Lagbanner

Nyheter Paraguay

Det paraguayanska laget har fått en ny följetong i svensk media: Robert ”Toro” Acuñas påstådda ragning av DN's fotograf. Nu kommer Santa Cruz att spela trots allt enligt förbundskaptenen Ruiz och Haedo Valdes imponerar.

Till paraguayansk media vägrar Acuña svara på frågorna om den påstådda raggningen. Utan väljer istället att tiga och prata om fotboll. Dock har nyheten blivit så stor att DN har valt att översätta sina artiklar till spanska och det beror på att man länkat till DN från Paraguay men också för att det har fått internationell uppmärksamhet.

Från svensk media kan vi nämna att Aftonbladet skrev ”Varning Sverige!” om Paraguays vinst mot Georgien. Laget är rankat på 101:a plats i FIFA's ranking och Milans Kakhaber Kaladze och Alkmars Shota Arveladze tillhör dem mest kända spelarna i det georgiska landslaget. Laget i sig imponerade inte men vinsten var viktigt för självförtroendet.

Fallet med DN's fotograf har gjort att man beodrat munkalve på alla spelare i Paraguays landslag. Acuña vill prata om fotboll och berättar gärna om den goda sammanhållningen i laget och hur man ser fram emot VM. Bland annat tycker han att man har utnyttjat matcherna på det sättet man ville. Efter att ha spelat dem två föregående matcherna byttes i matchen mot Georgien för att inte Acuña skulle vara allt för sliten.

En glädjande nyhet för Paraguay är att Roque Santa Cruz kunde träna med boll utan problem. Till kvällen ska han återigen träffa Bayer Münchens läkare för att undersöka knäet. Enligt Anibal Ruiz kommer Santa Cruz defenitivt att finnas på plan mot England. Men Santa Cruz har varit en följetong där man har gett olika besked varje dag så helt säkra kan vi inte vara.

Angående Aftonbladets varning till det svenska landslaget. Laget i sig imponerade inte så mycket men Nelson Haedo Valdes gjorde matchens enda mål och har under träningsmatcherna visat att han vill spela i VM men också att han är redo och därmed bör man varna dem andra lagen för Haedo Valdes. Inte nog med det, kontraktet med Borussia Dortmund är helt klart och han kan nu koncentrera sig ännu mer på landslaget.

Xavier Ladu2006-06-02 12:27:00
Author

Fler artiklar om Paraguay