Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Mainz 05

Fokus på säsongsavslutningen: Mainz 05

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Bengt Kleijn - Mainz 05-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?

- Vi är inne i en mycket bra formkurva med 10 raka matcher utan förlust och en imponerande seger mot Bayern för ett par veckor sedan. Om den formen håller i sig de sista fem matcherna blir det Europa och det var några år sedan sist. Känslan är att klubben mår mycket bra på alla plan. Tränare och den sportsliga ledningen är väl sammansvetsat och dessutom blev klubben mästare på ungdomssidan förra veckan.

Denna årstid är alltid även förknippat med transferdiskussioner och vi har flera viktiga spelare med bara ett år kvar på kontrakten.

Ni parkerar just nu på en sjunde plats. Rimmar det väl med förhoppningarna inför säsongen?
- Det är något bättre skulle jag säga, trodde själv på en plats strax under mitten. Men sedan Bosse Svensson tog över som tränare har laget alltid presterat bättre än vad man kan förvänta sig. Ligan är så jämn att harmoni och en väl utförd taktik innebär ett rejält lyft i längden.



Kommer laget uppnå sin målsättning?
- Vi har nu 45 poäng mot 46 förra året, så jag tror nog målsättningen redan är nådd, nu är allt bonus. Man vet ju inte vad klubbens interna målsättning säger, men tror nog inte att man på allvar räknar med att vara i Europa.

Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?
- Bosse Svensson snackas det alltid om, hur länge blir han kvar i klubben. Ingen vet vilken målsättning Bosse har med sin karriär.
De ungas framfart i U19 är ett stort ämne och inte minst Nelson Weiper som dessutom gjort två mål i A-laget på sex inhopp.

Jonathan Burkardts skada är också en långdragen historia, han var väldigt het förra sommaren med bl.a. intresse från Real Madrid. Nu långtidsskadad med ett kontrakt som går ut 2024 är situationen inte optimal.

Vilken eller vilka spelare har överraskat positivt eller inte riktigt nått upp till sin nivå?
- Ett par riktigt dåliga nyförvärv har vi haft Angelo Fulgini är redan såld och Maxim Leitsch har haft det svårt på det personliga planet hos Mainz.
Mest positivt är de två nyförvärven i januari Ludovic Ajorque har varit helt fantastisk med spektakulära målegenskaper och Hanche-Olsen den mittback vi saknat. Två riktiga fullträffar.

Slutligen, vilka vinner ligan, vilka kniper Europlatserna och vilka åker ur?
-Hoppas att Dortmund äntligen släpper sin förlorarmentalitet och vinner detta mot ett krisande Bayern, tror även Leipzig och Union tar sig till Europa.
Nedflyttningsstriden är rafflande men tror inte att Hertha fixar detta igen utan trillar ner tillsammans med Schalke.
 

SvenskaFans.com2023-05-05 09:00:00

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....