Nashville Blogg: Fortsatt vinsttorka för Predators

Nashville Blogg: Fortsatt vinsttorka för Predators

Nashville Predators har nu förlorat 5 raka matcher. Det fanns indikationer på att det var bara en tidsfråga innan Preds skulle åka på sin första back-to-back förlust, men när det sedan har fortsatt att läcka in mål bakom Pekka Rinne bör man kanske bli lite smått orolig för ett stundande slutspel. För ca 3 veckor sedan valde coach Laviolette att röra om i kedjorna. Filip Forsberg hamnade vid ett tillfälle i 3:e kedjan vilket kan tyckas förvånande. Dock menade Laviolette på att laget hade börjat bli svagare i 5-5 spelet och ville se en uppryckning….de gick visserligen bra i de första matcherna  med nya formationerna mot New Jersey Devils och San José Sharks, men sedan dess har laget varit en ojämn soppa.  I gårdagens match mot NY Islanders var formationerna likt de vi såg innan förändringarna men ojämnheten över 60 min fortsätter att straffa laget. Defensiven klickar inte fullt ut, Rinne har varit ljummen senaste veckorna samtidigt som han tenderar att släppa stora returer och ha problem med positioneringen.

Ett löjligt argument som anledning till Preds plötsliga förluster är att laget inte riktigt varit sig likt sedan trejden med Toronto gick av stapeln då Nashville bytte till sig forna draftvalen Mike Santorelli och Cody Franson. Har Predators drabbats av något mystisk ”Leafs curse”? Är avsaknaden av Olli Jokinen för stor? Nå ja, så löjliga ska vi inte vara nu… Franson och Santorelli har varit OK. Varken urkass eller MVP kandidater. Franson har bildat backpar med Seth Jones eller Mattias Ekholm som funkat hyfsat. Santorelli har placerats i 3:e kedjan och har hittills visat på bra speed och energi men med sämre utdelning poängmässigt.

Problemen defensivt har samtidigt radats upp av att Nashville inte riktigt fått till det offensivt. 1:a och 2:a kedjorna har inte visat på tillräcklig hunger framför mål och vilja att göra skitjobb i sarg hörnen. Den enda spelaren som gått i positiv trend senaste tiden är förvånande nog Matt Cullen. En spelare som jag valt att ifrågasätta under säsongen då jag kan tycka att Viktor Stålberg förtjänar ett bättre öde och har dessutom visat i de få chanser han fått, att han hävdar sig i ett mer offensivt system mot föregående säsong.
En ytterligare faktor till Nashvilles senaste bekymmer är förmågan att släppa in första målet i matchen. Sett till hela säsongen har detta ändå hänt ganska ofta men tidigare har laget visat på vilja och förmåga att vända matcher. Nu Preds släppt in första målet i 10 matcher på raken (inräknat med NYI matchen).
 
På lördag väntar Winnipeg Jets i Bridgestone Arena och då det tjatats kring ”desperata lag” den senaste 1-2 månaden så bör nog Nashville gå med i den skaran då Predators har inte haft en såhär lång förlustsvit sedan lockoutsäsongen 2013 där laget slutade på 27e plats i tabellen.

Martin Pettersson@M00rtin2015-03-06 12:52:22
Author

Fler artiklar om Nashville