Första roadtrippen över

Första roadtrippen över

Det blev en roadtripp som visar att Sabres har fortsatt mycket att jobba på för att bryta en slutspelstorka till våren. Men det slutade i alla fall med en seger, en välbehövlig sådan.

Penguins - Sabres 6-5 OT

Pingvinerna betvingade Sabres i den första av 3 matcher. Det blev en rejält svängig match som inleddes med 1-3 ledning för Sabres efter första perioden. Men tidigt i den 3:e satte Malkin 4-3 till Penguins, en ledning som Sabres sedan vände tillbaka till 4-5, för att sedan se Penguins kvittera i slutet och fick sedan se Sidney Crosby avgöra i PP på övertid. En galen match som hade kunnat sluta hur som helst. Stora utropstecknet i Sabres var JJ Peterka som gjorde 2 strutar och även Alex Tuch gjorde återigen multipoäng med 2 assist. 

Blue Jackets - Sabres 6-4 

Denna match var bara en onödig förlust. Columbus är ett lag som Sabres skall slå. Det tycker jag verkligen men nog finns det en sammansvetsning i Blue Jackets i år efter den ofantliga tragedin som skedde i somras. Alla spelar för Johnny Hockey och det syns. Men det som sticker ut med den här matchen är bristen på stjärnor som kliver fram för Sabres. Men desto roligare att Ryan McLeod (namnet får mig alltid att tänka på Highlander filmerna vilket medför leenden för undertecknad) och Jiri Kulich fick göra sina första strutar i Sabreströjan! Övriga mål gjordes av Owen Power och återigen JJ Peterka. Peterka verkar ha bibehållit formen från fjolåret och det är faktiskt riktigt roligt att se hur han fullkomligt smäller in puckar. Men i övrigt var det mycket försvarsmisstag som fällde avgörandet och helt ärligt var det fullt rättvist att Sabres förlorade denna match. 

Blackhawks - Sabres 2-4 

Så kom vinsten tillslut! Men mot ett förmodat bottenlag från Chicago så ska man väl inte jubla allt för högt. Men en seger är en seger och en viktig sådan. I sanningens namn var Chicago ineffektiva i denna match och Sabres räddades av UPL vid flertalet tillfällen. Tage Thompson, Beck Melenstyn (första målet i Sabres), McLeod och Peterka målskyttar för bortalaget vilket gjorde att man kunde ta en skön och viktig 2-poängare med sig hem. Som sagt så bör Chicago vara ett lag att slå i år om man har slutspelsambitioner, det gjorde man ju, om än inte övertygande. 

Övrigt

Unge målvakten Scott Ratzlaff har skirvit på ett 3-årigt entry-level kontrakt med organisationen. Detta för att visa att man satsar på honom. Han kommer fortsatt att tillbringa säsongen i Seattle Thunderbirds i WHL. Hittills i år har han en 93,3% räddningsprocent på 3 starter. Ett stort löfte som Sabres plockade som nummer 141 i 2023 års draft. Ska bli spännande att se vad åren framöver har att ge den unge målvakten. 

Parallellt med NHL är rullar ju även farmarligan AHL i full fart. Sabres farmarlag Rochester Americans har inlett med 1 vinst och 3 förluster. LW Viktor Neuchev leder interna poängligan med 4 poäng medan svenskarna Isak Rosén och Anton Wahlberg skuggar på 3 repsektive 2 poäng. Noah Östlund går än så länge poänglös, men kan förhoppningsvis växla upp snart. Men parhästen från ifjol (Kulich) lirar ju i NHL för tillfället så nya kedjekamrater och kemi skall finnas vilket kan ta lite tid. G Felix Sandström har fått två starter vilket resulterat i 2 förluster och en ganska svag räddningsprocent på 86,5% med GAA på 3.5. Förhoppngsvis också siffror som börjar putsas snarast. 

Näst på tur för Sabres är hemmamatch mot Dallas Stars natten till onsdag, följt av Detroit Red Wings och sedan återigen Panthers, även dom på hemmais. Blir tuffa kraftmätningar och dessutom mot två divisionsrivaler så icke desto mindre viktiga.

På återhörande och tack för er tid, som alltid!

GO SABRES    

Niclas2024-10-21 11:59:00
Author

Fler artiklar om Buffalo

This is Buffalo Sabres