2022-02-20 04:00

Calgary - Seattle
2 - 1

Seattle Kraken utökade förlustsviten
Philipp Grubauer blev utsedd matchens tredje stjärna efter 1-2 förlusten mot Calgary

Seattle Kraken förlorade med uddamålet mot Calgary Flames i Giordanos känslosamma comeback.

Seattle Kraken var för första gången på besök i "the Saddledome" i Calgary. Det var även Seattle kapten, Mark Giordanos, första match tillbaka sedan han valdes av Seattle i somras. Giordano fick en hyllning och en stående ovation av fansen som tack för hans femton säsonger i laget och åtta säsonger som kapten. Innan Giordano valdes av Seattle spelade han 943 matcher i Calgary och vann 2019 Norris Trophy priset för bästa backen.

Mark Giordano hyllas av Calgary fansen innan matchen.

Det tog bara tre minuter för hemmalaget att göra 1-0 målet genom Matthew Tkachuk. Seattle svarade på det målet i mitten av första perioden genom Calle Järnkrok. Järnkrok fick tag i pucken som kom från bakom målet och kunde få in pucken bakom Jacob Markström. Målet blev hans tionde för säsongen.

Den andra perioden bjöd inte på några mål men på fantastiskt målvaktsspel från båda lagen. Både Jacob Markström och Philipp Grubauer storspelade i nattens match och räddade 22 kontra 35 skott på mål.

I den tredje perioden tog Calgary tillbaka ledningen genom Elias Lindholm. I slutet av matchen när Seattle hade tagit ut deras målvakt hade de många chanser att kvittera matchen men Markström stod stadigt i målet och hjälpte Calgary till deras nionde raka vinst.

Seattles nästa match är natten till tisdag, borta mot Vancouver Canucks.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-02-20 07:33:56