Nashville Blogg: Rinne tillbaka, traderykten med Toronto?

Nashville Blogg: Rinne tillbaka, traderykten med Toronto?

Onsdagen bjöd på några saftiga storystreams kring Predators.

-Rinne tillbaka från skada

En imponerande statistik är att Rinne fortfarande har flest segrar sedan han gick sönder för ca 3 veckor sedan. Hans skadestatus låg på 3-5 veckors rehab och man kan nog anse att skadan skedde vid ett lyckosamt tillfälle, vilket kan låta helt knas när man pratar om skador,  men då Allstar upphållet tog bort i princip 1 vecka av av inkubationstiden så det är bara att vara tacksam för den medvinden....vilket också kan förklara till varför hans statistik gör honom fortfarande till en kandidat i Hart trophy snacket.

I Rinnes frånvaro har Carter Hutton gjort en stabil insats som minst sagt nådde sin höjdpunkt efter en blixt räddning som liknar en roterande Bordtennis backhand. Marek Mazanec blev i och med Rinnes glädjebesked, placerad för AHL spel i Milwakuee Admirals. En del kritiker ansåg att Preds skulle drabbas hårt av ännu en period utan Rinne i kassen, men Predators leder NHL, vilket de även gjorde vid tillfället då Rinne försvann, så ett påstående att Nashville lever bara på Rinne är synonymt med okunskap. Dock vet majoriteten av NHL kunnig publik att Pekka Rinne är en av NHLs bästa målvakter vilket jag givetvis håller med om...där jag samtidigt vill sticka ut hakan och säga att han är NHLs bästa målvakt overall vilket jag även tyckte innan säsongens framgångar. (skador påverkar mer än man tror)

-Nashville+Toronto=Sant?

https://twitter.com/Hope_Smoke/status/563098217395810305

Toronto har haft en tung säsong....det verkar inte riktigt stämma i varken laget eller ledningen där man nu sägs tappat tålamodet och är villiga att  göra ett par märkbara trades.Nashville har därefter blivit en adress som sägs i spekulationerna vara intreserade/öppna för en byteshandel. Spelare som nämnts kring denna diskussion från Toronto är Cody Franson och Nazem Kadri. Jag skulle gärna vilja se Franson i Preds tröjan igen även om jag inte haft dunderkoll på hur Franson spelat den gångna säsongen. Han har dock presterat 30p vilket är 3 p ifrån sitt säsongsbästa och de är fortfarande kring 30 talet matcher kvar på säsongen. Kadri har jag svårt att se vara realistiskt då Preds har redan på tok för många centrar i laget.

Viktigt här är att jag vill inte se Preds ge bort några viktiga pusselbitar som kan påverka laget i framtiden (såklart). Spelare som jag känner att Preds kan leva sig utan är: Anton Volchenkov, Matt Cullen, Olli Jokinen, Rich Clune etc. Kan sägas att jag tycker Olli Jokinen, som visserligen blivit struken för spel de senaste 2 matcherna, varit en ganska bra pjäs i en 3/4e kedja där jag tycker han varit helt OK även om många hade förväntat sig mer poäng av en tidigare 91 p center.

En dröm trade vore såklart Volchenkov mot Franson då ryssen varit i mitt tycke sämsta spelaren för Preds denna säsong. Dock är detta snarast realistiskt..he..he...Hur än GM Poile gör så vill jag bara inte se en allt för betydande omkastning i backuppsättningen men där forwardsidan (speciellt den nuvarande 3e kedjan) skulle behöva en push. Det går också lite rykten att DP är ute efter en till topp 6 forward...vilket är lite mystiskt då Colin WIlson,Craig Smith,James Neal och Filip Forsberg fyller ut dem positionerna ganska väl så här långt på säsongen. Det jag dock hade gärna velat se är en trade för en spelare med slutspelsrutin. Senaste Preds gick in som"favoriter" till ett slutspel 2011-2012 lyckades man komma över Paul Gaustad, Hal Gill och Alexander Radulov...Resultatet blev där inte så lyckat men förhoppningsvis finns de lärdomar inför detta års kommande trade deadline och slutspel.

-Predators vs Ducks

1an vs 2an...Bättre matchup blir de inte! Rinne tillbaka i kassen och igen, bättre matchup blir de inte! Förhoppningsvis undviker Preds en match som avgörs med ett mål vs Ducks då de är ganska dominanta vid sådana situationer.

Martin Pettersson@M00rtin2015-02-05 12:47:00
Author

Fler artiklar om Nashville