Il mercato invernale 22/1: Okaka till Parma
Testar lyckan i Parma

Il mercato invernale 22/1: Okaka till Parma

Från och med nu kommer denna artikel att uppdateras kontinuerligt när tillfälle ges. Vill du hänga med i mercatosvängarna så fortsätt läs.

Domenica 22/1
Tjena, det var ett dags sen vi skrevs och en del rykten har florerat men något konkret har varit svårt att utdöma.
Stefano Okaka flyttar som väntat till Parma och är officiellt klar för klubben. Han befinner sig just nu i Bologna med laget, men frågan är om han redan är spelklar.

När det gäller Marquinho är det bara l'ufficilità som fattas, sen är han klar för Roma. Fråga mig inte vad det är som dröjer. 
Dossena ryktades till Roma redan under sin tid i Udinese, då blev det Liverpool, sen blev det Napoli, men nu sägs det att äntligen kan bli Roma för vänsterbacken. Dock verkar det som att Roma inte kommer börja jobba på Dossena förrän i juni.

Casemiro-affären verkar gått i stöpet totalt och det sägs nu att mittfältstalangen ska ingå i Nilmars eventuella övergång till Sao Paolo och därmed spela i Villareal istället för Roma. Villareal går extremt dåligt och kan mycket väl trilla av La Liga, frågan är hur det blir med Casemiro då

Ravel Morrison verkar trots allt vara intressantare än vad man trodde från första början. Roma sägs erbjuda 600.000 euro för den unge bråkstaken, enligt talksport. Jag vet inte riktigt vad man ska tro.

De Rossi och Berti har träffat Roma igen. Det sägs ha varit ett positivt möte och enligt skysport kommer hans kontrakt att förlängas inom de närmaste dagarna. Klausulen verkar man dock inte komma ifrån och den sägs ligga på 10 miljoner euro. 10 miljoner euro för en spelare som De Rossi... det är knappt lönt.


Giovedi 19/1
Caprari är alltså klar för Pescara och kommer tillhöra Zemans lag... januari ut.
Därefter kommer ett nytt beslut att tas. Luis Enrique vill inte släppa talangen våren ut så länge han inte vet att en ersättare kommer in. Åtminstone tolkar jag det så.
Roma ryktas erbjuda Udinese Simplicio vid en eventuell förhandling om Islas tjänster.  Simplicio är dock inte sugen på att lämna Rom, hans agent Gilmar Rinaldi säger:" Fabios intention är att stanna i Rom till dagen då hans kontrakt går ut för i giallorossi mår han väldigt bra".

Paolo De Ceglie ryktas flytta till Rom. Carlo Pallavicino, spelarens företrädare: "Jag vet att Roma och Juve har diskuterat De Ceglie. Hans namn har kommit på tal sedan kontakten angående Pizarros framtid togs. Spelaren följs av många, inte bara Roma. Han har en väldigt bra relation till Ranieri som gav honom mycket speltid under hans tid som juvetränare".

Tydligen ska Roma vara sugna på en mittfältare från Manchester United som heter Ravel Morrisson. Utöver Roma sägs Newcastle vara sugna på den år 1993-födda spelaren som sägs vara redo att lämna Manchester, och enligt rykten är entusiastisk över en framtid i Italien. 

Rodrigo Battaglia, 21-årig mittfältare från Huracan sägs vara eftertraktad av Roma och Cagliari i Italien, men även av en massa andra lag från Argentina. Spelaren har inte nämnts i Romasammanhang förr och jag har inga fina detaljer att tillägga. 

Pizarros framtid är inte lika självklart svartvit som den var innan han drog hem till Chile. Fiorentina har nu blandat sig in i kampen om den spelskicklige mittfältaren. Corvino sägs vilja låna Pizarro med en köpoption till sommaren.

De Rossi? Inget nytt förutom att den där klausulen på 10 miljoner euro återigen kommit på tal. Han befinner sig just nu i Toscana för att hänga med sin agent, Sergio Berti. Han ser även ut att missa matchen mot Cesena på lördag. 

Mercoledi 18/1
Jonathan Soriano ryktades flytta efter sin gamla tränare och Barcelona B i början av januari. Enrique har dock klargjort tidigt att inga anfallare ska värvas till Roma detta fönster och nu verkar Soriano flytta till Red Bull Salzburg.
Marco Verratti, mittfältare i Pescara född 92, sägs ha väckt Romas intresse och ryktas kunna ingå i "affären" där Roma lånar ut Caprari till Serie B-klubben. Caprari blir officiellt klar för Pescara imorgon och han säger "Pescara kommer bli en grym erfarenhet, men i juni vill jag hem till Rom". Hur det blir med Verratti? Njaa...tror inte det va.
En central försvarare var det Roma skulle lägga krutet på detta fönster, men ännu är ingen klar. Det nya namnet är Alberto Botia från Sporting Gijon. Konkurrenter till Roma är Valencia, Ateltico Madrid och Barcelona. Vi får väl se vem som vill ha Botia mest.

Juventus Vidal har gått ut och uttalat sig angående sin landsman, David Pizarros eventuella flytt till Juve. "De sägs att jag och Pizarro hördes när vi var i Dubai, men det stämmer inte. Jag vet inte om han kommer". 

Bruno Uvini verkar inte flytta till Rom, däremot är Mario Fernandes från Gremio ett namn som kan tänkas komma. Mittbacken följs av Juve, Roma och Real Madrid och Stefano Paolini, italiensk brasseexpert säger till CalcioMercato att "han äntligen är redo för ett europaäventyr". 

Sebastian Leto var det ja... Inget konkret intresse skrev jag igår. Idag heter det att hans agent befinner sig i Italien för att förhandla med en klubb, och klubben sägs vara Roma. Det är nog bara för de som inte kan låta bli att börja köra igång med youtube-klippen...

Borini har än en gång understrykt hur gärna han vill stanna i Roma och passar på att hylla Enrique som tränare. Okaka kommer bli klar för Parma innan januari är över och Sabatini kommer åtminstone förhandla fram halva Borini i affären om allt går som det är tänkt. 

De Rossi? Nej, inget nytt. Däremot är han ett frågetecken inför matchen på lördag mot Cesena.

Som avslutning passar vi på att hylla Roma Primavera som slog tillbaka Milan med 6-1 i Coppa Italias första semifinal. 
Det är bara att konstatera att där det inte handlar om pengar, där regerar det vackraste!

Martedi 17/1
Marquinho är en giallorosso. Han har sagt hejdå till sina lagkamrater i Fluminense och nu fattas bara l'ufficilità från klubbarna samt hans namn på en passagerarlista till Rom. 
Amauri ryktades till Roma i början av fönstret och han var även själv väldigt flitig med att uttala sin önskan om en huvudstadsflytt, nu verkar han vara timmar från Fiorentina och i romanisti kan andas ut.

Angående Nemanja Tomic råder det väl egentligen inget nytt förutom Ivan Tomic, Partizans svar på Walter Sabatini och tillika ex-giallorosso, som uttalat sig i Rete Sport om att ifall Nemanja Tomic en dag skulle bli romanista, skulle Ivan själv vara väldigt glad.

Paolo De Ceglie ryktas kunna ingå i den eventuella affär mellan Roma och Juventus om David Pizarro, som nu återvänt till Trigoria från sin vistelse i Chile. Hans agent uttalade sig idag om att De Ceglie vill förlänga med Juventus, men "Roma är alltid Roma". Det kan man ju tolka som man vill, men faktum är nog att det inte hänger på De Ceglies vilja att komma till Rom, snarare David Pizarros flytt till Turin. Positivt med De Ceglie-ryktet är att vi nog kan andas ut angående Krasic. 

Sebastian Leto, anfallare i Panathianaikos blev dagens färskaste rykte. 25 år och 15 mål hittills denna säsong ska ha fått Luis Enriques att få upp ögonen. Något konkret intresse verkar dock inte råda, och Enrique har som sagt själv gått ut och sagt att han inte vill ha någon anfallare denna mercato, men ingen rök utan eld heller....

Jorge Fucile i Porto sägs vara jagad av Paris Saint Germain, men enligt röster ska även både Lazio och Roma följa högerbacken. 

Enligt rykten i norr har Perrotta kopplats ihop med Bologna, men där verkar det inte bli någonting. Bolognas sportchef gick idag ut och dementerade att någon av Toni och Perrotta kommer representera klubben, åtminstone denna vår. 
Capraris utlåning till Pescara drar fortfarande ut på tiden. Övergången skulle bli klar idag, nu heter det att den till 99% blir klar på torsdag. Jag vet inte vad det är som tar sådan tid, men det är som det är i Italien.

Tro det eller ej, men dagens De Rossi handlar bara om ett bekräftande om  att han inte är avstängd mot Cesena på lördag, som han skulle varit om matchen i Catania hade spelats klart. 
En inte jättehändelserik dag går mot sitt slut men vi hörs av...


Lunedi 16/1
Marquinho är enligt rapporter, men utan detaljer, ännu en steg närmare Roma och vi behöver nog inte vänta länge innan vi får stifta bekanskap med honom. För att sätta ett finger på hur nära han är säger vi: Marquinho är lika nära Roma som Caprari är Pescara. Då förstår ni.
Mattia Montini, hjälte från förra årets primaverascudetto följs intensivt av Modena och Vicenza. Anfallaren är just nu utlånad till Benevento och utöver Serie B-lagen så vill även Lumezzane ha honom tillsammans med två andra Serie C-lag. 

Angående Burdissos eventuella flytt till Manchester City så verkar vi kunna räkna med att klubben kommer lägga ett stort bud på honom till sommaren, fram till det kan vi nog bara räkna med rykten. 
Napoli verkar ha tagit täten i jakten på Udineses Mauricio Isla och rykten säger nu att man är beredda att lägga bud redan i januari, kommer Roma att kontra? Ytterst tveksamt.

Stefano Okaka har under en längre period ryktats till Parma och nu verkar han bara vara några dagar från att flytta till skinkstaden. Samtidigt som Parma verkar knyta till sig den starke anfallaren är Fabio Borini även ett steg närmare sin dröm, att bli 100% romanista.

Ivan Tomic? Minns ni? Nu ryktas en annan Tomic vara på väg till oss, mittfältaren Nemanja från Partizan Belgrad. Den tjugotreårige mittfältaren följs av Lazio, Fiorentina och framförallt Roma. Just nu är hans namn som romanista endast ett rykte och hans agent har gått ut och sagt att inget konkret intresse råder i dagsläget från Italien, men ingen rök utan eld.

Det viktigaste av allt då... Som vanligt, Daniele De Rossi. Rykten säger att han redan skrivit på, andra säger att han kommer skriva på. Det enda som är säkert är att Manchester City kommer ge hans far, Alberto ett jobb inom föreningen om han väljer att gå dit. De starkaste rösterna säger dock att De Rossi har sagt "No thanks" och kommer att stanna i Rom, något som Simplicio idag gick ut och sa att han hoppades. 

Roma har sedan ösregnet i lördags varit lediga och imorgon tar man upp träningen igen. Då är det dags för nya rykten, nya tolkningar av De Rossis humör till och från träningen och säkerligen ett nytt uttalande från någon mer eller mindre viktig herre angående hans kontrakt. 

Buona serata.

Domenica 15/1
Två dagar sedan sist vi skrevs. På dessa två dagar har en del nyheter kommit. En spelare som inte ryktats till Roma på något sätt sägs nu vara klar för Roma. Marquinho, 25-årig mittfältare från Fluminense sägs vara klar för Roma på ett lån resten av säsongen. Då spelaren inte ryktats överhuvudtaget till klubben kom det lite som en överraskningen, men möjligen har affären med Casemiro gått i kras och Sabatini har istället haft Marquinho som en plan B. Baldini gick igår ut och sa att Marquinho inte på något sätt var en giallorosso, men Fluminenses sportchef gick idag ut och sa att mittfältaren i praktiken är en giallorosso. Det lär bli officiellt när som helst och det är väl bara att hälsa honom välkommen till den italienska huvudstaden. 

De Rossi då? Målskytt igår och utbytt, vilket innebär att han inte kommer kunna spela de avslutande minuterna mot Catania i februari, däremot kommer han kunna vara med mot Cesena på lördag, trots hans varning vid målfirandet igår som skulle innebära avstäning på lördag. I och med att matchen inte kunde spelas klart så kan inte Tagliavento "bokföra" varningen eller vad man ska säga, och därmed är han inte avstängd. 
Hans ord om kontraktet? "När beslutet väl är taget kommer jag förklara allt för supportrarna, för dom har gett mig allt". Det låter kanske inte jättepositivt, men De Rossi sa även "Det sista jag vill är att mitt kontrakt ska bli den såpa det håller på att bli. Alla snackar om det och jag har till och med fått höra att jag tydligen tar engelskalektioner". De Rossis uttalanden är väldigt svåra att tolka och det är i dagsläget omöjligt att säga var det lutar.

Mancini sägs vara väldigt frustrerad över att inte ha De Rossi i laget redan och han verkar inte ha gett upp att försöka värva sönder vårt lag. 
Nicolas Burdisso är den senaste som Roberto Mancini sägs vilja plocka till Manchester vilket är ett väldigt märkligt rykte då City är ett lag som vill ha redan färdiga spelare, och i den kondition Burdisso befinner sig så är det ju inte direkt en spelare som kan gå rakt in i laget. 
Jag är verkligen ett fan av Burdisso, men säg att City skulle punga upp en rejäl summa, då skulle jag inte ha något emot om han flyttade till Manchester. Speciellt nu när Simon Kjaer är en giallorosso. 

Gianluca Capraris utlåning till Pescara har även den blivit lite av en följetång, men nu verkar den få ett slut. På tisdag sägs lånekontraktet bli påskrivet och det är bara önskade den snabba anfallaren all lycka hos Zeman.

Gårdagens uttalande handlar dock inte om mercaton, utan det stod Nicola Legrottaglie för: "Vi kunde haft ledningen med 4-1" och syftade på påstådda dominansen Catania hade. Mm, Nicola, helt rätt. Och jag är Rocco Siffredi.

Buona Domenica a tutti.

Venerdi 13/1
För dem som hoppas på en anfallare i januarifönstret ser det mörkt ut. Okej, det var väl ingen som hoppades på Amauri, men faktum är att han i skrivande stund är mycket nära en flytt till Firenze och Fiorentina, som redan skickat Gilardino till Genoa. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om Fiorentina, men att vissa spelare underpresterar känns... eh, uppenbart. 
Samtidigt som Amauri verkar få nöja sig att drömma om Roma kan vi konstatera att Fabio Borini är att räkna med. Den snabbe yttern gjorde mål direkt i comebacken mot Viola och enligt uppgifter har han bara en sak i huvudet: att en dag bli 100 %-ägd av Roma.

Maxi Lopez? Angående en eventuell övergång till Roma finns det inte det minsta nytt. Däremot kanske vi kan börja slippa behöva läsa hans namn i romasammanhang, då han verkar ha börjat förhandla med Fulham. 

Som kors i taket kan vi konstatera att angående mittfältsförstärkning råder det nya namn. Biagianti från Catania är ett namn som börjat florera, och från Portugal snackas det om att Fernando från Porto sägs kunna att hamn i Roma. Betyder det att Casemiro-affären är avblåst?
Angående belgaren El Kaddouri sägs det att Roma, Juve och Napoli slåss om hans signatur. Dock verkar det inte bli något detta fönster, men till sommaren sägs han lämna Brescia för en större italiensk klubb, och den mest intressanta sägs vara AS Roma.

In partenza då? Angående David Pizarro råder det inget nytt, men att han kommer försvinna från Roma känns som skrivet i sten. 
Barusso verkar enligt hans agent ha ett par tre lag som tänkbara destinationer, samtliga Serie B-klubbar. Hans agent säger:"Barusso vill spela kontinuerligt och stanna i Italien." Klubbarna det verkar handla om ryktas vara Livorno, Modena och Reggina. Det är bara att önska honom lycka till. En spelare som är lika duktig på fotboll som du och jag livnär sig just nu på det i Italien. Skulle Ahmed Appia Barusso en dag skriva en bok så skulle jag läsa den direkt, för det är ett fenomen att han hamnat där han är idag.

Gabriel Heinze kan vara på väg att lämna Roma för den argentinska klubben Lanus, som lagt upp ett bud till Roma på 2 miljoner euro.

De Rossi då? Det är sagt att Roma vill ha ett svar denna helg. Nu har helgen startat, vi får se hur det blir. 
Än så länge är inget kontrakt påskrivet, men ett beslut är förmodligen taget. Den respektnivå De Rossi legat på hos undertecknad i flera år, ligger han inte längre på. Oavsett om han väljer att stanna i Roma eller ej.

Buona fine settimana.

Mercoledi 11/1
Luuk De Jong från Twente är en av väldigt många offensiva fotbollsspelare som kopplats ihop med Roma få senare tid, mycket på grund av att Daniel Osvaldo dragit sönder höger baksida. Förutom Roma är Lazio och Fiorentina lag som har De Jong i sikte, men hans nuvarande klubb har klargjort att han inte kommer gå någonstans innan juni månad.
Maxi Lopez? Argentinaren kommer längre ifrån Rom och Italien överhuvudtaget. Från Roma finns det inget konkret intresse samtidigt som Fulham inte gett upp hans signaturen. Amauri fortsätter flirta med Roma och det senaste uttalandet lyder:"jag skulle inte tveka en sekund".

Bruno Uvini, försvarare i Sao Paolo följs flitigt av både Roma och Genoa, men precis som för Casemiro kräver klubben bra betalt. Uvini ser ut att bli kvari Sao Paolo och med Casemiro verkar läget låst. Roma har lagt 7 miljoner euro, Sao Paolo vill ha 10.

Omar El Kaddouri i Brescia är ett annat nytt namn. Egentligen borde han inte tas upp för det finns egentligen inget rykte om att han ska lämna Brescia i i januari, utan först i sommar och DÅ kan Roma vara en tänkbar destination. Men, bara så ingen blir överraksad liksom...
Isla från Udinese verkar bli kvar i klubben och vi har alltså ännu ett namn vi kan avskriva. I artikeln inför mercaton skrevs det att detta fönster kommer handla om att göra sig av med spelare, inte fylla på och det verkar vara mer än sanningsenligt. Synd det inte är så roligt att ha rätt alltid bara.

Fernando Gagos sejour i Roma kan bli ettårig då Diego Simeone är ute efter att plocka honom till Atletico Madrid. Kommentar: Sätt igång och jobba för att binda honom till Roma för flera år framåt. Gago har imponerat.

Följetången då? Jag är fruktansvärt trött på att skriva hans namn nu. Det känns som man bor ihop med Daniele De Rossi och han har fått ett jobberbjudande någon annanstans som man är extremt involverad i och har ett sjukligt intresse för. Det senaste är att om Daniele De Rossi kommer tacka ja till Manchester City kommer även hans pappa, tillika vår primaveratränare, Alberto att följa med honom till industristaden i det jättekulinariska och vackra kvinnor-berikade landet. En annan voce är att Baldini jobbar för att få De Rossi såld till Madrid för 10-15 miljoner euro istället för 0. 
Luciano Spalletti uttalade sig även idag om att De Rossi bör tillhöra ett vinnande lag. Utöver det råder det tolkningsfrihet. 

Dagens De Rossi-prognos lyder alltså: Han kommer närmare en flytt trots James Pallotta lovat att komma överrens med honom. Vad som händer imorgon får vi se, men jag kan nog svära på att något beslut kommer inte fattas innan fredag. Och visst känns det tragikomiskt att man som romanista nu kommit till det läget att man vill ha ett beslut istället för en signatur.

Detta hör inte hit, men jag måste bara passa på att gratulera SS Lazio 1900 (supportrar) till gårdagens storslagna rekord. Som första lag i Rom lyckades man i en match ha färre supportrar på hemmaplan än bortalaget. Det har aldrig hänt förr och det är mycket imponerande! 

Hörs

Martedi 10/1
Mercatoartikeln har inte uppdaterats på ett tag, mest på grund av att undertecknad har ett liv utanför SvenskaFans. Detta innebär såklart att en del potentiella nyförvärv missats att rapportera. Men om vi börjar med följetången De Rossi så är väl de färskaste nyheterna att Roma sänkt sitt bud från 6 till 5 miljoner euro per säsong och De Rossi ställer sig nog frågan om hur han ska ha råd med mjölk på bordet om han väljer att stanna i Rom. 5 miljoner per säsong i 5 åf + bonusar. Det är budet från Roma och det är inte förhandlingsbart. Rykten säger att Real Madrid lagt ett bud på mellan 10 och 15 miljoner på mittfältaren och Roma har som bekant klargjort att om inte kontraktet skrivs under innan transferfönstret stänger så kommer han att säljas. 
Helt rätt. Även om det är capitan futuro det gäller så tycker jag att det för finnas gränser för hur mycket man kan dalta och hålla på hit och dit. Kontraktsstrulet med De Rossi har fått honom att förlora i respekt hos mig. 50 miljoner svenska kronor om året i ditt favoritlag och gränslös kärlek livet ut. Vad finns det att tveka på? Vabbe', jag håller på Roma. Inte Daniele De Rossi.

Nyförvärv då? En mittback för att ersätta Burdisso ska vara prio ett detta fönster, förutom att skeppa iväg spelare då såklart. Vertonghen är ett nytt namn som dykt upp, men efter ett uttalande från spelaren själv verkar vi kunna glömma honom;"Jag vill byta till en högre kvalite, men jag kommer inte lämna i januari". 
Mesbah från Lecce är ett annat nytt namn som dykt upp, och hans agent bekräftar Romas intresse och säger samtidigt att Taddei är ivägen för en eventuell övergång. Och en sak är säker, Taddei non si tocca.

Anfallaren som eventuellt ska ersätta Osvaldo sägs kunna bli El Hamadoui från Ajax. Något konkret intresse från Romas sida verkar det dock inte finnas, till skillnad från Casemiro. I helgen sades det att Casemiro var väldigt nära Roma, sen dess har inget hänt. 
I min värld verkar det som att Roma endast jobbar för att lösa Casemiro samt en mittback. Luigi Enrico har gått ut och sagt att han inte vill ha någon anfallare och det tror jag han har rätt i. 

Förutom Casemiro och en difensore centrale så vet ni vad mercaton handlar om, och det börjar bli extremt tröttsamt. 
Vi skrivs.



Sabato 7/1
Daniele De Rossi verkar av allt att döma, efter uttalande från både dirigenti, agenter och experter stanna i AS Roma. Luis Enrique pratade om situationen på dagens presskonferens och för honom var det helt omöjligt att De Rossi skulle lämna Roma, åtminstone detta transferfönster. 
FIFA-agenten Bronzetti gick ut i programmet "Dribbling" på Rai Due och sa: "De Rossi kommer helt säkert att stanna i Roma, han är alldeles för mycket romano och romanista, han är "efter-Totti" och han är Il Capitan Futuro. 

Luis Enrique sa även på presskonferensen att han inte ville ha fler anfallare i truppen och även om Osvaldos skada skulle komma innan Borriello lämnade laget hade det inte förändrat Borriellos läge. Kan vi därmed skriva av Amauri som själv gått ut och sagt att han skulle älska att tillhöra Roma. Spelaren skulle möjligen ingå i ett byte med David Pizarro, men tydligen vill man inte ha anfallare i Roma. Skulle folk ge sig så lätt? Inte en chans. Milos Krasic är det nya ryktet och sägs kunna ingå i ett eventuellt byte med Pizarro. Jag är långt ifrån ett fan av Milos Krasic, men bortsett från det, vilken position skulle han spela på? Stanna där du är light-Nedved.

Casemiro kom idag närmare Roma då hans agent gick ut och sa att Roma var det enda lag av de intresserade som hade kommit med något av värde och har nu alltså ett försprång i jakten på mittfältstalangen. Frågan är bara vad övergångssumman hamnar på?

Vårt färskaste nyförvärv, Nico Lopez har idag gjort sin debut för Roma. I en träningsmatch med primaveralaget mot Berretti från Frosinone inför stängda portar. Mer än så är inget sagt. 

Venerdi 6/1

Idag upplevde James Pallotta något som är en dröm för de flesta andra, han kom innanför Trigorias murar och besökte träningsanläggningen och spelarna. Pallotta sa mer eller mindre ingenting av värde, han underströk bara hur glad han var att vara i Rom och hur fin träningsanläggningen var. Han bekräftade att "vi jobbar för att förlänga med De Rossi" (säger du det?), och han sa att han skulle träffa honom precis som de andra spelarna. Han stannar i Rom till mitten av nästa vecka, men i början av den har han annat att göra än binda De Rossi sa han. Hoppas allt är klart då.

Sergio Berti, De Rossis agent, ska däremot befinna sig i Rom i annat syfte än att titta på Fontana di Trevi och Trigoria. Inom de närmaste timmarna ryktas det att han och Franco Baldini ska träffas och ha l'ennessima möte angående mittfältarens framtid och det bör nog bli klart inom de närmaste dygnen. Tyvärr, när kontraktet väl är signat ryktas det att ur romanisti-perspektiv kunna bli ett riktigt skitkontrakt. Röster säger att De Rossi skiter i pengarna, men hans högsta önskan är att få vinna en stor titel och en klausul på 10 miljoner euro ska kunna öppna portarna åt titlarnas värld för honom. Det kan man bara respektera. Säg att Roma hamnar på en medioker plats både i år och nästa år, då drar nog Daniele. Är man en spelare av hans kaliber, då förtjänar man nog en ligatitel, även om det så vore den turkiska med Galatasaray.

På ett sätt kan klausulen vara positiv. De Rossi sätter press på Roma och menar på att la città, i tifosi och all den glöd som stavas AS Roma förtjänar ett lag som inte ska slåss om en EL-plats, sälja spelare till Juventus och Milan och nöja sig med att delta. Roma är laget från huvudstaden och om inte varje år, så ska man få känna segerns sötma lite oftare. 

Om vi glömmer De Rossi för en stund då? Sabatini och Juves dito Bozzo ska ha ett möte angående David Pizarros, som befinner sig i Chile, framtid och han blir nog klar för Juventus de närmaste dygnen. Detaljer kring övergången kan jag inte bjuda på, men Roma är som bekant ute efter en anfallare till sedan Osvaldo blev skadad. Quagliarella verkar vara den spelare vi är mest hungriga på och ett byte Pizarro-Quagliarella känns väl inte helt otänkbart. 
Den nya mittfältaren väntas bli Casemiro, men hur pass nära affären är att bli klar vet ingen. Nu sägs det även att Lazio gett sig in i leken. Casemiro måste känna sig jättesmickrad över det.

En annan anfallare än Maxi Lopez, som ryktats till flera klubbar och nu även Roma alltså. Vad som talar för Maxi i Roma är att Montella vill ha Curci till Catania och ett scambio dem emellan känns inte heller helt otänkbart. Isåfall blir vi en målvakt kort, men min önskan är inte att ersätta Curci (isåfall duger endast Bertagnoli), utan istället göra Mirko Pigliacelli till permanent a-truppspelare.

Ci sentiamo.

REDAKTIONEN2012-01-22 11:30:00
Author

Fler artiklar om Roma