Fiorentina-Bologna 1-2: Nu flyger det, Motta!

Fiorentina-Bologna 1-2: Nu flyger det, Motta!

Leendet som Thiago Motta bjöd på efter slutsignalen säger det mesta om var Bologna befinner sig just nu.

Att dra på smilbanden efter en bortaseger mot Fiorentina är förstås helt i sin ordning, men känner vi Bolognas tränare rätt så var det kanske ändå inte poängen som gjorde hans lycka så total utan snarare prestationen.

För tydlighetens skull ska vi understryka att matchen var jämn och segern långt ifrån självklar, men det finns ett par saker som ur ett Bolognaperspektiv sticker ut. Dels var det bolltrillandet i speluppbyggnaden under framförallt den första halvleken (elegant, tryggt och med viss effektivitet till och med), dels det vägvinnande omställnings-/djupledsspelet. Lägg även till den helgjutna insatsen från det nykomponerade mittbacksparet Lucumi-Sosa så har vi nog inte haft så här kul sedan Alberto Malesani tränade klubben säsongen 2010-2011. Och det med spelare som Souomaoro, Medel och Arnautovic på skadelistan.

Plumpen var väl hemmalagets kvitteringsmål där Skorupskis klena utboxning bjöd hemmalaget på läget, men det glömmer vi så gärna när laget nu har bärgat den första ”dubbeln” mot Fiorentina på tid och evigheter (det var förmodligen 80-tal senast det hände). 

Nästa Monza på hemmaplan!

Mikael Mansjö2023-02-08 10:39:52
Author

Fler artiklar om Bologna