Lagbanner
Cardozos VM i fara
Óscar Cardozo i match mot USA.

Cardozos VM i fara

Óscar Cardozo har ännu inte återhämtat sig från sin skada och anfallarens medverkande i VM är nu hotat. - Det kommer att bli svårt för honom att spela, säger agenten Pedro Aldave.

Óscar Cardozo har en fin säsong med Benfica bakom sig men spelaren fick betala sitt pris för ligatiteln och de sammanlagt 36 gjorda målen. Cardozo drabbades av en fotledsskada i en match mot Sporting i april men trotsade smärtan och spelade även de avslutande ligamatcherna. På grund av detta är nu ett deltagande i VM osäkert för 27-åringen.

- Det kommer att bli svårt för honom att spela eftersom att de fyra sista ligamatcherna krävde en hel del möda. Efter matchen mot Sporting kunde han inte kappas till hundra procent, men han gjorde en stor uppoffring för Benfica, säger Cardozos agent Pedro Aldave till radiokanalen TSF.

Skadan har hållit Cardozo borta från spel i Paraguays uppladdning inför VM och istället släppt fram en annan giftig anfallare i Lucas Barrios som på allvar utmanar om en plats i startelvan efter tre mål på tre matcher.

- Det förvånar mig inte att han inte använts eftersom att världsmästerskapet endast är ett par dagar bort och han inte är helt återställd ännu. I själva verket är det helt naturligt att förbundskaptenen väljer en annan anfallare som är i bättre skick, förklarar Aldave.

Andreas Eronen2010-06-07 13:22:00
Author

Fler artiklar om Paraguay