Nashville skrev historia

Nashville skrev historia

Nashville har för första gången i klubbens 19 åriga historia tagit sig till western conference final.

Nashville Predators har nått nya höjder. Efter att ha besegrat St Louis Blues i 4-2 i matcher har klubben därav nått conferance final för första gången i deras 19 åriga historia. Matchserien i sig kan beskrivas som en otroligt tajt, målsnål, välorganiserad batalj där försvarsspel och lagstruktur dominerade varje match. Ytorna var små och det fysiska spelet var mer framträdande än i serien mot Blackhawks. Visst vet vi alla kring de förhoppningar som laget fick med sig efter supertrejden mellan Shea Weber och P.K Subban förra sommaren. Men eftersom Predators grundsäsong var minst sagt ojämn och skadebetonad, kan det ses förvånande att Tennesseelaget tagit sig såhär långt.

Dock är NHL utformat med både grundsäsong och slutspel vilket gör att Predators fick en ny chans att visa sin potential. Och egentligen ska vi inte vara så överraskade av att de vann mot Chicago, St Louis med och att Nashville nu är i conference final. Laget är byggt på en mentalitet som vilar på försvarsspel där många av försvarsspelarna är kvar sedan Barry Trotz strukturerade hockey. Lägg där till coachbytet till Peter Laviolette, en hall of fame back vid namn Phil Housley som assisterande coach och mentor för försvarsspelarna. GM David Poile har dessutom trejdat till sig offensiva pjäser med Ryan Johansen, P.K Subban, Filip Forsberg. Samtidigt måste även förra årets mastodont serier mot Anaheim och San Jose nämnas som betydelsefulla för spelarnas erfarenhet. Alla dessa faktorer har spelat in i detta avancemang och en ytterligare komponent som speciellt utmärkte sig mot St Louis, är att laget har förmågan och djupet att anpassa sin spelstil till motståndarna. Mot Chicago var det fart och puckinnehav som skulle ge laget framgångar. Mot St Louis var det struktur, organisation, försvarsspel och tålamod som sattes på prov. Och Nashville klarade det med.

I nästa omgång väntar antingen Anaheim eller Edmonton och de blir minst sagt intressant hur Predators kommer dels hantera sig på okänt territorium men även hur de anpassar sig den här gången för att förhoppningsvis nå ytterligare avancemang. För trots att Nashville har skrivit klubbhistoria, så kan man inte känna sig nöjda för det då det siktas mot nya höjder och Stanley Cup.

Martin Pettersson @M00rtin2017-05-09 00:00:00
Author

Fler artiklar om Nashville