Milan och som gjort bra ifrån sig under sitt lån, trots begränsad speltid. 
11/7: Maxi Lopez har nu signat för Sampdoria

Alberto Aquilani – Liverpool, slut på lån 27 år
Den tvingade köpklausulen i lånekontraktet med Liverpool uppnåddes inte då Aquilani spelade 24,5 matcher för Milan och inte 25, som tvingat fram en affär. Galliani sa i dagarna följande: ”Vi får se om vi kan hitta en ny överrenskommelse med Liverpool efter den första juni”.  Det finns således ett intresse från Milans sida att behålla Alberto, men bara till ett rejält reapris.
2/6: Liverpools nya manager Brendan Rodgers tycker att Aquilani är en fantastisk spelare. En inställning som sätter käppar i hjulet för Gallianis plan att värva Aquilani till underpris eller helt enkelt rävspel på Galliani-nivå?





29/8: Galliani bekräftar att Milans mercato nu är stängd. Det bör noteras att detta inte är första gången denna sommer han gjort detta uttalande.

Bekräftade förhandlingar & starka rykten

 
Kaká - Real Madrid, trequartista, 30+
Galliani sade i veckan att vissa kärlekar återvänder, men påpekade att en återförening med Kaka skulle vara mycket svår, primärt beroende på brassens lönesituation. Spansk press hävdar att Real Madrid skulle nöja sig med ett bud på 13 miljoner euro, medans italiensk press hävdar att Milan söker ett lån. Förhandlingar pågår...
4/8 - Mourinho hävdar att han gärna behåller Kaka. Milan skall dock träffa Madrids Perez i USA för vidare diskussion om Kaka och andra spelare.
23/8: Kaká har inte blivit uttagen till Real Madrids trupp inför matchen mot FC Barcelona. Samtidigt har också informationen att Kaká spelar i Real Madrid försvunnit från hans officiella twitter. Han är på väg ut, men frågan är om det är mot Man United eler Milan han är på väg. 
29/8: Galliani hävdar att affären är "för komplicerade" och att han inte har för avsikt att åka till Madrid för vidare förhandling om Kaka. Kakas fru säger att om paret lämnar Madrid, så är det för Brasilien.

  
Rykten med viss substans

Yanga-Mbiwa - Montpellier, back, 23 år
27/7 - Galliani konfirmerar att Milan har lagt ett bud på Monpelliers kapten och mångsidige back, vars kontrakt går ut nästa sommar. Det verkar som att Galliani gör en "Montolivo" och försöker tvinga ner priset genom att hänvisa till kontraktssituationen. Enligt uppgift har Milan lagt ett slutbud på 6.5 miljoner euro.
4/8 - Montpelliers ordförande kallade Galliani för "Kojak" och Milan ställde in resan till Frankrike. Nu verkar tyst diplomati vara igång via Braida och Milan vill fortfarande hitta en lösning.
7/8: Yanga Mbiwa har själv uttalat sig i transferfrågan: Det är fullt normalt att klubben tackar nej till erbjudanden på mig. Jag är kapten för laget och en symbol för klubben. Men jag hoppas att Milan och Montepellier kan nå en överenskommelse. Milan är en stor klubb, hur ska jag kunna säga nej?
9/8: I och med att Zapata anslutit har Milan synat Montpellier hand och kan i januari förhandla med Mbiwa om en free transfer inför nästa säsong. Prislappen för en övergång i januari borde också sjunka. Enligt rapporter är Milan intresserade av att köpa loss Zapata kommande sommar och samtidigt värva Yanga-Mbiwa på free-transfer. Yepes och Mexes lär få leta efter ny klubbadress nästa sommar.

Ze Eduardo, Genoa, anfallare
Milan panikvärvar ännu en anfallare. Spelaren i fråga ska vara Genoas brasilianska forward Ze Eduardo. Enligt GdS rör det sig om ett gratis ettårslån med köpoption. Kan bli officiellt idag.
Eduardo bekräftar själv på sin personliga twitter att han inte kommer spela för Milan. Enligt italiensk media (Sky/GdS) tackade Allegri nej till anfallaren. Samtidigt ska Ze Eduardo inte uppskattat förslaget att få provspela.

Omar El Kaddouri, Brescia, mittfältare, 22 år. 
23/8: Mittfältaren har länge varit uppskriven som en stor talang i italiensk media. Nu skriver football-italia att Genoa och Milan kan gå in för att gemensamt värva spelaren. El Kaddouri skulle då spela för Genoa fram till vinterfönstret, där sedan Milan går in och köper 50 % av spelaren. När det handlar om Genoa är det absolut inte otroligt att en affär likt denna skulle gå att genomföra. 
24/8: Napoli sägs ha kommit överrens om ett delägarskap med Brescia om El Kaddouri.

Nuri Sahin - Real Madrid, mittfältare, 23 år
25/5: Efter ett skadedrabbat och formsvagt år i den vita delen av Madrid, verkar den tyskfödde turken ha fått nog. I veckan träffade hans agent Galliani i Milano, men det ryktas om att även Inter och Juventus skulle träffas.
8/8: Sahin säger att han absolut vill stanna i Madrid, men om det inte går är england hans förstaval och bara på lån.
31/8: Sahin gick på lån, utan köpoption, till Liverpool

Giuseppe Rossi, Villareal, anfallare
4/8 - Rykten har nu seglat upp att Milan för diskussioner med Villareal om Giuseppe Rossi. Rossi har haft två allvarliga skador den senaste tiden och Villareal blev i våras nerflyttade till den spanska andradivisionen. Båda dessa faktorer borde hålla priset nere och Rossis agent har indikerat att ett bud på 10-13 miljoner euro + stora bonusar om spelaren lyckas återhämnta sig till fullo borde räcka.

Davide AstoriCagliari, mittback, 25 år
Cagliaris president Cellino har två vänner inom fotbollen, Galliani och Berlusconi. För en månad sedan sade han att han var övertygad om att de skulle komma överrens rörande Astori. En vecka senare konfirmerade han att Astori stannar i Cagliari. Fortsättning följer…
20/6 - Lär med största sannolikhet inte ansluta till Milan då Acerbi nu finns i truppen.
4/8 - Astori är ny tillbaka på Milans radar efter problemen rörande Yanga-Mbiwa
9/8: - Får ses som en högst otrolig transfer nu när Zapata anslutit.

Lassana Diarra - Real Madrid, mittfältare, 27 år
Diarras agent Bronzetti har följande att säja: "Diarra är på semester, men när han kommer tillbaka så kommer han att hitta en överrenskommelse med Milan". På pappret verkar detta som en värvning med potential att plugga hålet van Bommel lämnade efter sig och ett mittfält med Nocerino - Lass - Montolivo bakom Boateng ser starkt ut på pappret.
27/7: Bronzetti var tydligen mer sugen än Diarra på en Milan-flytt. Enligt italiensk press begär Diarra en mycket högre lön än vad Milan vill betala. Diskussioner pågår dock.

Carlos Tevez / Mario Balotelli/Edin Dzeko – Manchester City, anfallare
Efter Mancinis besök hos Galliani är det nog inte oförsiktigt att uppmärksamma de rykten som gör gällande att en affär klubbarna emellan involverande Zlatan eller Silva från Milans sida och Tevez/Balotelli från Citys håll. Tevez var som bekant nära Milan i januari och Balotelli är en milanista med en komplicerad relation till Mancini. Fortsättning följer säkerligen.
11/7: Med nya Zlatan-rykten på tapeten ökar även skriverierna för en eventuell ersättrare. Skulle flyttlasset gå till Manchester kommer troligtvis någon av Citys anfallare i motsatt riktning. Tevez eller Dzeko är de troligaste namnen just nu.
9/8: I och med att Zapata tar Milans sista "icke EU-plats" är Tevez och Dzeko inte längre aktuella.

Paulo Henrique Ganso – Santos, trequartista, 20-30 miljoner Euros, 22 år
Ryktena håller i sig rörande Ganso, som tidigare utryckt en önskan om att få spela i Milan. Senaste ryktet rör en bytesaffär med Robinho som motvikt. Santos har offentligt visat intresse för Robinho, även om detta rykte bör tas med en nypa salt.
11/7: Gansos representater har uttalat sig och bekräftat att Ganso inte kommer spela mer i Santos. Arsenal och framför allt PSG ligger närmast, men även Milan ligger i vassen och lurar. 
9/8: I och med att Zapata tar Milans sista "icke EU-plats" är Ganso inte längre aktuell

Alessandro Matri - Juventus, anfallare, 27 år
31/5: Juventus anfallare Alessandro Matri kan få uppleva två återföreningar under sommaren, om ryktena som säger att Milan är intresserade blir förverkligade. Matri var ungdomsspelare i Milan innan han via mellanlandningar i Prato, Lumezzane och Rimini hamnade i Cagliari där han fick sitt genombrott under en viss Massimiliano Allegri. Milans coach ser gärna en återförening men det återstår att se om Juventus är beredda att rea bort Matri. 

Andriy Yarmolenko - Dynamo Kiev, anfallare, 22 år
2/6: Milanlegendaren Shevchenko värvades från Dynamo Kiev till Milan som 22-åring. Nu sägs Milan vara intresserad av en annan 22-åring från samma lag och med samma förnamn – Andriy Yarmolenko. Priset är runt 8 miljoner euro, men även Juve finns med i bilden.

Rafael - Santos, målvakt, 22 år
Santos verkar väldigt sugna på att locka tillbaka Robinho till Brasilien. Deras förstemålvakt Rafael sägs användas som ett lockbete. Om Rafael anländer ska han enligt uppgifter till italiensk media (GdS, CdS) lånas tillbaka till Santos under ett år. 

Marco Borriello - Roma, Anfallare, 30 år
9/8: Romas sportchef har bekräftat att en tredjehands-part har erbjudit Cassano till Roma. Enligt uppgifter ska Milan vilja att Borriello går andra hållet i en eventuell affär, detta då Allegri helst vill ha en lite starkare anfallare i truppen. Borriellos löneanspråk kan dock vara ett problem.
17/8: Milans gamla anfallare har nu ryktats vara på väg till Milan i flera dygn. Juventus valde att inte utnyttja köpoptionen och Zeman i Roma vill inte se honom kvar. Milan söker en ny anfallare, och vill då gärna låna in en italienare. Marco Borriello sägs vara ett av de som är närmast en övergång.



Didac Vila - till Valencia
27/7 - Vila går verkar igen på lån till La Liga, denna gång till Valencia. Rykten påstår att lånet inbringar 800.000 euro och det finns en köpoption på 4.2 miljoner euro. Valencia har konfirmerat att diskussion pågår och att den går åt rätt håll.
31/7 - Didac Vila är nu officiellt en Valencia-spelare, efter Milan och Valencia kommit överrens om ett lån på 800.000 euro och en köpoption nästa sommar på någonstans mellan 3,5 och 4 miljoner euro.
4/8- Efter att ha plåtats i Valencia-färger kuggade Vila sin läkarundersökningen och är tillbaka i Milano. Problemet påstods vara skrevet vilket gör hela historien till den underligaste sedan en viss vänsterback ratades av Milan på grund av sina tänder. Fortsättning följer säkerligen.
 
Pato
– till PSG
Den tjocke och den smale i Paris var redan i januari intresserade av att köpa Pato i samband med Milans intresser för Tevez. Om detta föll på Patos eller Berlusconis (både herr och fröken) får vi nog aldrig veta. Ancelotti har hur som helst konfirmerat att det finns ett från PSGs sida även nu.
30/5: Galliani konfirmerar att Pato kommer att stanna. Övriga kommentarer kring mediaspekulationer är överflödiga.

Robinho – till Santos
Relativt löst rykte om en bytesaffär med Santos, Robinho plus stålar för Ganso. Bör inte hålla någon sömnlös än så länge.
30/5: Galliani konfirmerar att Pato kommer att stanna. Övriga kommentarer kring mediaspekulationer är överflödiga.
16/7: Santos sägs vilja ha Robinho. Budet ska ligga på 4 miljoner € + Rafael. Milan vill gärna att Robinho sänker sin lön eller säljs. Det brasilianska transferfönstret stänger på fredag, så ska Robinho återvända måste Santos rappa på. 

Stephan el Shaarawy - till Torino
25/6: Braida säger att SES är en Milan-spelare "för tillfället", men tillägger att det finns en chans/risk att han lämnar och i så fall till Torino som Milan har goda relationer till. Givet uppoffringen av (minst) 5 miljoner Euro + Merkel för att säkra el Shaarawy, får vi nog anta att det är ett lån det handlar om, om spelaren lämnar.

Djamel Mesbah - till Palermo
11/7: Att Mesbah lämnar är mer eller mindre klart. Det ser ut att bli Torino som blir nästa klubb för vänsterbacken. Dealen sägs vara ett delägarskap. Möjligheten att köpa Mesbahs tröja från Milan Store togs bort för över en vecka sedan. Djamel finns inte i Allegris planer. 
27/7: Mesbah vägrade tydligen att flytta till Torino och har tilldelats ett tröjnummer för den kommande säsongen.
21/8: Djamel the Camel är bara detaljer från en övergång till Palermo. Parterna skall vara överrens, det enda som krävs är Mesbahs godkännande. Galliani uttalar sig i affären och säger att ingen ersättare kommer inhandlas ifall Mesbah lämnar. 
31/8: Palermo är fortfarande intresserade av algeriern och vi får se om mercatons sista dag räcker för att få till en affär.

Marco Amelia - till Tottenham
22/2: Tottenham har visat intresse för den milanesiske andremålvakten och enligt rykten var spelaren i London i veckan. Fortsättning följer...
23/8: Amelia berättar i en intervju att han fått erbjudanden från olika klubbar men tackat nej till alla. Den enda klubben som skulle få Amelia att byta lag är AS Roma. 


                                      

Truppen 2012/2013

Galliani: ”Milan kommer ha en trupp med 25 spelare plus 2 ungdomar nästa säsong”.
Berlusconi: " Milan kommer att han en trupp med 22 spelare denna säsongen"


Nuvarande trupp for 2012/13 (nya spelare i blått)
3 Målvakter: Abbiati, Amelia, Gabriel
5 Mittbackar:, Mexes, Bonera, Yepes, Acerbi, Zapata
5 Ytterbackar: Abate, De Sciglio, Antonini, Mesbah, Vila
8 Centrala mittfältare: Nocerino, Ambrosini, Montolivo, Strasser, Traore, Constant, Muntari, Flamini, De Jong
2 Offensiv mittfältare: Boateng, Emanuelson
6 Anfallare: Robinho, Pato, Pazzini, El Shaarawy, Bojan, Niang
Totalt: 30

Trolig startelva
(givet existerande trupp)

                    Pato - Robinho
                          Boateng
  Nocerino - De Jong - Montolivo
Antonini --- Zapata - Bonera --- Abate
                          Abbiati

Redaktionen2012-09-01 16:37:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1