2015-09-07 20:45

Nordirland - Ungern

Inför Italien - Paraguay

Paraguay går in i världsmästerskapet med öppningsmatch mot inga mindre än 2006 års vinnare Italien.

Det är de på förhand topptippade lagen i Grupp F som gör upp i första matchen – Italien och Paraguay. Både Azzurri och Albirroja har en del erfarenhet från tidigare VM-spel medan de andra lagen i gruppen, Nya Zeeland och Slovakien, inte har det. Nya Zeeland spelar sitt andra VM medan Slovakien gör sitt första. Vidare har Italien det klart bästa laget på pappret följt av Paraguay och Slovakien som förmodligen kommer att göra upp om andraplatsen. Inget lag skall däremot underskattas då de tagit sig ända hit av en anledning, varför det är viktigt att inte gärna förlora öppningsmatchen, inte annat för moralens skull.

Blandade resultat inför VM
Italien hade en tämligen enkel resa mot VM-slutspelet i Sydafrika, även om det inte alltid såg speciellt övertygande ut rent spelmässigt. Man gick obesegrade ur sin grupp beståendes av motståndarna Bulgarien, Cypern, Georgien, Montenegro och Irland med 24 poäng, vilket gav en säker förstaplacering.

Marcello Lippi har matchat sina spelare i två matcher inför VM. Först torskade man mot Mexiko med 2-1 innan man spelade oavgjort mot Schweiz med 1-1 i Genève. Inga imponerande resultat, men räkna med ett mer taggat italienskt lag när det nu handlar om VM-spel.

För Gerardo Martinos Paraguay har träningsmatchandet inneburit segrar mot Nordkorea och Grekland (1-0, 2-0), förlust mot Irland (1-2) samt en oavgjord match mot Elfenbenskusten (2-2). Man tog sig till Sydafrika efter att ha kommit trea i det sydamerikanska kvalet, endast en poäng kort Brasilien som vann det hela.

Santa Cruz segerlysten
Paraguay-anfallaren Roque Santa Cruz säger att han hyser respekt för italienarna, men att hans lag samtidigt har stor chans att gå segrande ur morgondagens match.

- Defensivt är Italien väldigt starka, och gör de ett mål är det väldigt svårt att vända på resultatet. Vi måste spela smart när vi har bollen och skapa våra chanser med lugn, säger han på en presskonferens.

- Vi kommer att vinna med ett eller två-noll. Vi vill vinna. Vi är ett jättebra lag och vi kan åstadkomma något stort i det här världsmästerskapet.

Ingen underskattning från Gattuso
Det kan bli spel från start för den 32-årige mittfältaren Gennaro Gattuso då Andrea Pirlo är skadad, men i vilket fall som helst kommer han att försöka se till så att hans lagkamrater inte underskattar Paraguay.

- Det är ett fruktansvärt lag, likt alla andra sydamerikaner. Vi såg matchen mellan Uruguay och Frankrike. De kämpar för varje boll. Vi måste spela som dem och inte ta lätt på utmaningen, utan slåss i nittio minuter, säger Gattuso till La Nacion.

Hur väljer Martino att ställa upp?
Förbundskapten Martino har tidigare sagt att det inte kommer att ske några större förändringar i Paraguays startuppställning till Italien-matchen gentemot genrepet mot Grekland. Det är inte helt lätt att sia om hur elvan kommer att se ut, men en del namn är gjutna såsom Justo Villar i målet, försvararna Paulo Da Silva och Claudio Morel, Cristian Riveros på mitten samt det välkända namnet Roque Santa Cruz på topp.

Paraguay-truppen är så gott som helt fri från skadeproblem, det är endast Óscar Cardozo som är ett frågetecken. Det ryktades om att hela turneringen var i fara för anfallaren som ådrog sig en skada i klubblaget Benfica i slutet av den portugisiska ligasäsongen, men de senaste rapporterna menar att han kan vara duglig för spel mot Italien. Hur som helst är det troligaste att Lucas Barrios fortsatt får agera ersättare åt Cardozo. Barrios gjorde det bra i träningsmatcherna inför VM med tre mål på tre medverkanden och är en spelare värd att hålla ögonen på.

Andreas Eronen2010-06-13 17:52:00
Author

Fler artiklar om Paraguay