Sent mål sänkte Paraguay.

Under onsdagsnatten spelade Paraguay en träningsmatch mot Mexiko. Man förlorade med 2-1 med ett lag som bestod mest av reservspelare och debutanter, och inte ens i närheten av den startelva som troligtvis springer ut mot England den 10 juni.

Paraguay vässade matchformen sent i onsdags natt då man möte Mexico i Chicago inför 46 510 åskådare.

Matchen var inte arrangerad av Fifa så därför var inte Paraguays utlandsproffs med, utan laget bestod av inhemska spelare och de som är proffs i Mexico. Paraguay startade matchen mycket bra och redan i den tredje minuten gjorde man matchens först mål genom Nelson Cuevas, efter ett väggspel mellan honom och Cabanas, som därefter Cuevas kunde trycka in i nätet.

Laget fortsatte därefter att satsa framåt, men Mexicos målvakt Sanchez visade att han är en av Centralamerikas  bästa målvakter med en hel del svettiga räddningar, den svettigaste på ett långskott av Acuna i den 38 minuten. Men dessförinnan lyckades Mexikanerna kvittera på en straff efter en fällning av försvararen Benitez.

Den andra halvleken var länge jämn och tät mellan länderna och det lutade åt att sluta oavgjort. Men då steg Omar Bravo fram för andra gången denna kväll och gjorde 2-1 bakom Derlis Gomez i Paraguay kassen. Och Guadalajara anfallarens mål räckte för att ge sitt Mexico segern.

Värt att notera från matchen i övrigt var att den Mexikanske backen Claudio Suarez blev med sitt deltagande den meste utespelaren i antal landskamper med sina 174 stycken. Leder den ligan gör den Saudiske målvakten Mohamed AL- Deayea med sina 179 landskamper,

Skall man då börja bli orolig för Paraguays del inför VM?

Nej jag tror inte att den här matchen betyder så mycket för förbundskapten Anibal Ruiz. Utan jag tror bara att han ville se hur de inhemska spelarna klarade sig, och om de höll mot internationellt motstånd.

Krydda med Paredes, Valdez och Santa Cruz och det ser riktigt bra ut. För man får ha i åtanke att Mexico är ett mycket kompetent fotbollslag och Paraguay gjorde ingen dålig match, så det ser lovande ut inför fortsättningen.
Nästa träningsmatch för Paraguays del är mot våra grannar från väst Norge. Och då får vi nog se en helt ny startelva med undantag för några få spelare i gårdagskvällens match eftersom Europa- proffsen då är tillgängliga.