Inför Roma - Inter : Har inte råd att förlora…
Han har kommit igång!

Inför Roma - Inter : Har inte råd att förlora…

Roma tar emot ett taggat Inter på Olimpico under söndagskvällen. Trots att det skiljer sju tabellplaceringar mellan lagen så är det enbart 4 poäng som skiljer dem åt.

Äntligen är landslagsuppehållet över och vi kan blicka fram emot riktig fotboll! Dessa landskamper för sällan några positiva saker med sig. Samtidigt som man får se riktigt tråkig fotboll i Nations League så måste man titta på när sina kära landsmän skämmer ut sig på den sydamerikanska kontinenten. 

Nog om det. Flera av spelarna har återvänt till Appiano för att förbereda sig inför stormatchen mot Roma på söndag. Det är enbart 6 poäng som skiljer mellan den tillfälliga capolistan Napoli och 11:e placerade Fiorentina. Därför är det viktigt att Inter vinner denna match för att hålla sig nära Napoli i den tidiga toppstriden. Inter har inlett säsongen positivt, inte mer. Man tappade, på ett onödigt vis, poäng mot Genoa i öppningsmatchen och sedan förlorade man snöpligt mot lillebror i derby della madoninna. Just nu parkerar man på en andraplats (två poäng bakom) Contes mannar som ser väldigt stabila ut för tillfället.

Roma har inlett ganska knackigt där De Rossi hade det svårt att upprätthålla den goda moralen man avslutade förra säsongen med. Roma-sonen fick kicken efter att ha inte lyckats vinna de tre första matcherna och blev ersatt av kroaten Ivan Juric

Man får gå tillbaka till hösten 2022 för att se senast Roma lyckades vinna mot Inter. Annars har Nerazzurri gått segrandes sedan dess.


3 punkter

1. Uppställning - Samtliga tillbaka!
Enligt den rosa tidningen från Italien så är Barella tillbaka efter sin operation och startar på mittfältet tillsammans med Calhanoglu och Mikhitarian. Det centrala mittfältet flankeras av Dimarco och Darmian. Firma Parvard, Acerbi och Bastoni vaktar målburen tillsammans med Sommer medan Thuram och Lautaro Martinez ska se till att få Romas nät att rassla hem tre poäng till Milano. Dock är jag lite fundersam över Dumfries. Det ryktas om att han är kritat på en förlängning samtidigt som han själv uttrycker sin kärlek för Nerazurri. Trots detta sitter han på bänk? Visst, man möter Youn Boys på onsdagen men man vilar väl inte honom inför det?

2. Fokus: Marcus Thuram
Förutom att fransmannen har ett bra facit just mot Roma så leder han skytteligan tillfälligt tillsammans med Retegui från Atalanta på 7 mål. Förutom att vara en målspruta så ligger han bakom många mål också. Annars är Lautaro Martinez på tapeten då han slängdes upp som en potentiell guldbollen vinnare efter förra säsongens meriter. Undertecknad har kommenterat detta förut och tror att argentinaren inte räcker hela vägen men det känns alltid kul när våra blåsvarta bröder dyker upp sådana här sammanhang. Senast var det väl Milito och Snejder efter trippeln 2010?

3. Taktik - Ovisst på förhand…
Känner jag Juric rätt så är han mer framåtlutad i sitt spel och kommer försöka gå för ett tidigt ledningsmål på sin egen hemmaborg. Annars finns det en risk att han vill börja försiktigt och satsa på kontringar? Här ser jag att Inter kan dra en stor fördel av att ligga lågt med tanke på att Romas försvar har stora brister och släpper igenom motståndare ganska enkelt. Med Thuram, Barella och Mikhitarian så har vi goda förutsättningar att kontra ett splittrat Roma men då gäller det att inte släppa in något. Inters försvar har hittills inte visat på samma goda form som förra säsongen så därför anser jag att det känns lite ovisst.

FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-10-19 19:01:15
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?