Paraguay föll mot Irland

Paraguay lyckades inte förvandla sitt stora övertag i bollinnehav till tillräckligt med mål utan fick istället se sig besegrade av Irland med 2-1 under tisdagsaftonen.

Träningsmatchandet inför VM fortsätter och i kväll stod Irland för Paraguays motstånd, laget som på ett så kontroversiellt sätt missade att kvalificera sig för sommarens slutspel.

Irländarna startade matchen friskt inför sin hemmapublik i Dublin och tog ledningen så tidigt som i den sjunde minuten. Det var en frispark som Roque Santa Cruz nickade i egen målställning i försök att rensa undan bollen som sedan hamnade på Kevin Doyles panna och in i mål.

Paraguay var de som förde matchen, bollinnehavet landade till slut på 67 % - 31 % till de rödvitrandigas fördel. Men det var Irland som gjorde målen. Stoke-mittfältaren Liam Lawrence såg till att göra 2-0 drygt fem minuter från halvtidsvilan.

Irland var även i den andra halvleken det lag som skapade vassast chanser och var nära att öka på sin ledning till 3-0 tidigt in i matchens andra halva.

Lucas Barrios gjorde sin debutmatch i Paraguay-tröjan och fick med detta i åtanke en dröminledning på sin landslagskarriär i La Albirroja. Det var nämligen i den 58:e minuten som Barrios kom med i målprotokollet sedan han spelats fram efter ett fint samarbete Jonathan Santana och Claudio Morel emellan.

Närmre än 2-1 kom däremot inte Paraguay i den här matchen. På söndag väntar nästa träningsmatch, och mot en rejäl värdemätare dessutom då Elfenbenskusten står på andra sidan planhalvan.