Paraguay slog Grekland i genrepet
Roque Santa Cruz låg bakom båda Paraguays mål mot Grekland.

Paraguay fick avsluta genrepet inför VM med leende på läpparna efter att man ganska komfortabelt slagit Grekland med 2-0.

Kvällens möte var den sista träningsmatchen inför allvaret för både Paraguay och Grekland. Grekerna hade tidigare matchat mot Nordkorea i en tillställning som slutade oavgjord, 2-2. Även Paraguay mötte Nordkorea, förra månaden med slutresultatet 1-0. La Albirroja har dessutom hunnit med att förlora mot Irland och kryssa mot Elfenbenskusten.

De rödvitrandiga ville avsluta sina förberedelser inför VM-slutspelet med en vinst och började matchen mot Grekland på ett piggt sätt. Utropstecknet Lucas Barrios spelades till ett fint läge där han kanske även borde ha gjort mål, men en räddning från Alexandros Tzorvas satte stopp för det.

Barrios anfallspartner, Roque Santa Cruz, var även han väldigt nära att ge Paraguay ledningen efter att Giourkas Seitaridis lyckats avvärja ett försök till mål av 28-åringen alldeles på mållinjen.

Paraguay-pressen fortsatte och i den nionde minuten kom Santa Cruz på språng igen med en chip som tog i stolpen. Returen hamnade däremot hos en fristående Enrique Vera som utan problem rullade in bollen i nät.

Ledningen skulle i den 25:e minuten dubblas sedan Roque Santa Cruz på nytt kommit fram. Anfallaren nickade mot mål, varpå en räddning från Tzorvas styrde bollen till Lucas Barrios som sköt in 2-0. Barrios har därmed ökat på sin målskörd till tre mål på lika många matcher.

Grekland sökte efter en reducering innan halvtidsvilan och fick en sådan via Dimitris Salpingidis – om inte målet hade dömts bort för offside. Justo Villar i Paraguay-målet tilläts vara på hugget vid ytterligare tillfällen innan paus, men något mål släppte han inte förbi sig.

Samtidigt som regnet började falla ner kunde publiken i Winterthur konstatera att den andra halvleken inte vart lika underhållande som den första, men att den ändock bjöd på ett par chanser åt vartdera hållet. 2-0 stod sig hur som helst matchen ut och att Paraguay vann matchen får ses som rättvist.