Lagbanner
I Lissabon är det lätt att vara supporter

I Lissabon är det lätt att vara supporter

Var i Lissabon över helgen som gick. Jag och min fru hade inga sportevenemang inplanerade. Det fick bli spontanbesök.

Det visade sig att Sporting hade hemmamatch på lördagkvällen mot Madeira. Sporting jagar Benfica i toppen av tabellen, det skiljer bara ett par poäng. På fredag morgon dan före match tar vi tricken till stadion, den ligger bara 6 stationer från de centrala delarna av staden. Stadion låg precis vid stationen visar det sig och jag ser en liten biljettkö redan från tåget. Den är exemplariskt ordnad och det är fyra biljettluckor öppna. På ett par minuter är vi framme och den unga tjejen talar bra engelska, det gör de flesta portugiser åtminstone i Lissabon.

Jag frågar lite svävande över priserna på övre läktaren där jag vet att det finns biljetter kvar för 22 euro st. men tjejen säger raskt att det finns riktigt bra biljetter kvar på långsida rad 21. Priset är 32 euro för mig men endast 13 för min fru, som dessutom för en Sporting halsduk på köpet. Här vill man alltså har damer på fotboll!

Matchdagen kan vi lugnt avnjuta med en kombinerad lunch/middag då matchen börjar 18:30. Jag kollar tennisresultaten då Elias Ymer spelar kval till ATP turneringen i Estoril. Ymer vinner och vi bestämmer oss för att åka dit på söndagen för att se vår just nu bäste svensk ta sig in i huvudturneringen.

Vi är vid stadion en timme före match, det är mycket folk såklart i princip fullsatt nästan 45 000. Men vi kommer snabbt in, inget italienskt strul här inte. Det är bra stämning inne på stadion. Ett antal fans, endast kvinnor förståss, intervjuas på innerplan. Sporting dominerar matchen men har inte alltför lätt att göra mål. Madeira har många man bakom boll och kontrar duktigt. Sporting vinner till slut med 2-0 och hemfärden går smidigt. Jag ser inga berusade personer på matchen. Alkoholkonsumtionen är låg men en del röker inne på arenan.

Vi åker in till stan för att ta en drink, frun har sin Sportinghalsduk på sig.

Nästa dag ser vi Ymer slå Kroaten Skugor i Estoril, det är lika okomplicerat och trevligt där med gratisbussar från tåget upp till tennisstadion. Det blir fler sportresor till Lissabon.

Bengt Kleijn2016-04-29 15:19:25
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....