Nashville Blogg: Dags att bänka Cody Franson

Nashville Blogg: Dags att bänka Cody Franson

Fågel, fisk eller mitt-i-mellan. Lite så känns Predators just nu. Ibland kan man tänka att Predators har kommit ner på jorden efter ca 60 matcher och NHLs bästa lag. Men det är svårt att glömma vad som hände i början på Mars då Predators bytte till sig Cody Franson och Mike Santorelli mot Olli Jokinen, Brandon Leipsic och Preds 1:a val i draften 2015.

Det är dags att analysera denna trejd på allvar nu och i mina ögon har trejden utvecklats till en katastrof.

Cody Franson irrar runt på isen och är ur position allt för ofta. Han är inte lika kvick på skridskorna som Roman Josi, Seth Jones, Matias Ekholm eller Ryan Ellis. Samtidigt är han inte i närheten lika dominant fysiskt som Shea Weber eller i viss mån Anton Volchenkov. Det är högtid att Victor Bartley får chansen och att man bänkar Franson. Han har förstört den defensiva harmoni som fanns i dryga 60 matcher men som sedan försvann.

Bartley har alltid funnits där i skymundan och alltid gjort OK insatser utan att kunna bli för hårt ifrågasatt.

Franson trejden har också medfört att en högerfattad back måste spela på vänster sidan. Det har hitills varit mest Seth Jones eller Ryan Ellis som kandiderat de platserna. Även om dessa killar är har en mer tydlighet i sitt spel än Franson så har just dessa förändringar gjort kemin och försvaret mer sårbart.

Mike Santorelli har fungerat bättre, men även denna addition har skapat ojämnhet i uppställningen. Spelkemin har aldrig suttit  fullt ut  och i mina ögon är Santorelli en "Barry Trotz spelare" som är energisk, energisk och åter energisk. Tänk Gabriel Bourque.... att Preds fick en till hybrid forward som kan spela center eller ytter forward va inte direkt något vi behövde väl? VIktor Stålberg hamnade bara längre ifrån en plats i Preds i och med trejden. Nu är han endast i laget pga skada för Eric Nystrom. Just Nystrom kan jag anse vara en pusselbit Preds faktiskt kan behöva i detta skede. De jag menar med detta är att Nashville saknar en tydlig karaktär just nu och Nystrom kan vara de klubben behöver då han kan tillföra en starkare karaktär för hela laget samt att han medför erfarenhet och lite grisighet. Dessa ingridienser och lovord till Nystrom kan låta löjliga...men inför ett slutspel/under ett slutspel, är dessa ingridienser minst lika viktiga som allt annat.

----------------------
Puckplanket

- Två matcher kvar på grundserien och målet med säsongen, att nå slutspel, är fixat....men mer än så verkar Predators inte vilja göra.... Det är dags att Colin WIlson, Mike Fisher stegar fram igen då mkt av Predators framgång har gått pararellt med deras individuella framgång.

- Central titeln är fortfarande möjlig men efter förluster mot redan ustlagna/uträknade Colorado och Dallas samtidigt som man förlorade mot Vancouver som spelade en back-to-back match tvivlar jag på vinster och revansch mot Minnesota och Dallas i de avslutande två matcherna av grundserien. 

- Jag står fortfarande fast vid att Predators inte kommer göra mkt väsen av sig i slutspelet.Tänkbara motståndare som Chicago och Minnesota är antingen jämnare eller för heta för de Predators vi sett sedan Trade Deadline.

- Roman Josi eller Shea Weber? Nu när grundserien är i princip slut så kan man konstatera att Weber står i Josi's skugga.

- Rinnes form verkar även den gå pararellt med ett i detta fall stabilt försvarspel vilket varit oregelbundet sen just Trade Deadline. De senaste 10 matcherna har Rinnes statistik sett ut såhär:
5-2-3
2.57GAA
0.898 Sv% 
Tycker dock att han i sällskap av Dubnyk och Price borde bli nominerade till Vezina sett till helheten av grundserien.

Martin Pettersson@M00rtin2015-04-08 14:09:00
Author

Fler artiklar om Nashville