Lagbanner
Mainz spelar i Europa League
Bussman här från en tidigare match.

Mainz spelar i Europa League

Efter gårdagens mållösa match är Mainz klara för gruppspelet i Europa league. Den fina 6e platsen blev också biljetten till Europa.

Det blev som jag tippade i mars en helt avgörande fight på hemmaplan mellan oss och Hertha. Hertha är nu långt från den form man var i under hösten och lördagens match på Kofache var jämn. Hertha hade de mest öppna chanserna, Bussman tvingades bl.a.till en räddning på mållinjen. Det var en mycket skön känsla att säsongen fick denna avslutning och jag tror att det kan få betydelse för sommarens aktiviteter.

Christian Heidl tog ett känslosamt farväl på innerplan där han direkt efter slutsignal blev hissad av Martin Schmidt. Det var en hyfsad laginsats med en som vanligt bra defensiv. Ett extra plus för vänsterkanten där Bussman är vårens bäste spelare i Mainz även vänsteryttern Karim Osiwio har anpassat sig snabbt till bundesliga.

Nu rycks det i både Karius (Liverpool och Everton) samt Malli (Dortmund och Tottenham) båda har klausuler på runt 100 miljoner sek, så situationen är knappast omöjlig att hantera.

Tack för denna säsong och jag ser redan fram mot nästa!

Bengt Kleijn2016-05-15 12:18:14
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....