Matchrapport Norge - Paraguay

Matchrapport Norge - Paraguay

Paraguay bör vara glada över 2-2. Trots oavgjort var Norge det bättre laget och Paraguay hade turen med sig. Anibal Ruiz har mycket att tänka på inför matchen mot Danmark och Georgien. Som laget presterade mot Norge undrar man om Roque Santa Cruz betyder så mycket för laget.

Frågan är om Santa Cruz spelar mot England? Nya besked säger att han kommer att spela VM-premiären men det gäller ändå för Paraguays förbundskapten Ruiz att hitta en ersättare till Santa Cruz. Om han inte spelar i kan Paraguay få stora problem. Haedo Valdes och Gamarra var bäst i laget men resten kom aldrig upp till en bra nivå.

Norge rivstartade matchen genom att på en gång skapa chanser. Paraguay hade mycket boll men passade mest sidleds men ibland kom inte ens passningarna fram. Norge lyckades att skapa bra chanser när de väl hade bollen och tog välförtjänt ledningen i den 21: a minuten då Frode Jonhsen nickade in bollen i mål efter att ha stått omarkerad. Paraguays försvar började spela lite bättre efter målet, markera mer men fortfarande läckte försvaret. Farligast i Norge var John Carew som oroade mycket i Paraguays försvar. Tyvärr för Norges del blev han skadad i den 31: a minuten efter att en försvare trampat på hans fot. Carew haltade och försökte spela vidare men blev utbytt i den 38: e minuten och in kom istället Arst.

Till den andra halveken kom Paraguay ut med helt ny energi och började havleken bäst. I den 47: e minuten fick Paraguay en frispark. Acuña gör ett tinlägg som når Gamarra som nickar in bollen i mål. Inhopparen Arst fick i anfallet efteråt en bra chans att göra mål men nickade rakt på målvakten. Istället gör Haedo Valdes mål efter 53 spelade minuter och byts ut sen i den 57: e minuten. Frode Johssen blev ännu en gång målskytt i den 59: e minuten och därefter tog Norge återigen kontroll över matchen. Paraguay lyckades skapa chanser men Norge var det bättre laget och frågan är hur matchbilden hade sett ut med Jonh Carew på plan. Anibal Ruiz har mycket att tänka på inför matchen mot Danmark.

Resultat: 2-2
Målskyttar NOR: Frode Johssen 21 och 59 min
Målskyttar PAR: Gamarra 47 min, Haedo Valdes 53 min
Publik: 10 237 pers

Xavier Ladu2006-05-25 22:25:00
Author

Fler artiklar om Paraguay