Säsongen igång - Redan över?

Sent inlägg jag vet, men en snabb recap och om vad som komma skall.

Dubbla förluster i Prag

Sabres inledde säsongen med en Europa-turné var på man mötte New Jersey Devils 2 gånger i Prag. Man åkte på pälsen gånger 2 med 1-4 respektive 1-3. I den första matchen så vann Sabres åtminstone skotten med 31-23 och första målet för säsongen gjordes av Owen Power. Men svagt försvarsspel sänkte laget över 60 minuter. I den andra matchen kunde det ha blivit 6-1, 7-1 till Devils om det inte vore för en storspelande Devon Levi i mål. Den unge puckmotaren räddade 34 av 37 skott och Thompsons mål framåt (då 1-1) för Sabres förlängde spänningen till sista perioden i alla fall. Men Devils var på det stora hela helt överlägsna och vann rättvist mot sin tidigare tränare Lindy Ruff. Ruff som nu fick svart på vitt hur lång väg han har att vandra och hur mycket det finns att jobba på med den här truppen.

Ändringar i truppen

James Reimer, G, som kritade på ett kontrakt i somras och var tilltänkt andramålvakt blev "Claimad" av Anahaim Ducks då han gick upp för Waiver i söndags. Därmed är det UPL och Levi som slåss om förstaspaden i år också. Jag tycker det var good riddance, men vi får väl se hur det utvecklar sig. Nicholas Aubé-Kaubel blev listad på IR (Injury reserve) i minst en vecka efter den andra matchen mot Devils. JJ Peterka fick en smäll mot huvudet i den första matchen och Zach Benson missade av oklar anledning den andra matchen men ingen av dessa unga herrar är skadelistade och kan därmed spela redan inatt om det vill sig väl.

Premiär i KeyBank

Inatt klockan 01:00 drar cirkusen igång för Sabres hemma mot Kings. Kanske att spelet och laget kan lyfta när dom återigen kliver ut på kända jaktmarker. Förhoppningsvis har det 4 dagar långa uppehållet hunnit ge Ruff den tid han behöver för att få ordning på saker och ting. Resultaten till trots känner man ändå att äntligen är det igång igen. Nya stjärnor skall koras, nya hjältar skall hyllas och en historisk svit skall banne mig brytas!