Pasta power
"Pasta" jublar ännu en gång med lagkamraterna

Pasta power

Tre matcher sedan sist och Pastrnak har gjort mål i alla tre och nått 40-målsplatån för fjärde gången i karriären. Två vinster och en förlust blev resultaten och här kommer en ny artikel kring det senaste vad gäller Bruins.

Resultat
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 4 - 1


Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 5 - 1
Målvaktskramen kommer längre ner i artikeln.
Boston Bruins-St Louis Blues 1 - 5

Två riktigt fina matcher innan en plump i protokollet följde mot Blues i måndags natt. Men vi börjar med det roliga. Vi slog Toronto för andra gången på tre dagar med samma resultat även i TD Garden. Powerplay blev för en gångs skull avgörande till vår fördel i denna matchen då både Pastrnaks 1-0 och Geekies viktiga 3-1 kom i spelformen.

Frederic hann emellan med sitt 17e mål för säsongen i ett friläge från egen planhalva när han snodde pucken från Nylander. Brandon Carlo avslutade målskyttet i slutet på andra med en bomb från blå.

Mot Pittsburgh släppte vi till väldigt mycket skott men från mestadels enkla lägen. Däremot tog vi själva oss till väldigt heta målchanser i princip hela matchen lång och det gav resultat samtidigt som Ullmark räddade i princip alla puckar som kom emot honom. Pastrnak inleede målskyttet med att göra sitt 40e mål för säsongen och efter honom fyllde Zacha, Marchand, DeBrusk och Zacha en gång till på i målkolumnen. Letang hann reducera till 3-1 i början på tredje men det var inget snack till slut och vi fick se en fantastiskt fin målvaktskram som jag kommer in på senare i artikeln.

Så kom då en plump i protokollet. Blues gjorde en bra match utan tvekan men vi var verkligen inte dåliga alls. Vi skapade massor av lägen men pucken ville verkligen inte in och Joel Hofer stod för flertalet grymma räddningar i bortamålet. Vi fick inget med oss och Blues var sylvassa när dom väl kom fram till sina lägen. Det kunde helt ärligt slutat tvärtom men vi hade ingen tur med oss och det blev verkligen tydligt när Brazeau reducerade till 3-1 men målet dömdes bort för offside felaktigt då det var Krug som var sist på pucken in i zon men det missade domarna. Pastrnak gjorde åtminstone ett fint tröstmål för oss och gjorde mål för tredje matchen på raken i och med det. Men den här matchen kan vi glömma och gå vidare från snabbt utan att vara besvikna på insatsen för den var verkligen bra men allt gick emot helt enkelt.

En kik på Peeke?
Vår defensiva värvning Andrew Peeke har inte spelat med oss än men det skulle inte förvåna om man låter honom testa på hetluften i drabbningen mot Montreal imorgon natt. Det vi får in är som sagt en defensiv pjäs som verkligen hamnat fel i Columbus vad det verkar. Vår lagledning har sett potential i honom och när Forbort nu missar resten av säsongen så hittade man förmodligen mest likheter i amerikanen. 25-åringen är 191 cm och väger in på 88 kg och gillar att använda sig av sin tyngd på isen. Han är likt Forbort en spelare som älskar att offra sig och täcka skott och ska vara en duglig pjäs i boxplay förhoppningsvis. 

Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i ett mycket bättre lag nu. Han har varit ordinarie i två säsonger i Columbus innan med 15 och 13 poäng åren innan denna säsongen där det hittills blivit ett mål och sju assist på 23 matcher. Vi har investerat i honom med tanke på att hans kontrakt gäller i två säsonger till efter denna och är värt 2,75 miljoner dollar. Är det möjligtvis en uppgradering jämfört med Forbort så är det nog inte alls en omöjlighet att vi går skilda vägar med Derek efter säsongen.

Patrick Maroon var på plats och tränade med laget igår och man kan lugnt säga att Bruins TikTok-konto hade roligt eller vad sägs om den här videon från träningen?
Andrew Peeke kommer för övrigt spela med nummer 52 och Maroon med nummer 61.

Speciell målvaktskram
Som jag skrev i inledningen blev lördagens vinst en speciell sådan. Det var Linus Ullmarks första vinst sedan den 8 februari först och främst. Dessutom var det dagen efter trade deadline där han varit involverad i massor med rykten och där Bruins verkar ha haft en deal klar med Los Angeles Kings. Ullmark använde sig av sin no movement clause och stoppade traden enligt många källor. Han ville inte kommentera någonting kring det själv utan sa bara att han är väldigt glad att vara i Bruins för det är här han vill vara och det har varit underbart från dag ett.

För egen del känns det väldigt bra att han blev kvar då han tillsammans med Swayman är den största anledningen till varför vi ännu en säsong är ett topplag i ligan. Att släppa Ullmark och förlita sig på Swayman för att få en spelare som Dubois tillbaka till exempel hade inte jag tyckt vara värt det. Ska han någon annanstans så ska vi ha något riktigt bra i utbyte och Dubois har inte rosat marknaden alls denna säsongen även fast han har potential.

Man bör vara helt säker på att man får in en väldigt bra spelare i det fallet Ullmark ska iväg någonstans helt enkelt och det tänkte man att man hade nu men Ullmark sa nej till det vilket han har all rätt att göra. Förhoppningsvis betalar han tilbaka genom att göra en grym avslutning på denna säsongen och ett magnifikt slutspel tillsammans med sin vapendragare Swayman. Det syntes mer än väl vad det betydde för dom båda att dom får fortsätta spela tillsammans och om ni missat kramen från i lördags så kommer den här, titta och njut!
Ullmarks egna ord om alla rykten inför visar på att han såklart blivit påverkad av det och det är också värt att se på. Trots att dom tjänar massor med pengar måste det vara en konstig känsla att veta att man kan bli tradad i princip när som helst och då behöver man packa ihop sina saker och flytta till ett helt nytt ställe på väldigt kort tid.
Skadeläget
I skrivande stund saknar vi bara Pat Maroon som har en stund kvar innan han är helt återställd från sin ryggoperation. Däremot har Grzelcyk blivit sjuk och åker inte med laget till Montreal. Även JVR har varit dålig men följer med på resan vilket bör betyda att han spelar. Det är också kul att John Beecher blivit uppkallad från Providence och han kommer gå in i laget igen efter en lång frånvaro. Peeke kommer få debutera mot Canadiens dessutom så skadeläget ser väldigt bra ut överlag. Vi håller tummarna för att det fortsätter så.

Tabelläget Wild Card
1. Florida Panthers 94 poäng
2. Boston Bruins 91 poäng
3. Toronto Maple Leafs 82 poäng
------------------------------------
1. New  York Rangers 90 poäng
2. Carolina Hurricanes 84 poäng
3. Philadelphia Flyers 76 poäng
------------------------------------
1. Tampa Bay Lightning 74 poäng 
2. New York Islanders 72 poäng

3. Detroit Red Wings 72 poäng 
4. Washington Capitals 69 poäng

Interna poängligan
David Pastrnak 94 (41+53)
Brad Marchand 58 (27+31)
Charlie Coyle 52 (21+31)
Pavel Zacha 44 (17+27)
Charlie McAvoy 42 (9+33)
James van Riemsdyk 38 (11+27)
Trent Frederic 36 (17+19)
Morgan Geekie 33 (15+18)
Jake DeBrusk 33 (15+18)
Danton Heinen 25 (11+14)
Hampus Lindholm 21 (1+20)
Kevin Shattenkirk 19 (5+14)
Matthew Poitras 15 (5+10)
Brandon Carlo 14 (4+10)
Mason Lohrei 12 (4+8)
Jesper Boqvist 10 (4+6)
Jakub Lauko 8 (2+6)
Matt Grzelcyk 8 (2+6)
John Beecher 7 (5+2)
Parker Wotherspoon 6 (0+6)
Derek Forbort 4 (0+4)
Anthony Richard 3 (1+2)
Justin Brazeau 2 (1+1)
Ian Mitchell 2 (0+2)
Milan Lucic 2 (0+2)
Marc McLaughlin 1 (1+0)
Oskar Steen 1 (1+0)
Patrick Brown 1 (0+1)

Målvaktsstatistik
Linus Ullmark - 17 vinster på 31 starter, 91,3%, 2,72 GAA, 1 hållen nolla
Jeremy Swayman - 21 vinster på 36 starter, 92,0%, 2,49 GAA, 3 hållna nollor 

Kommande matcher 
Natten mellan 14-15 mars 00:05 Montreal Canadiens-Boston Bruins
Natten mellan 16-17 mars 00:05 Boston Bruins-Philadelphia Flyers
Natten mellan 19-20 mars 00:05 Boston Bruins-Ottawa Senators


Rivalmöte på gång och jag hoppas att vi tar revansch och låter Canadiens sota för förlusten mot Blues senast. Det gäller att hoppa upp på vinnarhästen igen så fort det bara går och fortsätta hitta ett vägvinnande spel nu under slutdelen av säsongen innan slutspelet börjar. På lördag natt tar vi emot Flyers som fortfarande ligger på slutspelsplats sjukt nog. Nnär dom tog in Tortorella inför säsongen så tänkte man att dom lär fortsätta harva i botten men han har verkligen fått dom att leverera på högsta nivå hela säsongen. 

Ett svårt lag att veta var man har på förhand men samtidigt är det ett lag som tränas av just "Torts" och då vet man precis vad man har att vänta. Det gäller att jobba hårdare än vad dom gör och utnyttja att vi har bättre spelare i vår laguppställning överlag.

Vi avslutar den här stinten innan jag skriver nästa artikel mot Ottawa som blivit något av ett boogeylag för oss. Vi har haft svårt för Senatorerna av någon anledning och det här är en match som vi borde vinna sett till var man ligger i tabellen men det är ju tyvärr inte så enkelt utan det krävs ett hundraprocentigt jobb från samtliga i alla matcher för att man ska vara framgångsrik.

Det är redan sommartid i USA så därav börjar matcherna vid midnatt svensk tid ett tag till innan vi också byter till sommartid.

Lets go Bruins!
 

Erik HanssonErikhanzzon@hotmail.se@Hanzzzon2024-03-13 19:00:45
Author

Fler artiklar om Boston