Napoli-Bologna 3-2: Ett litet fall framåt

Napoli-Bologna 3-2: Ett litet fall framåt

Det blev visserligen en ny förlust i söndagens match borta mot Napoli, men insatsen bjöd ändå på ett par ljusglimtar.

Att det skulle bli tufft borta mot hela Europas formlag nummer ett var givet, men faktum är att Bologna faktiskt lyckades göra matchen ganska jobbig för Napoli.

Joshua Zirkzee gav Bologna ledningen efter fint förspel av Dominguez och Cambiaso och även om kvitteringen inte lät vänta alltför länge på sig stod inte bortalaget för någon genomklappning.

I den andra halvleken sköt i och för sig Lozano upp Napoli i ledning, men sedan klev äntligen Musa Barrow fram igen och kvitterade med ett tungt distansskott. 

De tre poängen hamnade till slut hos hemmalaget efter att Osimhen sprungit ifrån Bonifazi och skickat in 3-2, men trots förlusten var detta Bolognas bästa insats sedan Thiago Motta installerade sig på klubbens tränarbänk. Fyrbackslinjen såg stabilare ut med Posch ute till höger, på mittfältet lovade Fergusons startdebut mer och längre upp i banan verkar Dominguez ha hittat rätt i sin mer framskjutna position samtidigt som Aebischer binder ihop lagdelarna där ute till höger. 

En svala gör ju dock ingen sommar och tabellmässigt är läget fortsatt kritiskt inför söndagens hemmamatch mot Lecce. Redan ikväll får dock laget (i form av en friskt roterad elva kanske?) en chans att bygga vidare på insatsen nere i Neapel när det vankas cupmatch hemma mot Cagliari. 

Mikael Mansjö2022-10-20 19:59:57
Author

Fler artiklar om Bologna