Inför Paraguay - Trinidad & Tobago

Inför Paraguay - Trinidad & Tobago

För Paraguay är det bara en match kvar, utan betydelse för laget. Men för de tre andra lagen i gruppen har den stor betydelse. Trinidad & Tobago är piskat att vinna mot Paraguay för att ha en chans att gå vidare från gruppspelet, för Paraguays del handlar det om att lämna Tyskland med hedern i behåll efter misslyckandet mot Sverige.

Paraguay har inte spelat dåligt mot England eller Sverige men avgörande misstag har fällt laget. Mot England kom ett snöpligt självmål och i matchen mot Sverige lyckades Ljungberg göra mål på ett misstag från Paraguay. Gamarra har lyckats hålla ihop försvaret men laget har brustit i markeringen av sina motståndare. Den stora stjärnan Roque Santa Cruz har varit skadad och inte kommit upp i den standard han normalt håller. Man ska tänka på att Roque Santa Cruz har varit matchotränad på grund av det långa skadeuppehållet och i hans frånvaro glänste Haedo Valdez ibland, han räckte inte till helt enkelt.

Hur matchbilden blir mot Trinidad & Tobago är svårt att sia om. Beekhakers lag har spelat avvaktande mot Sverige och England, försökt göra mål på kontringar. Men nu måste Trinidad spela offensivt mot ett Paraguay som lovat att vinna för att åka hem med hedern i behåll. Dwight Yorke är den mest kände spelaren i Paraguay, dock har andra spelare klivit fram och visat att laget inte alls är det strykgäng de förvantades att bli. Men mest har de att tacka Leo Beenhakker som är ett taktiskt geni, Trinidads spelare som håller till i lägre divisioner, har överraskat med oavgjort mot Sverige och 2-0 förlust mot England där man höll 0-0 oväntat länge. Därför bör Paraguay inte underskatta Beenhakkers lag och samtidigt bör vi andra inte längre se Trinidad & Tobago som ett skrällgäng längre, utan som en utmanare till andraplatsen i Grupp B.

Det som på förhand tippades bli en utmanare till gruppsegern var Paraguay. Laget drabbades av oturliga skador då meste målskytten Cardozo fick lämna truppen innan VM börjat och i matchen mot England blev förstemålvakten Justo Villar skadad. Santa Cruz har vi nämnt många gånger om hans knä som blev en följetong i media. Trots det lyckades man spela jämnt mot England men mot Sverige var laget tvingat att försvara alldeles för mycket och när det paraguayanska laget väl höll på att kontrollera matchen verkade det som om de svenska spelarna fick ny energi och återigen tog kontroll över matchen.

Men personligen tror jag att den här matchen kommer att bli spännande. Svenska och engelska fans kommer att hålla sig uppdaterade, engelska fans hoppas på att Trinidad & Tobago vinner mot Paraguay samtidigt som England vinner mot Sverige. Svenska fans å andra sidan hoppas att Paraguay gör sitt allra bästa och vinner eller får oavgjort mot Soca Warriors. Den här matchen kommer att bli den avgörande matchen i grupp B.

Prelinimär startelva:
Bobadilla – Caniza, Caceres, Gamarra, Nuñez – Barreto, Acuña, Paredes, Dos Santos – Valdez, Santa Cruz

Skador:
Bonet (halvskadad, kanske gör ett inhopp mot T&T enligt ledningen)

Arena: Fritz-Walter Stadion
Domare: Roberto Rosetti, ITA

Håll ögonen på: Bobadilla, strålande mot Sverige. Ska han stoppa Trinindad & Tobagos drömmar om avancemang?

Mitt tips: 2-1 

Matchen visas på SVT 24 kl 21:00. 

                                                              XAVIER LADU



TRINIDAD & TOBAGOS INFÖRRAPPORT

T&T 2-0 Paraguay, Sverige 0-1 England. Där har ni resultaten alla Trinis främst hoppas på inför den sista omgången av gruppspelet. Vid dessa resultat kommer FIFA att lotta fram vem som ska komma tvåa av T&T och Sverige. 

Ytterbacken Avery John, som var borta mot England på grund av avstängning, är nu tillgänglig för spel igen. John fyllde förövrigt 31 år igår, något som firades inom laget.
En annan spelare som är tillbaks och redo för spel är Marvin Andrews. Andrews ansågs vara den som betydde mest för laget tillsammans med Dwight Yorke innan VM men T&T har klarat sig bra utan sin mittbacksbjässe.

En som inte är disponibel är Cyd Gray. Gray skadade ett ligamente i knäet under matchen mot England, en skada som blivit värre. T&T:s läkare Terrence Babwah konstaterade igår att Gray som värst är borta till upp emot två veckor. "Jag ville verkligen spela alla tre matcherna, men liver går vidare" konstaterade Gray efter den slutgiltiga diagnosen.

Även Kelvin Jack är nu tillbaka i träning men lär inte peta Shaka Hislop i mål.

Räkna med ett inhopp för "den lille magikern", Russel Latapy. Beenhakker kommer inte vara så kallhjärtad så att han låter Trinidad & Tobagos mest meriterade fotbollspelare efter Yorke inte få spela en enda minut i ett VM.

**

Då Leo Beenhakker startade med en 4-5-1 uppställning mot Sverige och en 3-5-2 uppställning mot England så kanske han spelar 4-3-3 den här gången. Ingen vet men jag tror att det blir en form av 4-4-2 där Kenwyne Jones eller Cornell Glenn spelar som släpande anfallare.

Då Cyd Gray är borta så lär Brent Sancho kliva ut som högerback och Marvin Andrews återta sin plats i mitten av backlinjen.

Densill Theobald är en favorit hos Beenhakker, men kanske ställs han åt sidan till förmån för Collin Samuel, som petades mot England.

Formation: 4-4-1-1

Shaka Hislop
--
Brent Sancho
Marvin Andrews
Dennis Lawrence
Avery John
--
Carlos Edwards
Christopher Birchall
Dwight Yorke (k)
Densill Theobald
--
Kenwyne Jones
Stern John

**

Arena: Fritz-Walter Stadion, Kaiserslautern
Domare: Roberto Rosetti, Italien

Håll ögonen på: Dwight Yorke kommer få det jobbigt mot Paraguays mittfältare Roberto Acuna och Carlos Paredes. Men spelar Yorke som mot England och Sverige kommer 34-åringen att klara det galant.

Mitt tips: 1-0 till Trinidad & Tobago, T&T kommer att komma laddade till tusen och räkna inte med samma defensiva inställning som mot Sverige och England. Yorke och hans mannar kommer att gå för seger här och jag tippar att Stern John gör T&T:s första VM mål.

Kick off kl: 21:00 på SVT 24 

                                                                         ERIK KRUSE

Xavier Ladu2006-06-19 21:51:00
Author

Fler artiklar om Paraguay