Lagbanner
Säsongen över för Muto

Säsongen över för Muto

Det är bittra nyheter för Mainz 05 som tvingas klara sig utan sin anfallsstjärna Yoshinori Muto under resten av säsongen då japanen åtdragit sig en ny svårare knäskada.

Yoshinori Muto anslöt till Mainz 05 i somras som en direkt ersättare till sin landsman Shinji Okazaki. Japanen har inte haft några större bekymmer att anpassa sig till Bundesliga och har på 20 matcher mäktat med sju fullträffar samt fyra målgivande passningar.
 
Nu står det dock klart att han gjort sin sista match för den här säsongen. Sedan i början av februari har han lidit av en svårare knäskada men var äntligen på väg tillbaka. Under gårdagen var mycket olyckligt oturen framme igen och även den här gången var det anfallarens högra knä som drabbades. Efter att ha undersökts av klubbens läkare kunde man konstatera att det är slutspelat för den här säsongen.
 
Så sent som i vintras kopplades 23-åringen starkt samman med en flytt till Manchester United men blev slutligen kvar trots att engelsmännen lockade med stora summor. Eftersom han inte kommer kunna spela fotboll på ett tag talar det mesta på att vi kommer få se Yoshinori Muto i Mainz 05 även till nästa säsong, förhoppningsvis fri från skador och annat elände.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-03-31 17:00:00
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....