Cardozos olyckliga farväl till landslaget

Paraguays bäste målskytt José Cardozo fick det dystra beskedet att en skada gör att han missar VM. Inte den avslutningen på en lång landslagskarriär han önskat sig.

Som det blev känt kommer José Cardozo inte kunna ställa upp i VM. Efter 82 landskamper och 25 mål skulle VM i Tyskland vara den perfekta avslutningen på landslagskarriären men en skada fick honom att sluta i förtid. ”Det var min dröm att spela i det här VM-slutspelet men så är livet... man måste fortsätta blicka framåt. Drömmen var att avsluta landslagskarriären i Tyskland men tyvärr, skador tillhör en del av en idrottares liv” säger Cardozo något besviket. 

Skadan, en bristning på vaden, började han känna av i matchen mot Danmark. Han försökte  träna efteråt, men kunde fortfarande känna av den och gjorde en undersökning där lagets läkare gav det dystra beskedet.

Cardozo berättar att han tänkt på att avsluta landslagskarriären i Tyskland under en väldig lång tid. Att inte kunna få spela VM och med lagkamrater som han känt sedan en lång tid tillbaka smärtar. José Cardozo kommer att stanna kvar i Tyskland, dels för att stötta laget, men också för att hjälpa dem i svåra moment. Det är lite kvar till premiärmatchen mot England och då behöver laget all stöd det kan få.

Källa: ABC Digital Asunción

Xavier Ladu2006-06-07 12:07:00
Author

Fler artiklar om Paraguay