2 - 1

Seattle Kraken föll mot St Louis Blues
Chris Driedger och Adam Larsson efter St. Louis matchavgörande mål.

Seattle Kraken avslutade roadtrippen tungt med ännu en förlust.

Seattle Kraken spelade en back-to-back och var i natt i St. Louis. De hade sju raka förluster i bagaget och i natt blev det åtta raka när matchen slutade 2-1 till hemmalaget. Seattle Krakens back Vince Dunn hade sin återkomst till St. Louis, laget som han vann Stanley Cup med i 2019.

Utanför den här matchen var det två roliga nyheter i Kraken hockeyn, Jordan Eberle blev utvald till  som represent för Seattle i årets NHL All-Star. Han blir därmed den första Kraken att bli en All-Star. På prospects sidan blev Seattle första draft val från förra året Matty Beiners uttagen till USA:s OS lag 2022.

Första perioden:
Båda lagen kom in starka och hade några bra chanser att göra mål. Men både målvakterna Chris Driedger och Ville Husso. Det enda målet i den första perioden kom från Alex Wennberg med fem minuter kvar och spela. Det var en rebound på Ryan Donatos försök på ett wrap-around mål.

Andra perioden:
Det blev inget mål i den andra perioden men Driedger fick ändå känna på pucken. Han gjorde många bra räddningar och höll Seattle kvar i matchen.

Tredje perioden:
Båda St Louis målen kom i den tredje perioden, Robert Thomas och Pavel Buchnevich.
Skotten i matchen slutade 32-27 till Seattle.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-01-14 07:03:00