Seattles första månad

Seattles första månad

Så hur har första månaden gått för Seattle Kraken? En månad som började med 5 borta matcher, där man vann 1 och förlorade 3, och en förlust på övertid mot Columbus. Sedan var det ju dags för hemmapremiär

En match som förlorades, nästa match på hemmaplan var mot Montreal och då kom första segern på hemmaplan. Dock har spelet inte alls stämt för Seattle, framförallt har de inte fått resultaten med sig även i jämna matcher. Seattle har förlorat 6 av sina 7 senaste.

Seattle kraken återfinns just nu sist i pacific division.

Försvaret är ett problem
Något som stuckit ut är hur mycket lägen Seattle släpper till och det har varit ett genomgående problem i sågott som alla matcher, och det är något som inte verkar bli bättre. 
Dessutom leder det såklart till mycket insläppta mål, hela 55 stycken på 15 matcher. Det är näst mest i hela ligan bara Arizona har släppt in mer mål.
Det som dessutom gör detta mer oroande är att det var på backsidan och målvaktsposten Seattle satsade i expansionsdraften och den efterföljande free agency marknaden.

Målvakten dessutom ett problem?
Ensak som har diskuterats friskt är Grubauer, och visst kollar vi hans statistik så är den inte bra mot andra målvakter i ligan. Men det finns dock två saker att nämna här. Catherine Silvermann, målvaktsanalytiker skrev på twitter att Grubauer är en målvakt som måste känna sig bekväm i systemet för att prestera. Det tar tid. En annan sak värd att ta upp är att Grubauer spelat 11 matcher på 30 dagar. Så mycket har han inte spelat innan utan då legat på 11 matcher på 34 dagar (2020), 11 matcher på 33 (2019). 2018 delade han med Varlamov. En anledning till att Grubauer tvingats spela så mycket är pga Dreiger varit skadad. Han är dock tillbaka nu.
Så jag har ändå en förhoppning om att det ska bli bättre, när Grubauer får iordning/blir mer bekväm med spelet och dessutom får mer vila. Och att försvarspelet också styrs upp mer.

Specialteams?

Ett annat stort problem för Seattle har varit powerplay. Med ett Powerplay på bara 10.9%, så är de t.o.m näst sämst i nhl. Men special teams har jag väl ändå viss förståelse för att Seattle inte har prioriterat ännu. 
I boxplay har det varit destobättre där har Seattle 80.7% och ligger rätt mycket i mitten av lagen i ligan.
Andra problem
Dessutom har det i många matcher bara varit i princip ett mål förluster. Som t.ex i matchen mot Anaheim. Där när Seattle bara låg under med 1 mål tog hakstool ut målvakten med nästan 3 minuter kvar? Varför så tidigt? Riktigt dåligt beslut som kostade enormt mycket för Seattle och Anaheim kunde vinna med 7-4. Så en match som var mycket jämnare än vad resultatet tilllslut blev. Så Hakstools coaching tåls att ifrågasättas hittintils.

Lite spelare awards
Nåväl, den spelare  som gjort flest poäng för Seattle är Eberle ett poäng före Alexander Wennberg.
Brandon Tanev förtjänar att nämnas han hade en riktigt bra första halva av denna månaden, men hans målform har kommit av sig..

Framtiden då?
Så Seattles första månad och framförallt slutet på den har varit lite av en mardröm. Och Seattles mardröm kan fortsätta ett tag till. Då de framöver möter följande lag: Chicago som börjat svagt, men nu har tre raka vinster och därefter Colorado, Washington, carolina, Tampa och Florida. Ingen blir ju direkt förvånad om Seattle skulle förlora alla dessa.
Och då skulle Seattle onekligen befinna sig väldigt långtifrån slutspel. Men vi får hoppas på bättring och det fort.

StefanBorjes842021-11-15 02:00:00
Author

Fler artiklar om Seattle