Lagbanner
Kommentarer efter Danmark - Paraguay
Julio Dos Santos

Kommentarer efter Danmark - Paraguay

Matchen blev ett fall framåt enligt Paraguays förbundskapten Anibal Ruiz. Men det finns fortfarande problem, framförallt i försvarsspelet. Den Paraguayanska ledningen gav nytt besked om Roque Santa Cruz.

Anibal Ruiz om matchen: ”Det fanns bra och positiva besked men också saker vi måste förbättra. Huvudspelet var bra, men i positioneringen har vi en del att jobba med. Men det fanns en bra vilja, vi förlorade mycket boll för att spelarna ville lira men det är det vi bad spelarna göra. Träningsmatcherna finns till för att chansa och exprimentera.”

Om Dos Santos: ”Han måste förbättra spelet, för oss är han en viktig spelare, men vi får se vad som händer, först ska vi ta en diskussion med honom för att se att allt är bra med honom. Men vi har fortsatt förtroende för Dos Santos.”

Om Manzu: ”Spelade med självförtorende, han har utvecklats mycket och vi testade även Nuñez, för att han är ett av alternativen i matcher där vi måste attackera mer. Men i den här matchen spelade han betydligt mer defensivt.”

Om Cuevas: ”Han deltog mer i spelet, jobbade hårt, täckte ytor och med hans attityd blir han en viktig spelare mot England.”

Om startelvan mot Georgien är Haedo Valdes och Cuevas bekfräftade. Den troliga startelvan mot England kommer förmodligen att testas men mer ville inte Ruiz säga. Matchen mot Georgien spelas den 31:a maj och är Paraguays sista träningsmatch inför VM.

Nya besked om Roque Santa Cruz säger att han är helt återställd och skulle börja träna lite med boll från och med igår. Dock har det svängt om Roque Santa Cruz ända sen han återigen blev skadad så räkna med att paraguayansk men även svensk kommer att följa Santa Cruz rehabilitering.

Xavier Ladu2006-05-29 10:10:00
Author

Fler artiklar om Paraguay