Första segern bärgad, Steel City nästa

Första segern bärgad, Steel City nästa

I den fjärde matchen för säsongen kom så äntligen säsongens första seger. De regerande mästarna Panthers besegrades med 5-2 i Keybank och det kändes ytterst välbehövligt. Närmast väntar en 3 matcher lång roadtrip.

Sabres-Kopitar 1-3

I torsdags var det hemmapremiär på amerikansk mark och den matchen slutade i moll. Sabres var på det stora hela riktigt bra men fick inte till målskyttet alls. Kopitar o sin sida var i högform och smällde in 3 kassar. Den gamle SSK-liraren kan än, det är en sak som är säker. Det var en sur torsk då det känns som att Kings är ett lag Sabres ska slå ett år som detta. Kings doftar lite mellanmjölk och dessutom med den fantastiske Drew Doughty på skadelistan. Men ett ineffektivt Sabres fick se sig besegrat, endast Alex Tuch lyckades göra sitt dittills 2:a mål för säsongen i boxplay. Näst på tur väntade regerande mästarna...

Sabres-Panthers 5-2

Efter den sura torsken mot Kings så kom ett vilt kämpande Sabres ut på isen mot Panthers och man såg från första nedsläpp att detta kommer bli tufft för gästerna från solskensstaten. Men trots allt så ger Nate Schmidt bortalaget ledningen efter 9 minuter och man kände direkt vibbarna av "here we go again". Men Sabres växlade upp ytterligare istället och fick utdelning genom först Jordan Greenway, med sitt första för säsongen, varpå Tage Thompson gjorde sitt andra bara 41 sekunder senare och det var hemmaledning i första pausen. I den andra perioden utökade Jokiharju och Samuelsson Sabres ledning till 4-1 innan Sam Bennett replikerade för gästerna vilket gjorde att matchen levde till den 3:e perioden. Väl där så höll Devon Levi (återigen stabiliteten själv) och resten av hemmaförsvaret mästarna stången och Alex Tuch kunde sätta avgörande 5-2 i öppen kasse med dryga minuten kvar och då var saken biff. 

En riktigt härlig seger att få med sig till uppkommande roadtrip som tar oss till Pittsburgh, Columbus och Chicago

Först ut Steel City 

Det väntar alltså match mot Crosbys gäng inatt i vad som på förhand känns som en öppen drabbning. Sabres som har tuggat igång(?) och ett Penguins som hittills går 2-2-0. Öppen drabbning, men i år är det nog vinster i sådana här matcher som gäller om det skall vara en chans på slutspel i år. I en oerhört tuff division så gäller det att vara med från start. Pittsburgh i all ära och man skall inte underskatta rutinen som finns i det laget. Men ett hungrigt Sabres, som dessutom är oerhört rappa på grillorna, bör kunna käka upp pingvinerna. På skadefronten ljusnar det dessutom lite då JJ Peterka medverkat på de 2 senaste träningsdagarna och förväntas spela inatt. Vore super att få igång honom, då det behövs fler målskyttar som kliver fram. Samuelsson, Jokiharju och Greenway i all ära, men över en hel säsong så behövs det att 2 topplinor producerar kväll efter kväll. 

Tack för att ni tog er tid

GO SABRES 

Niclas2024-10-16 09:26:00
Author

Fler artiklar om Buffalo

This is Buffalo Sabres