Lagbanner
Reaktioner från Paraguays lag efter matchen

Reaktioner från Paraguays lag efter matchen

Det blev förlust för ett segervisst Paraguay mot England. Självmål av Carlos Gamarra verkar inte har rubbat spelarnas självförtroende inför den avögrande matchen mot Sverige nästa vecka.

Paraguay förlorade mot England efter ett självmål av Carlos Gamarra. Nu vill spelarna ha revansch mot Sverige. Carlos Bonet menar att England absolut inte var överlägsna utan att dem utnyttjade Paraguays misstag. Haedo Valdez säger till media ”Det som är bra med fotbollen är att det alltid finns ett tillfälle till revansch och den här gången kommer vi att få det”. Valdez menar att England fick alleles för mycket respekt i början och när spelarna i Paraguay väl märkte att England inte alls var det superlag som man trott, började man spela bättre. Om Sveriges match säger Valdez att om inte de vinner mot Sverige kan man börja packa resväskorna och åka hem.

Denis Caniza är av samma åsikt angående England: ”Jag tror det fattades ett mål. Vi började dåligt men sen kom vi in i matchen. Tyvärr fick de ett turligt mål i början och det ställde till det för oss.” Caniza beklagar också målvakten Villars skada och hoppas att han ska återhämta sig snabbt. Tyvärr har Paraguays läkare gett ett dåligt besked: Villars skada är så pass svår att det blir svårt för honom att återhämta sig under så kort tid. Sedan tidigare har Cardozo tvingats lämna truppen på grund av en skada som inte kommer att läka under VM. 

Vad vet Paraguays spelare och ledare om Sverige? Spionerna har koll på det svenska landslaget men spelarna dest mindre koll. Fredrik Ljungberg är förmodligen den mest kände svenske spelaren i Sydamerika. Det här är vad Caceres har att säga om det svenska landslaget: ”Sverige har också fysiskt starka spelare med erfarenhet. Att analysera rivalen, och se vad vi kan göra och förberedda oss för att vinna.”

Xavier Ladu2006-06-11 17:51:00
Author

Fler artiklar om Paraguay