Nicolás Lopéz mer eller mindre klar

Nicolás Lopéz mer eller mindre klar

Walter Sabatini är i farten igen. Nu handlar det om en 18-årig uruguayan ifrån Nacional Montervideo som är på ingång.

Såhär dagen efter en otroligt skön seger i Novara, där nyförvärv och gamla bekantingar som Taddei och Greco alla stod för fina insatser, känns det kanske lite fånigt att redan prata om kommande vinters mercato. Men, saker och ting rör på sig och faktum är att Roma i stort sätt säkrat den första värvningen till år 2012. Det handlar om Nico Lopez, en offensiv uruguayan född -93.

Redan för några månader sedan började det snackas om att Sabatini hade något på gång vad gäller spelaren. Lopez satt då, och sitter fortfarande, endast på ett ungdomskontrakt med Nacional som gör affären otroligt mycket enklare. Man ska ha fått tips om spelaren som dels börjat spela i A-laget trots hans unga ålder men som framförallt imponerat stort i ett antal ungdomsturneringar.

Så igår exploderade det hela. Flertalet medier gick ut och menade att saken är klar, Lopez är gulröd och han befinner sig i Rom. Helt sant var inte det, men efter att ha fått höra dels Claudio Fenucci's uttalanden igår kväll inför matchen i Novara men också agenten Pablo Betancur så verkar det mer eller mindre klart. Nicolas Lopez kommer med största sannolikhet spela i Roma från och med januari.

I den här affären finns det tre nyckelfigurer: Dels vår ds Walter Sabatini som alltid jobbar frekvent i Sydamerika och har där ett enormt kontaktnät, dels agenten Vincenzo D'Ippolito som ska ha varit den som flaggat för Lopez från början men också spelarens närmaste medarbetare som är just Betancur. Lopez sitter alltså på ett kontrakt som gör att han kan gå till vilket lag han vill för ett pris på ca 1,5 miljoner dollar. Det har varit mycket snack kring den där artikeln i kontraktet, och det har till och med pratats om att Nacional ska ha kontaktat FIFA för klargöra saker och ting då klubben velat ha 6 miljoner dollar. Det verkar dock som att allt är löst då Betancur själv köpt loss Lopez ifrån klubben för att sedan sälja honom vidare till Roma. Priset? Han själv behåller 20-30% utav spelaren. Den här typen av affärer är relativt vanliga i Sydamerika, något vi fick smak på i somras då Pastore såldes ifrån Palermo till PSG.

Som spelare så är alltså Lopez en offensiv sådan, vänsterfotad, som kan spela på alla positioner framåt, men ses främst som trequartista. Han har trots sin ålder spelat en knippe matcher för Nacional i Uruguay och gjorde dessutom mål i sin debut förra säsongen. Han ses som uruguays hetaste talang och andra lag såsom Fiorentina, Udinese och Palermo ska också varit väldigt intresserade. Men som det så tydligt verkar så blir det Roma, troligen tack vare Sabatini och dennes kontakter.

Lopez kallas för El Conejo, kaninen. Och det är inte för att han är ifrån Toscana utan främst för dennes snabbhet men också hans tänder. Betancur menar att Lopez är en ny Luis Suarez, och med tanke på allt så verkar inte den kopplingen helt tagen ur luften. Eller kanske Recoba?

Claudio Fenucci sa i sin intervju att slutgiltiga mötena ska ske nästa vecka och enligt andra rykten skriver spelaren på kommande onsdag. Det verkar alltså som att Roma signat en otroligt intressant talang för ett pris under 2 miljoner euro. Inte helt fel. Spelaren självs sägs skriva på ett kontrakt fram till år 2016 och det ryktas om att han kan få spela i Primavera-laget den sista halvan av den här säsongen, även om vi förhoppningsvis får se ett par inhopp redan efter januari.

Källa: CdS

Mer info kommer...

Marcus Lindgren2011-11-06 12:56:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?